اشعری خبر داد:
«باغ کتاب» به 75 درصد پیشرفت رسید
2 شهريور 1390 ساعت 15:11
مدیر پروژه «باغ کتاب» تهران با اشاره به پیشرفت 75 درصدی عملیات ساختمانی آن، از احتمال بهرهبرداری این پروژه تا پایان سال جاری خبر داد.
به گزارش هنرنیوز،علیاکبر اشعری در گفتگو با مهر، ابتدا به ایده احداث «باغ کتاب» پرداخت و گفت: زمانی که آقای احمدینژاد شهردار تهران بود، پیشنهاد تاسیس مرکزی جامع و دائمی برای ارائه خدماتی گسترده به محققان و علاقهمندان به کتابخوانی مطرح شد تا بتوان در طول سال و نه فقط در 10 روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران این سرویس دهی را انجام داد.
وی افزود: این طرح پذیرفته شد و بعد از تغییرات در شهرداری، توسط آقای قالیباف هم پیگیری شد. بعد از این و زمانی که کار من هم در کتابخانه ملی به اتمام رسید، از من خواسته شد که به این پروژه کمک کنم و نظارت محتوایی را به من سپردند.
مدیر این پروژه اضافه کرد: برای «باغ کتاب» تهران 110 هزار مترمربع فضا در غرب کتابخانه ملی اختصاص یافت و کار ساخت پروژه عملاً در 65 هزار مترمربع آن آغاز شد.
اشعری به تعامل نزدیک با اهالی صنف کتاب برای ساخت این پروژه اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه امسال کتاب تهران یک نظرسنجی از مراجعان و یک نظرسنجی هم از ناشران در این مورد انجام شد و یک نظرسنجی هم از کتابفروشان تهران در حال انجام است.
وی ادامه داد: سعی کردهایم از ایدههای تمام اهالی صنف چاپ و نشر در مورد پروژه باغ کتاب بهره بگیریم.
مدیر این پروژه در ادامه گفت: در حال حاضر و همزمان با عملیات اجرایی باغ کتاب، کارگروههایی از جمله در زمینه فناوری اطلاعات و نیز ساختار سازمانی و اجرایی پروژه در حال تکمیل عملیات مربوطه هستند که حدود 40 درصد از کار آنها که در واقع همان بخش محتوایی پروژه است، پیش رفته است.
اشعری با اشاره به بخشهای گوناگون «باغ کتاب» افزود: در این پروژه 8000 متر مربع به بخش کودک و نوجوان، 16 هزار مترمربع به بخش نمایشگاه و فروشگاه دائمی کتاب، 2000 مترمربع به بخش منابع غیرکتابی و 6000 مترمربع هم برای برپایی نمایشگاههای فصلی یا مقطعی کتاب اختصاص یافته است.
به گفته وی علاوه بر این بخشها یک سالن 600 نفره و 4 سالن 120 تا 150 نفره در پروژه باغ کتاب تهران در حال احداث است.
مدیر پروژه «باغ کتاب» از پیشرفت 75 درصدی عملیات اجرایی آن خبر داد و ابراز امیدواری کرد، در صورت عدم بروز موانع این پروژه تا پایان سال جاری آماده بهرهبرداری شود.
اشعری همچنین در پاسخ به این سئوال که «با توجه به اینکه باغ کتاب یکی از گزینههای پیشنهادی برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بوده است و آیا با این کاربری ساخته میشود؟» گفت: مسلماً کاربری باغ کتاب تهران چیز دیگری است، اما یک نکته بسیار مهم را نباید فراموش کرد و آن اینکه تجربه نشان داده ترجیح مردم این است که نمایشگاههایی که به شکل خانوادگی از آنها بازدید میکنند، در داخل شهر باشد نه خارج از شهر.
وی از موافقت 86 درصدی مردم با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در داخل این شهر طی یک نظرسنجی خبر داد و افزود: در همین راستا، مردم با برگزاری نمایشگاه در مصلی یا باغ کتاب موافقتر بودند تا جاهایی مثل چیتگر، اما بدیهی است که کاربری مصلی هم چیز دیگری است و به احتمال زیاد دیگر نمیتوان در آن نمایشگاه کتاب را برگزار کرد.
مدیر پروژه باغ کتاب تهران سپس از احتمال بهرهبرداری از تپههای عباسآباد تهران برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب خبر داد و گفت: منهای 6000 مترمربعی که در پروژه باغ کتاب برای برگزاری نمایشگاههای کوچک اختصاص یافته، حدود 110 هزار مترمربع زمین خالی در تپههای عباس آباد واقع شده که میتوان از آنها به عنوان فضای آماده برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، استفاده کرد.
اشعری در عین حال بر لزوم توافق وزارت ارشاد و شهرداری تهران در این زمینه و در اسرع وقت تاکید کرد و ادامه داد: میتوان با ایده سازههای موقت از این فضا بهترین استفاده را برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برد. ضمن اینکه فضای در دست احداث باغ کتاب هم به این فضا اضافه خواهد شد.
کد خبر: 31318
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfcmdm.w6dyyagiiw.html