منوچهر محمدی:

امروز حاتمی کیا را ذبح می کنند، فردا نوبت دیگران است

21 بهمن 1394 ساعت 15:09

منوچهر محمدی تهیه کننده سینما گفت: نظام و دستگاه های مربوط به حوزه سینما باید آستانه تحمل خود را به سطح کارهای فیلمسازانی مانند حاتمی کیا برسانند.


به گزارش هنرنیوز؛ منوچهر محمدی تهیه کننده سینما در گفت وگو با برنامه «سینما ملت» ویژه سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شبکه «افق» اظهار کرد: امسال جزو معدود سال هایی بود که کمترین تماس و میزان حضور در کاخ جشنواره را داشتم که دلیل اصلی آن مشغله کاری است.

وی افزود: یک درد و مشکل کلی تر این است که جشنواره فجر، بعد از ۳۴ دوره که وارد عمر میان سالی خود شده و باید علائم پختگی و بلوغ در همه اجزا و شاکله آن دیده شود، به نسبت نخستین دوره ها، گرفتار زرق و برق و حواشی شده است.

این تهیه کننده سینما گفت: این امر تاثیر منفی خود را بر روی سینمای ایران در تمام طول سال می گذارد؛ جشنواره های سال های قبل ضمن اینکه دارای فضای رقابتی بودند به هیچ وجه دارای فضای غیر اخلاقی و فضایی که فیملسازان را به جان یکدیگر بیندازد و رسانه ها هم همین کار را بکنند نبود.

وی ادامه داد: فیلم های «از کرخه تا راین» و «بازمانده» که در آنها همکاری داشته ام، هنوز جزو فیلم های ماندگار سینمای ایران هستند و اتفاقا این دو فیلم جایزه هم نگرفتند ولی کوچکترین احساس دلخوری در این زمینه به ما دست نداد و شاهد این مدعا، آرشیو رسانه هاست که هیچ مصاحبه ای در این زمینه نکردیم زیرا فضایی وجود داشت که احساس می کردیم کسر شأن است که بخواهیم برای کسب جایزه لابی کنیم و پروپاگاندا به وجود بیاوریم، خود اثر برای این قابلیت را داشته باشد که جایزه کسب کند.

محمدی با اشاره به فیلم «بادیگارد» گفت: شخص حاتمی کیا را انسانی دغدغه مند و دارای آرمان می دانم و چنین شخصی قطعا خروجی خوبی نیز ارائه می دهد و به یقین باید آستانه تحمل نظام و دستگاه های مربوط به حوزه سینما نسبت به چنین فیلمسازی بالا برود.

این تهیه کننده سینما عنوان داشت: آقای حاتمی کیا نباید خود را به اندازه آستانه تحمل آنها برساند بلکه باید وضعیت برعکس شود.

وی افزود: اگر فیلم بادیگارد هیچ حرفی ندارد و بخواهیم سرپوش غیرمنصفانه و عامدانه بر همه توانایی های حاتمی کیا در کارگردانی و فیلمنامه نویسی و کارگردانی بگذاریم، باز هم حرفی در این فیلم هست که تهیه کنندگان و مخاطبان را به این احساس می کشاند که نسل ۵۷ که نسلی آرمانی بودند، اگر شرایط اقتضا کند حاضر است به خاطر نسل ۹۴ خود را قربانی کند.

محمدی با بیان اینکه سکانس پایانی فیلم «بادیگار» اهمیت زیادی دارد گفت: اگر حاتمی کیا، فیلمی می ساخت که راجع به انقلاب ۵۷ بود، تمام خیابان انقلاب را هم برایش پر از جمعیت می کردند و این فقط یک سکانس بود، باز هم به اندازه بخش پایانی «بادیگارد» اهمیت نداشت.

این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: نمی دانیم چرا «بادیگارد» تا این حد مورد بی توجهی و ظلم واقع می شود و اصلا این قضیه را درک نمی کنم؛ احساس می کنم امروز حاتمی کیا ذبح می شود و فردا نوبت من و دیگران خواهد بود.

وی تصریح کرد: هر یک از این فیلمسازان به وسیله انگ زدن یا موارد دیگر از میدان خارج می شوند؛ طی هشت روز جشنواره از هیچ رسانه ای نشنیدم که بگوید چگونه می توان گسست بین نسلی را با رویکردی که کلیت نظام فرهنگی و اجتماعی ما لازم دارد مطرح کرد در حالیکه این مسئله در «بادیگارد» مطرح شده است.


کد خبر: 88767

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfeedc.w6dcvagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com