واگذاری موزه هنرهای معاصر بحث کارشناسی ویژهای را میطلبد
23 فروردين 1395 ساعت 8:14
معاون هنری وزیر ارشاد، درباره رویدادهای رخ داده حول موزه هنرهای معاصر مواردی را مطرح کرد.
به گزارش هنرنیوز؛علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر واگذاری موزه هنرهای معاصر به بنیاد رودکی گفت: من از همان ابتدا اعلام کردم که موضوع این طور که مطرح شده نیست؛ بلکه این مسئله نیاز به یک بحث کارشناسی دارد که علت شکلگیری آن این است که خیلیها به وضعیت موزه اعتراض داشتند.
وی افزود: ما اگر بخواهیم امکاناتی مثل سیستم برودتی که قرار بود پارسال قرارداد آن را ببندیم ولی به علت کمبودهایی که داشتیم ممکن نشد را برای موزه فراهم کنیم، نیاز به راههای دیگری برای اداره این مجموعه داریم. چرا که این مسائل جزو مواردی است که همیشه در سیستمهای دولتی به وجود میآید و این از چالشهایی بود که ما به دنبال رفع آن بودیم.
وی ادامه داد: پیش از این هم بارها در خصوص راههای موجود صحبت کردهایم. این که آیا میشود یک بنیاد مستقل را برای موزه در نظر بگیریم و یا مثل گذشته آن را هیئت امنایی اداره کنیم و ... که در کنار همه این صحبتها باید برای نظام حقوقی آن فکری اساسی کرد.
معاون هنری وزیر ارشاداظهار کرد: برخی معتقدند که اداره موزه به همین شکل خوب است و دولت باید امکانات و بودجه بیشتری را به آن اختصاص دهد ولی در کنار این حمایت، مهم این است که امکانات هم به موقع در اختیار مجموعه قرار بگیرد تا کار به درستی پیش رود.
مرداخانی با اشاره به نامههای منتشر شده در این زمینه عنوان کرد: نکته دیگری که باید یادآور شوم این است که در زمانی که این نامهها رسیده بودند، همه فعالیتها در خصوص واگذاری موزه از دستور کار خارج شده بود؛ چرا که در خصوص این موضوع باید کارشناسیهای بسیاری صورت بگیرد. همچنین برای ساماندهی مجموعههای فرهنگی و هنری چون تئاتر شهر و دیگر مکانهایی که بسیار فرسوده هستند، باید چنین اقداماتی را انجام دهیم؛ چرا که اگر بنا باشد با اعتبارات اندک دولتی که ما داریم این کار را اجرا کنیم، باید ببینیم چطور پیش میرویم و تا چه حد موفق میشویم.
او تصریح کرد: اگر موزه به وضعیتی تبدیل شود تا بتواند از درآمدهای خودش استفاده کند و از وامهای بانکی و چنین مواردی بهره ببرد، به گونهای به پیشبرد این فضا کمک میشود اما اگر در همان چارچوبهای دولتی باقی بماند و به اداره مبدل شود، کمتر در یک ساز و کار دولتی و اداری چنین پیشرفتی رخ میدهد. البته ما متوجه این دغدغه که مبادا با این اتفاقات مشکلی برای گنجینهها و سرمایههای ملی به وجود بیاید هستیم؛ اما باید بگویم همان طور که به آنها نظارت میشده این توجه حتی با وجود تغییرات نیز ادامه پیدا میکند و حتی در شرایط متفاوتتر و بهتری باید این اتفاق رخ دهد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: نظر من این است که هرچقدر بتوانیم در این سالها مجموعههای گوناگون از جمله موزه را روزآمد کنیم، به گونهای که این مسئله بتواند در نحوه ارائه، نگهداری، تعمیرات و بازسازی کارها بهتر از قبل پیش برود، باید این اتفاق میافتاد.
وی راجع به نگرانیهایی که انجمنها و هنرمندان عرصههای مختلف در خصوص این واگذاری دارند، عنوان کرد: در هر حال دولت ناظر به همه امور است. ضمن اینکه اگر تمام ساز و کارهای کارشناسی این مسئله نیز انجام شود، باید جمعبندی شود، به نظر وزیر برسد و از طریق وزارتخانه در دولت مطرح شود و اگر مصوب شد آن کار صورت بگیرد و این اتفاق زمانی رخ میدهد که یک اجماع کلی به این تصمیم حاکم شود.
وی در خصوص عدم اطلاع رسانی برای انتقال موزه و اسناد منتشر شده در این مورد اذعان داشت: به این جهت اطلاع رسانی صورت نگرفت که هنوز به طور دقیق موضوع مطرح نشده بود و همچنان بحث این بود که آیا چنین کاری مناسب است یا نه. حتی در مورد مدارک منتشر شده هم زمانی که جریان را جویا شدیم آقای خسروی گفتند که من باید بلافاصله نامه بعدی را در مورد اینکه این رویداد هنوز در دستور کار نیست ارسال میشد اما این نامه نیز ناظر بر این است که اگر قرار باشد، چنین رویدادی رخ دهد هزینههای وارد شده به آن چیست و یا وضعیت پرسنل چه خواهد شد.
وی ادامه داد: همان طور که گفتم اگر قرار باشد روزی این انتقال صورت بگیرد، باید در تمام موارد مذکور به یک جمعبندی مشخص برسیم و سعی ما نیز این است که از ابتدا به اجماع با هنرمندان، کارشناسان و ... دست یابیم و پس از آن طرح را ارائه دهیم تا دیگر کمتر به آن اعتراض شود. همچنین اتفاقات و اعتراضاتی که در این راستا رخ داد نشان دهنده دغدغهای است که هنردوستان در خصوص گنجینه و موزه دارند که این بسیار ارزشمند است.
مرادخانی درباره شایستگی بنیاد رودکی برای نظارت موزه گفت: بنیاد رودکی تنها بنیاد فرهنگی کشور است که مصوبه مجلس شورای اسلامی را دارد و هیچ مجموعه فرهنگی و هنری که در حال حاضر فعالیت میکنند، چنین امتیازی را ندارد و این نشان میدهد که اساس این بنیاد درست است و تحت نظر وزارتخانه کار میکند. همچنین الان نیز بخشی از کارهای تصدیگری که طبق مصوبات دولتی باید برای بخشهای مختلف اجرا شود به عهده بنیاد رودکی است و در حال حاضر مدیریت تالار وحدت، برج آزادی و ساماندهی مجموعه فعالیتهای هنری به عهده این بنیاد است و در مورد موزه نیز برای اینکه نظام حقوقی آن آسیب نبیند و کارها و فعالیتها چابکتر پیش برود. چنین پیشنهادی مطرح شد که البته چند گزینه دیگر هم پیش از این وجود داشت.
باشگاه خبرنگاران نوشت:معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با وضعیت اداره موزه خاطر نشان کرد: فعلا قرار شد که موزه به همان شیوه دولتی و با همان شرایط به کار خود ادامه دهد. اگر دوستان در این خصوص دغدغه و نظری دارند بهتر است به جای اینکه در رسانهها و فضاهای دیگر انواع مباحث و دعواها را مطرح کنند، آنها را به ما بگویند تا حرف هم را بشنویم و با هم در خصوص این موضوع فکر کنیم چرا که این نظرات میتوانند کارساز باشند و ما امیدواریم که جامعه هنری از امکاناتی که میشود برای چنین مجموعه هنری بهرهمند شود استفاده کنند.
کد خبر: 90647
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfevd1.w6dxjagiiw.html