احمد میرعلایی؛
اکران نشدن فیلم های کودک موجب هراس بخش خصوصی می شود
15 مهر 1391 ساعت 11:22
سید احمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: اکران نشدن فیلم های کودک موجب هراس سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه می شود.
به گزارش هنرنیوز؛ اولین پاسداشت طرح ملی سینما مدرسه با حضور احمد میرعلایی؛ مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، سعید هاشمی؛ مدیر طرح سینما مدرسه و جمعی از مدیران آموزش و پرورش شب گذشته در سینما فرهنگ برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سعید هاشمی؛ مجری طرح ملی سینما مدرسه گفت: این طرح از تاریخ ۱۳ دی ماه با امضای تفاهم نامه میان بنیاد سینمایی فارابی و وزارت آموزش و پرورش آغاز به کار کرد. سینما مدرسه در پی کشف حلقه مفقوده میان تولید و عرضه فیلم های تولید شده برای مخاطبان کودک و نوجوان است. این طرح با اکران فیلم «بهروز منو زد» به صورت آزمایشی در تهران و ۷ استان شروع شد و حدود ۲۵۰ هزار دانش آموز به تماشای فیلم های این طرح نشستند.
وی با اشاره به آغاز اکران فیلم «همبازی» به کارگردانی غلامرضا آزادی از هفته آینده در طرح سینما مدرسه توضیح داد: «دیو و دلبر»، «رویای سینما»، «پنهان» و «ملکه» فیلم های بعدی هستند که در این طرح اکران می شوند. البته فیلم «ملکه» ویژه دانش آموزان دوره دبیرستان نمایش داده می شود.
هاشمی ادامه داد: اولین فیلم سینمایی پس از انقلاب برای کودکان ابتدایی و پیش دبستان با همکاری آموزش و پرورش و بنیاد فارابی در مرحله تولید قرار دارد. علاوه بر این طرح سینما مدرسه پیگیر حضور فعال دانش آموزان در تولید فیلم هم هست و فیلم ها با کارشناسی در اختیار مخاطبان خودشان قرار گیرند.
در ادامه این برنامه سید احمد میرعلایی؛ مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: قرار است با تجربه ای که در طول سال گذشته داشتیم فیلم های بیشتری در این طرح اکران کنیم. در جشنواره ۲۵ فیلم کودک ۱۴ فیلم در بخش سینمای ایران حضور داشتند که از رکوردهای موضوعی خوب محسوب می شد. امسال هم ۱۳ فیلم در جشنواره قرار بود نمایش داده شوند که حدود ۴ فیلم به دلایل فنی به جشنواره نمی رسند اما خطر اکران نشدن فیلم ها موجب می شود بخش خصوصی داز سرمایه گذاری در سینمای کودک هراس داشته باشد.
وی با تاکید بر این که سینما و فیلم دو موضوع مجزا هستند، تصریح کرد: زمانی که فیلمی برای سینما ساخته می شود جماعتی برای تماشای فیلم به سالن ها جذب می شوند. برخی فیلم ها ممکن است در جشنواره ها یا تلویزیون و یا حوزه نمایش خانگی اثر خوبی داشته باشند اما وقتی نام سینما پیش می آید یعنی سالنی پر از مخاطب که فیلم را روی پرده تا انتها دنبال می کنند و احساسات مشترک بروز می دهند.
میرعلایی افزود: سرمایه سینما مخاطب است و اگر مخاطب نادیده گرفته شود گویا آورده ای داشته ایم که به فکر ارائه آن نبوده ایم. توقع کودکان و نوجوانان به دلیل وجود سرگرمی های تازه بالا رفته است و گویا ایجاد سینمایی که بتوان به صورت مشترک به تماشای آن نشست، سخت شده است.
وی با اشاره به جشنواره های کودک و نوجوان سراسر جهان اظهار کرد: در دنیا در این جشنواره ها فیلم هایی را نشان می دهند که اصلا به درد این قشر نمی خورد و فرهنگی ترین جشنواره کودک در کشور ما برگزار می شود. در مورد جذب مخاطبان سینما تنها درآمدزایی مطرح نیست. می توان در محیط های اجتماعی همچون سینما رفتارهای اجتماعی را فرا گرفت همان طور که اروپا بخشی از امنیت ملی اش را در سالن های سینمایش جستجو می کند.
معاون مدیر کل پرورشی معاونت پژوهشی وزارت آموزش و پرورش هم در این مراسم گفت: دانش آموزان دوست دارند در برنامه های فرهنگی و سینمایی نقش داشته باشند و ما انتظار داریم شاهد جشنواره ای مجزا برای این دانش آموزان باشیم.
عراقی در مورد فعالیت های طرح سینما مدرسه توضیح داد: اکران و نمایش فیلم های دانش آموزی، توسعه فعالیت ها و برگزاری جشنواره های دانش آموزی، تولید فیلم های کودک و نوجوان براساس سلایق کودکان و ورود سینما مدرسه به مناطق محروم از برنامه های پیش بینی شده در این طرح است.
در ادامه وحید نیکخواه آزاد؛ کارگردان فیلم های کودک و نوجوان گفت: یکی از معضلات سینمای کودک این بوده که ۹ ماه از سال مخاطبان اصلی خود را در اختیار نداریم چرا که در اختیار آموزش و پرورش هستند. در حال حاضر با اجرای چنین طرحی بچه ها و سالن برای نمایش فیلم وجود دارد اما فیلم هایی که کودکان از آن لذت ببرند به اندازه کافی نداریم.
وی افزود: باید راهی باز شود که بخش خصوصی از ساخت فیلم کودک احساس خطر نکند زیرا برای نهادهای دولتی بازگشت سرمایه اهمیت چندانی ندارد و شاید فیلم های تولید شده از این طریق به لحاظ فرهنگی غنی باشند اما جذابیت کافی را نداشته باشند. فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» توسط بخش خصوصی ساخته شده است اما چطور تهیه کنندگان دیگر به فکر معرفی شخصیت دیگری همچون کلاه قرمزی نیستند. در واقع مشکل ترس از عدم بازگشت سرمایه است.
نیکخواه آزاد تصریح کرد: مسوولان آموزش و پرورش باید راهکارهایی را ابداع کنند که بخش خصوصی به سینمای کودک بازگردد زیرا این سازمان ۱۲ میلیون مخاطب کودک و نوجوان را در اختیار دارد. پتانسیل طرح سینما مدرسه بیش از این است و با کارشناسی می توان این طرح را بهتر به نتیجه رساند.
در انتهای این مراسم از افراد و مدارسی که مشارکت فعالی در طرح سینما مدرسه داشته اند تقدیر و فیلم «همبازی» برای حاضران در سالن اکران شد.
کد خبر: 47357
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfemdj.w6detagiiw.html