گفتگوی هنرنیوز با فاضل جمشیدی در باب برنامه تجلیل از نادر گلچین؛

خاطره سازان را فراموش نکنید

20 اسفند 1390 ساعت 12:52

فاضل جمشیدی خواننده و کارشناس موسیقی که به تازگی به همراه گروه نوای هاتف از نادر گلچین خواننده قدیمی ایران تجلیل کردند در رابطه با این اقدام گفت: نباید خوانندگانی که خاطرات ما را ساخته‌اند فراموش کنیم.


 
فاضل جمشیدی خواننده موسیقی اصیل ایرانی در گفتگو با خبرنگار موسیقی هنرنیوز گفت : نادر گلچین ۵۰ سال در عرصه ترانه و آواز ایرانی خدمت کرد که با توجه به شرایط خاص سال ۵۷ و اوایل انقلاب کمی از دنیای موسیقی دور ماند.

وی افزود: در این دوران برخی از خواننده‌ها به همین دلایل خاص که شامل تغییر سبک موسیقی و غالب شدن موسیقی سنتی می‌شود، رشد کردند و عده‌ای هم مانند نادر گلچین و خوانندگان دیگری شبیه او محجور ماندند.

این خواننده با ابراز تأسف از اینکه خوانندگان بزرگی به فراموشی سپرده شده‌اند خاطر نشان کرد: در دسته این هنرمندان نادر گلچین پا به سن گذاشته است و مشکلات زیادی دارد و بیشتر از حمایت مادی به حمایت معنوی نیاز دارد. هنرمندی که ۵۰ سال برای مردم خاطره‌سازی کرده نباید از مردم دور بماند.

وی افزود: نادر گلچین سالهاست که هیچ فعالیت خاصی نداشته است، نه کنسرتی برگزار کرده و نه آلبومی منتشر نموده است. شاید دلیل این باشد که مدیر خوبی در کنارش حضور نداشته تا از او حمایت‌های لازم را به عمل آورد. باید به این شکل به «گلچین» نگاه کرد که او ۵۰ سال در عرصه شعر و ترانه و آواز ایرانی خدمت کرده است.

فاضل جمشیدی با طرح پرسش‌هایی در باب مشکلات این هنرمندان ادامه داد : باید بررسی کرد که در حال حاضر،‌ نگاه مردم، دولت، شرکت‌های تولیدکننده و سایر هنرمندان به نادر گلچین و امسال این هنرمند چگونه است؟ و چگونه باید باشد؟ در حال حاضر چه اقداماتی صورت می‌گیرد تا بدانیم این هنرمندان چگونه امور خود را می‌گذرانند؟ نگاه مناسب به این مقوله چیست؟ چه کسانی متولی حمایت مادی و معنوی از این هنرمندانند؟

این خواننده در رابطه با دلیل تجلیل گروه نوای هاتف نیز ابراز داشت: کاری که من به همراه گروه نوای هاتف کردم کاملاً شخصی بود. چون با نادر گلچین و خانواده او آشنایی نزدیکی دارم و از نزدیک با او در ارتباطم. همچنین برای من افتخار بزرگی بود که در کنار ایشان ترانه مرغ سحر را اجرا کنم. این ترانه را بزرگان موسیقی ایران خوانده‌اند اما بهترین اجرای آن توسط نادر گلچین صورت گرفته است. در این جا یک خواننده از نسل قبل به همراه من به اجرای این ترانه پرداختیم.

جمشیدی که از سال ۸۰ تا ۸۲ مشاور اجرایی و از سال ۸۲ تا سال ۸۵ معاون اجرایی خانه موسیقی بود در رابطه با برنامه‌های سال ۹۱ خود توضیح داد : بهترین دوران فعالیت هنری من بعد از ارکستر ملی حرف خدمت در خانه موسیقی شد، در این دوران قابلیت‌های بالقوه‌ای وجود داشت که به دلیل خدمت در خانه موسیقی باالفعل نشد، به دنبال شهرت نبودم اما حالا که از فعالیت در خانه موسیقی کنار رفته‌ام بیشتر وقت خود را حرف اجراهای کنسرت در ایران و خارج از کشور خواهم کرد.

