احمد عربلو نویسنده کودک و نوجوان در گفت و گو با هنر نیوز؛
جایگاه عرصه های رقابتی در مطبوعات کودک خالیست
7 آذر 1389 ساعت 14:17
احمد عربلو نویسنده کودک و نوجوان در گفت و گو با هنر نیوز گفت: جایگاه عرصه های رقابتی در مطبوعات کودک خالیست.
احمد عربلو در سال 1344 در تهران متولد و تحصیلاتش را تا پایان دوره كارشناسی ارشد ادبیات فارسی دنبال كرد. او حدود 17 سال سردبیر مجله رشد نوجوان بوده است و تاكنون با صدا و سیما، روزنامه جامجم، سوره نوجوان، سروش نوجوان و مجلات رشد همكاری داشته است. از آثار او، «وقتی كه آقای مدیر كارآگاه میشود»، «هفتمین ازدواج سرهنگ»، «ماجرای امین و اكرم»، «افسانه قهرمانی های من»، «شاهزادهای كه جادو شد» است.
گفت و گوی ایشان را با هنرنیوز درباره مطبوعات کودک و نوجوان می خوانیم.
*آقای عربلو درحال حاضر وضعیت مطبوعات کودک و نوجوان را چگونه ارزیابی می کنید؟
مطبوعات کودک و نوجوان باید به لحاظ کیفی مورد بررسی قرار گیرد. در حال حاضر تعداد مطبوعات کودک تعداد نسبتا خوبیست حال باید دید آیا این تعداد، تاثیر گذار هم هستند که در این خصوص باید یک نظرسنجی کلی از مخاطبان آن به عمل آید. برای نمونه مجلات رشد را داریم که گستره توزیع آن، سطح مدارس است. این مجلات تعداد تیراژ بالایی دارند. باید بررسی شود که آیا سایر مجلات هم می توانند به سطوح آموزش در مدارس بپیوندند. بزرگترین مسئله ای که در حال حاضر وجود دارد این است که عرصه رقابتی گسترده ای در این حوزه وجود ندارد. مسئله دیگری که حائز اهمیت است این است که بازخوردی از آرا و افکار مخاطبان در اختیار مطبوعات نیست.
*به نظر شما دیدگاه تحقیقی و پرداخت علمی به این امر تا چه حد می تواند به شناخت آسیب های این بخش کمک کند؟
باید از منظر علمی به این مسئله پرداخته شود به خصوص در باب مسائلی مشابه اینکه آیا مطالعات کودکان کمتر شده یا حضور دیگر ابزار و رسانه های جمعی سبب رویگردانی این مخاطبان از مجلات و کمرنگ شدن استقبال آن ها شده است. در این خصوص جامعه دانشگاهی ودانشجویان با ارائه پایان نامه هایی موازی طرح این موضوعات خواهند توانست به کمک مطبوعات کودک بیایند.
*چگونه می توان یک عرصه رقابتی در این فضا ایجاد کرد؟
عرصه رقابتی باید به گونهای ایجاد شود و مجلات در کنار هم قرار بگیرند تا مخاطب با حق انتخاب بتواند تصمیم بگیرد.
*پتانسیل های تلفیق طنز و مطبوعات کودک وکاربرد این قالب در این فضا چیست؟
چنانچه بتوانیم از این قالب درست استفاده کنیم بسیار جایگاه موثری در تفهیم مسائل آموزشی خواهد داشت. زیرا کودکان اغلب به این قالب علاقه مندند واین قالب جذاب است. متأسفانه ما خیلی طنز نویس نداریم. شاید ستونهای کمی در نشریات به آن اختصاص یابد. نویسندهای که کار مطبوعاتی انجام دهد هم کم داریم. این در حالیست که کودکان امروز واقعاً با استعداد هستند و بسیاری مطالب جدی قابل ارائه در قالب طنز هستند.
*آقای عربلو تولیدگری مخاطبان مطبوعات کودک و نوجوان تا چه اندازه در ارتقای آن موثر است؟
مطبوعات کودک به جهش مجددی در حوزهی تولیدات نیاز دارد. کودک ما خیلی باهوش است، او به مسائل زیاد علمی دسترسی دارد. مخاطب امروز با مخاطب گذشته تمایز زیادی دارد. وانگهی تنوع کتب، اینترنت و رسانههای جمعی دیگر نیز در ارتقای ضریب هوشی مخاطبان سهم بسزایی داشته است. در قالبهای کهنه نمیشود به این عناوین پرداخت. در مسائل هنری هم باید تغییراتی ایجاد شود. همواره صفحاتی به تولیدات فکری مخاطبان اختصاص داشته است اما هر چه بیشتر رد پای آنها در مجلات دیده شود آن مجلات موفقتر هستند. ضمنا ما باید بتوانیم جایگاه کودک و نوجوان را در آثار باز کنیم.
مریم خاکیان
کد خبر: 20518
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfctd0.w6dxyagiiw.html