نگاهی بر تازه های نشر در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران؛
جنبش های بزرگ جهان و کتاب «انقلاب را به خاطر میآورید؟»
17 ارديبهشت 1391 ساعت 13:37
کتاب «انقلاب را به خاطر میآورید؟» به قلم «آنتونیو نگری» و ترجمه مشترک «ایمان گنجی» و «کیوان مهتدی» توسط انتشارات روزبهان منتشر شده است و هم اکنون در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران به مخاطبان ارائه می گردد.
به گزارش هنرنیوز، این کتاب هفتمین جلد از مجموعه فلسفی ـ سیاسی «مواجهات» است که انتشارات روزبهان از سال ۸۹ اقدام به انتشار آن کرده است.
«انقلاب را به خاطر میآورید؟» درباره حزب چپ معاصر ایتالیا است و از دو بخش اصلی تشکیل میشود؛ بخش نخست حاوی چهار مقاله ازچهار فیگور مهم متعلق به سنت مارکسیسم اتونومیستی است»: ماريو ترونتي: استراتژي امتناع، آنتونيو نگري: كمونيسم چيست؟، پائولو ويرنو: ۱۰ تز در باب مالتيتود و موريتزيو لاتزاراتو:كار غيرمادي. همچنین در ابتدای مقاله هر یک،توضیحی درباره زندگیو فعالیتهای مؤلف مقاله آمده است.
بخش دوم کتاب که ضمیمه آن محسوب می شود، دربردارنده دو مقاله جمعی از زندانیان ۱۹۷۹ «اتونومی»، شرح بازجویی آنتونیو نگری در آن سال و نامه سرگشاده ژیل دلوز به قضات پرونده وی است. آخرین نوشته کتاب نیز مقالهای تحقیقی در مورد شکلگیری و سیر سنت چپ ایتالایی است که مؤخرهای بر این پروژه به شمار می آید.
«آنتونیو نگری» خود مشهورترین نظریهپرداز مارکسیسم اتونومیستی، سال ۱۹۳۳ در پادوآی ایتالیا متولد شد. او ابتدای دهه ۵۰ سیر مبارزاتی خود را شروع کرد و نخست به عنوان یک فعال در سازمان جوانان کاتولیک رمی (GIAC) عضویت داشت. در ۱۹۵۶ به حزب سوسیالیست ایتالیا پیوست و تا ۱۹۶۳ عضو آن باقی ماند و هر چه بیشتر در جنبشهای مارکسیستی درگیر شد.
نگری در مقاله خود، «کمونیسم چیست؟» مینویسد: «مبانی ماتریالیسم تاریخی این ادعا است که تاریخ، اریخ مبارزه طبقاتی است. زمانی که ماتریالیست الریخی به سراغ مبارزه طبقاتی میرود، آن را از خلال نقد سیاسی بررسی میکند. این نقد بدین نتیجه میرسد که معنای تاریخ مبارزه طبقاتی، کمونیسم است، «جنبش راستینی که نظم مستقر کنونی را بر میاندازد» (مارکس، ایدئولوژی آلمانی). مسئله بر سر بودن درون این جنبش است.» نگری در این مقاله تلاش میکند، به آنان که چنین ادعایی را بیش از تفسیری از فلسفه تاریخ نمیدانند و به آن معترض هستند نشان دهدکه دقیقاً نقطه مقابل تلقی آنان صحیح است.
نگری تأکید میکند: ۱. کمونیستها مسلم میدانند که تاریخ، تاریخ مبارزه طبقاتی است. برای برخی این موضوع قابل قبول نیست، زیرا تاریخ متعین است و امروزچنان تحت کنترل سرمایه در آمده که چنین فرضی بینتیجه و تحقیق ناپذیر خواهد بود. ۲.کمونیست بودن یعنی علیه دولت بودن. دولت نیرویی است که، همیشه به طور عادی و در عین حال همیشه به طور استثنائی، مناسباتی را سازماندهی میکند که سرمایه را میسازند و نزاع میان سرمایهداران و نیروی کار پرولتری را ساماندهی میکنند. ۳.کمونیست بودن یعنی ساختن جهانی جدیدکه در آن استثمار سرمایه و انقیاد توسط دولت، نابود میشوند. ۴.اخلاق کمونیستی نوعی اخلاق مبارزه علیه دولت است، چرا که از خشم به سوی وضعیت شوژه بودن و امتناع از استثمار حرکت میکند.
انتشارات روزبهان هفتمین جلد از مجموعه فلسفیـسیاسی «مواجهات» را تحت عنوان «انقلاب را به خاطر میآورید؟» نوشته «آنتوتیو نگری» و ترجمه ایمان گنجی و کیوان مهتدی منتشر کرد. این کتاب ۱۸۳ صفحه دارد و با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و قیمت ۶۵۰۰ تومان در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.
کد خبر: 40327
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfemdj.w6dx0agiiw.html