گفتگوی هنرنیوز با پروفسور سیدحسن امین؛

شعری که خلاف حق باشد شعر مضر است

19 آبان 1393 ساعت 14:10

پروفسور سید حسن امین، استاد دانشگاه گلاسکو و مدیر ماهنامه حافظ گفت: برای اولین بار در «دانشنامه شعر» این فرضیه را داشتم که سخن گفتن در آغاز به صورت منظوم و آهنگین و به نوعی شعرگونه بوده است و بعد در طول زمان به نثر تبدیل شده است.


پروفسور امین با حضور در غرفه هنرنیوز در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز درباره کتاب ها و آثار منتشر شده خود گفت: نخستین کتابی که در سن شانزده سالگی با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و هنر منتشر کردم در سال ۱۳۴۳ بود که «ترانه فرشتگان» نام دارد.

وی با بیان این مطلب افزود: از آن سال تا کنون من همچنان به گفتن شعر می پردازم و بیش از ۱۰ کتاب شعر دارم؛ شعر نو هم دارم ولی بیشتر اشعار من کلاسیک است.

وی درباره دیگر آثار خود اظهار داشت: عمده ترین کار من از نظر حجم کمی «شاهنامه امین» بر وزن شاهنامه فردوسی است و در مقام تکمیل شاهنامه فردوسی است که وقایعی را که در ایران پس از درگذشت حکیم ابوالقاسم فردوسی بیش از ۱۰۰۰ سال پیش اتفاق افتاده را سروده ام.

پروفسور امین در تشریح جزئیات این اثر تصریح کرد: من تمام این وقایع را هم از جهت تاریخ سیاسی، هم تاریخ علم و تاریخ فرهنگ، هم تاریخ حقوق و ادیان همه را به نثر درآوردم در ۱۵۰۰۰ بیت که عنوان این کتاب «دانشنامه ایران منظوم» یا «دانشنامه امین» است؛ همچنین کتاب دیگری با عنوان «ایران نامه» داریم که در آن وقایع از زمان هخامنشیان تا ۱۳۸۸ را ذکر می شود.

پروفسور امین درباره دیگر اثر خود گفت: دیگر اثر ادبی من، «کمدی الهی امین» است که همچون «کمدی الهی» دانته که سه بخش دوزخ، برزخ و بهشت دارد، این اثر هم شامل سه بخش است؛ در «کمدی الهی» دانته اثرش را بر اساس فرهنگ مسیحیت نوشته است اما در «کمدی الهی امین» کاری که انجام شده است بر اساس فرهنگ ملی ما، اعتقاد مردم خودمان و همچنین مسائل مبتلابه اقتصادی و اجتماعی زمان خودمان است و اهمیت آن این است که من این اثر را در قالب قصیده سروده ام که مطول ترین و درازترین قصیده ای که در زبان فارسی از ۱۲۰۰ سال پیش تا کنون سروده شده است.

وی «دانشنامه شعر» را مهمترین اثر خود در حوزه شعر و ادب بر شمرد و گفت: در این کتاب در بخش هایی درباره آفات و مضار شعر صحبت شده است؛ من در این اثر فواید، مزایا، امتیازات و مختصات شعر را از جهت مثبت ذکر کردم و همچنین آفات آن را در خاتمه متذکر شدم که اگر شعری باشد که افراد را به انحراف بکشد یا اگر در ستایش ظالمان باشد یا در مسیر خلاف حق باشد ان شعر بد است اما هنر شعر به عنوان یکی از هنرهای بشری سابقه درازی دارد.

پروفسور امین در خاتمه تصریح کرد: در این کتاب من برای نخستین بار این فرضیه را داشتم که سخن گفتن در آغاز به صورت منظوم و آهنگین و به نوعی شعرگونه بوده است و بعد در طول زمان به نثر تبدیل شده است.


کد خبر: 76247

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfe0de.w6dvjagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com