گزارش هنرنیوز از نشست خبری «آکادمی تئاتر حمید سمندریان»؛

روستا: حمایت هیچ نهاد دولتی را برای جایزه آکادمی سمندریان قبول نمی کنیم

6 خرداد 1392 ساعت 15:02

هما روستا در نشست خبری «آکادمی تئاتر حمید سمندریان» گفت: حمایت هیچ نهاد دولتی را قبول نمی کنیم، چرا که این نهادها حتما قوانینی برای خود دارند و زمانی که حمایتی انجام می دهند تقاضاهایی دارند که ما نمی توانیم آنها را قبول کنیم.



نشست خبری «آکادمی تئاتر حمید سمندریان» صبح امروز ۶ خرداد ماه با حضور هما روستا، کاوه سمندریان، ابراهیم حقیقی، محمدحسن معجونی، محمد یعقوبی، حمید پورآذری، محمدرسول صادقی و فریبرز دارایی به عنوان هیات امنا این آکادمی در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست هما روستا به عنوان رئیس هیات امنا این آکادمی گفت: حمید سمندریان در اردیبهشت ماه متولد شد و در تیر ماه درگذشت، فقدان حمید سمندریان برای ما بسیار سخت است، اما تصمیم گرفتیم تا یاد او را در روز تولدش زنده نگه داریم و از این پس هر سال ۹ اردیبهشت را به مناسبت تولد او جشن بگیریم به همین خاطر می خواهیم تا حرکتی پیشرو را در تئاتر پدید آوریم و آموزه هایی را که او علاقه داشت را بیاموزیم. سمندریان از جوانان خلاق همیشه حمایت می کرد و همیشه اعلام می کرد که ما باید در تئاتر، به تئاتر خلاق و پویا برسیم.
وی ادامه داد: تئاتری که تئاتر ایران را به جلو حرکت دهد و پیشرو و خلاق باشد. جشنی که آکادمی حمید سمندریان تصمیم به برگزاری آن در اردیبهشت ماه دارد به بهترین های هر سال در حوزه های متفاوت تئاتر هدیه و مدال می دهد که در نخستین جشن آکادمی که ماه پیش و تا حدودی خصوصی برگزار شد، بهترین ها در بازیگری زن پانته آ پناهی ها برای ویتسک، در بازیگری مرد مرتضی اسماعیل کاشی برای ویتسک و مکبث و در کارگردانی خلاق همایون غنی زاده برای آنتی گونه معرفی شدند.
روستا در مورد شکل گیری آکادمی حمید سمندریان اظهار داشت: حمید سمندریان آموزشگاهی داشت، که این آکادمی هنوز هم دایر است و پس از فوت او حتی یک روز هم تعطیل نشد و در این آموزشگاه افراد بسیاری ما را همراهی می کند.
این بازیگر اهداف آکادمی را این گونه بیان کرد: اهداف آکادمی این است که هم نام حمید سمندریان را زنده نگه دارد و هم کمک به کشف استعدادها در پیشبرد تئاتر خلاق باشد و سعی داریم تا با اهدای مدال آکامی سمندریان کمک کوچکی به تئاتر این کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: برگزاری جایزه
آکادمی حمید سمندریان در اردیبهشت ماه هر سال به مناسبت تولد استاد مرحوم، تصمیم به معرفی بهترین های تئاتردر هر حوزه ای از تئاتر، در سطح تهران دارد و اگر در سال های آینده توانستیم ممکن است که این جشن فراگیر و ملی شود. اما در مجموع این آکادمی طی بررسی ها و قضاوت هایش ۲ مدال اهدا می کند که یک مدال به یک اثر گروهی خلاق اهدا می شود و یک مدال یه یک فرد خلاق که این مدال ها توسط یدالله شیرازی طراحی شده است. دبیرخانه جایزه آکادمی حمید سمندریان همان موسسه استاد سمندریان است.
هما روستا در مورد بررسی و داوری ترجمه نمایشنامه گفت: ما در حال حاضر توان بررسی ترجمه ها را نداریم و امسال نمی توانیم ترجمه ها را ارزیابی کنیم چرا که کار مشکلی است.
وی ضمن بیان اینکه برگزاری جایزه آکادمی حمید سمندریان اسپانسر و حامی مالی ندارد خاطرنشان کرد: هیچ نهاد دولتی این جایزه را حمایت نمی کند و امسال شاهین اسلامی به عنوان یک اسپانسر خصوصی این کار را انجام دادند.
عضو هیات امنا آکادمی حمید سمندریان در خصوص حمایت نهادهای دولتی گفت: حمایت هیچ نهاد دولتی را قبول نمی کنیم، چرا که این نهادها حتما قوانینی برای خود دارند و زمانی که حمایتی انجام می دهند تقاضاهایی دارند که ما نمی توانیم آنها را قبول کنیم و که این اتفاق با دیگر جشنواره های ما دیگر تفاوتی ندارد.
وی در پایان تاکید داشت: آئین نامه اجرایی داوران را به زودی خواهیم نوشت و داوران ما هر دور تغییر خواهند کرد چرا که ممکن است برخی از آنها کم کاری کرده و یا مشکل داشته باشند که از آنها استفاده نخواهیم کرد و جایگزین خواهیم داشت البته مسلما افرادی که به عنوان هیات امنا هستند و کارهای آنها نیز ارزیابی خواهد شد.
در ادامه کاوه سمندریان نیز در این نشست در مورد نحوه ارزیابی و داوری تئاترها گفت: داوران پس از تماشای کارها وارد سایت شده و به تئاترها با جزئیات امتیاز می دهند و با جمع شدن آرا گروه و فرد برتر انتخاب می شود، البته رای ها مخفی است.
ابراهیم حقیقی گرافیست نیز در این نشست گفت: تصور می کنم افرادی که در هنر بزرگ هستند در فقدانشان هم تداوم دارند و این آکادمی همان تداوم است.
در ادامه محمد یعقوبی از اعضای هیات امنا آکادمی حمید سمندریان اظهار داشت: آکادمی حمید سمندریان هر ماه و یا فصلی کاندیدای خود را اعلام می کند و این کاندیدا بررسی می شوند و پس از بررسی به بهترین آنها اعلام می شود.
محمد حسن معجونی نویسنده و کارگردان نیز در این نشست گفت: خوشحال هستم که جریان مستقلی در ارزش گذاری به وجود آمده است، این ارزش گذاری مسیر هنرمندان را مشخص می کند، جشنواره های دولتی سبب حذف یکسری آثار در جشنواره های مختلف می شوند.


کد خبر: 58887

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfecdt.w6dccagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com