لازم به ذکر است در کنسرت گروه «نوای هاتف» فاضل جمشیدی از نادر گلچین دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید، تا از این خواننده رادیو، تقدیر کند. سپس اساتید حاضر در سالن هوشنگ ظریف، مهندس همایون خرم و جواد لشکری با تشویق گسترده‌ی حضار به روی صحنه آمدند تا از این خواننده‌ی فرهنگ و هنر سابق به همراه همسرش تقدیر به عمل آورند.

و در ادامه این برنامه هوشنگ ظریف استاد پیشکسوت و نوازنده‌ی تار در این برنامه از دوران همکاری مشترک با نادر گلچین در برنامه‌های رادیو تعریف کرد. او از سالهای جوانی و مهارت خوانندگی و صدای خوب گلچین گفت که چطور این خواننده با یک بار خواندن برنامه‌اش ضبط می‌شد و از او به عنوان خواننده‌ای یاد کرد که نوازنده را اذیت نمی‌کرد.

سپس استاد گلچین به روی سن آمد و پس از قرائت شعر «اشک هنرپیشه» سروده‌ی محمدعاصمی، پشت میکروفن قرار گرفت و تصنیف مرغ سحر را که در قسمت‌هایی فاضل جمشیدی هم او را همراهی می‌کرد، اجرا كرد؛ که بنابه تایید اساتید و کارشناسان بهترین اجرای مرغ سحر توسط این استاد صورت گرفته است. با تشویق حاضرین که به احترام وی به پا ایستاده بودند شبی به یاد ماندنی رقم خورد.

فاضل جمشیدی سال ۱۳۳۸ در شهری ری متولد شد. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته کارشناسی جامعه شناسی با گرایش پژوهشگری ادامه داد و در کنار تحصیل به فراگیری ردیف آوازی نزد استاد نصر الله ناصح پور، کریم صالح عظیمی و شهرام ناظری پرداخت.
جمشیدی از سال ۸۰ تا ۸۲ مشاور اجرائی و از سال ۸۲ تا سال ۸۵ معاون اجرائی خانه موسیقی بود. فعالیت حرفه ای خود را از اواخر دهه ۸۰ آغاز کرد و در گروه ها و ارکستر های مختلفی به خوانندگی پرداخت.
ارکستر موسیقی ملی، گروه موسیقی درویش، گروه موسیقی همساز، گروه موسیقی نوای دل، گروه موسیقی وزیری، گروه موسیقی محجوبی، گروه موسیقی نیریز، گروه موسیقی صبا و... از این جمله اند.
او برای اجرای موسیقی تا به حال به کشور های چین، کانادا، سوئد، قزاقستان، نروژ، آذربایجان، مقدونیه، تایوان و ازبکستان، افریقای جنوبی و....سفر کرده است.
از میان آثار منتشره این هنرمند می توان به ای وطن، یار پنهان، دیدار شرق و غرب، بهار رویا و آثار تصویری منتشر شده از کنسرت های ارکستر موسیقی ملی اشاره کرد.
فاضل جمشیدی در مجری گری برنامه های موسیقی نیز مشارکت داشته که از آن جمله می توان به برنامه های زیر اشاره کرد: مجری کارشناس میز گرد رادیو فرهنگ در سال ۸۳-۱۳۸۲، مجری کارشناس میزگرد راز مانا، مجری کارشناس میز گرد بررسی وضعیت آموزش موسیقی در ایران، مجری کارشناس جلسات پژوهشی جشنواره فجر در سال ۸۲، مجری کارشناس برنامه های مختلف وضعیت اجتماعی موسیقی دانان در شبکه های مختلف تلویزیونی و...


کد خبر: 38438

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfcjdm.w6dcmagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com