مظاهری پور در گفتگو با هنرنیوز:
بزرگترین مشکل در ساخت زندگی مشاهیر موضوع مالی است
21 خرداد 1391 ساعت 12:38
پژمان مظاهری پور کارگردان و مستند سازگفت: متاسفانه در اکثر مواقع ما شاهد پخش آثاری به اصطلاح فاخر از تلویزیون بودیم که در ساخت آنها هیچ گونه پژوهش یا تحقیقی صورت نگرفته و نویسنده و کارگردان کار به صورت ناشیانه و ناپخته اثرش را ساخته است.
پژمان مظاهری پور کارگردان و مستندساز در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: من به شخصه به ساخت مستند علاقه فراوانی دارم و باید یک موضوع و یا سوژه برایم در درجه اول اهمیت داشته باشد و بعد به ساخت آن علاقه داشته باشم وتا بتوانم اثری تاثیرگذار را بسازم. به عنوان مثال ساخت مستند «سعدی شاعر صلح» با علاقه شخصی خودم انتخاب شد.
وی افزود: سعدی به دلیل حضور موفقی که در ذهن مردم دارد و افکار عمومی نسبت به این شاعر ارزشمند علاقه دارند و این کار را برای من مستند ساز سخت می کرد چون شخصیتهای مهم ادبی و هنری زیادی در خصوص این شاعر صحبت کرده یا کتاب و پژوهش انجام دادند. از طرفی در خارج از کشور هم سعدی به عنوان شاعری مهم شناخته می شود. بنابراین این من برای ساخت این اثر علاوه برتحقیق و پژوهش ، فیلمم را با استفاده از گفتگو با مردم کوچه و خیابان ساختم و در حد توام تلاش کردم که حق مطلب را در خصوص این شاعر به جا بیاورم.
این مستند ساز ادامه داد: بزرگترین مشکلی که در ساخت آثار فاخر وجود دارد بحث منابع مالی است. این مشکل در سینمای مستند بیشتر به چشم می خورد. ما مستندهایی داریم که با پول ناچیزی ساخته می شوند و سازنده اثر مجبور می شود بین زندگی شخصی خودش و حرفه کاری خود همیشه سرگردان باشد. چون نمی داند درامد ناچیزی را که دارد برای زندگی اش خرج کند یا اینکه پای هدف و آرمان اش و فیلمی که می سازد هزینه کند.
وی تصریح کرد: در تلویزیون شاید این مشکل کمتر باشد. تلویزیون به دلیل این که رسانه گسترده تری و فراگیری است می تواند در ساخت آثار فاخر از زندگی ادیبان و نویسندگان و دانشمندان کشورمان پیش قدم باشد. چون منابع مالی کافی دارد. در واقع تلویزیون پتانسیل ساخت سریالهای درجه یک اززندگی بزرگان تاریخ ما را هم دارد اما متاسفانه در طول این سالها کوتاهی هایی در این خصوص صورت گرفته ، هرچند در مقاطعی سیما مجموعه های تلویزیونی در این خصوص ساخته اما کافی نیست.
مظاهری پور خاطرنشان کرد: مخاطب امروز تلویزیون دوست دارد که فیلم خوب یا سریال درجه یک ببیند. چون می خواهد بعد از یک روز کاری پای تلویزیون بشیند و به آرامش برسد. پس به نظرم باید کیفیت آثار را بالا ببریم . چون امروزه شبکه های ماهواره ای به شدت در حال جمع آوری مخاطبان ما هستند و باید در این خصوص سرمایه گذاری شود. در بحث مستند که داستان کمی با تلویزیون فرق دارد و مخاطب مستند برای آرامش خیال یا تفریح به سراغ تماشای این گونه آثار نمی رود و مستند بیشتر از اینکه یک تفریح باشد مخاطب را به تفکر و چالش می کشد و ایجاد فکر می کند.
وی تاکید کرد: تلویزیون باید سرمایه گذاری کند تا مخاطب جذب کند و از کسانی برای ساخت آثار فاخر و ارزشی استفاده کند که اهل تحقیق و پژوهش باشند. متاسفانه در اکثرمواقع ما شاهد پخش آثاری به اصطلاح فاخر از تلویزیون بودیم که در ساخت آنها هیچ گونه پژوهش یا تحقیقی صورت نگرفته و نویسنده و کارگردان کار به صورت ناشیانه و ناپخته اثرش را ساخته و به جای جذب مخاطب را از دست داده است. و این در صورتی است که همان موقع و در پخش فلان سریال فاخر و تاریخی تلویزیون به ساخت این سریال سطحی افتخار کرده و روز به روز آمار اشتباهی داده است و اثر را پر بیننده معرفی کرده است.
کارگردان مستند سعدی شاعری صلح ابراز داشت: تلویزیون به دلیل شبکه های مختلفی که دارد می تواند در مورد تاریخ، فرهنگ و...آثار تفکر بر انگیزی بسازد و در زمان مناسبی پخش کند تا نسل جوان ما که اطلاعات اندکی از بزرگان فرهنگی و ادبی و تاریخی خود دارند با این بزرگان آشنا شوند.اما متاسفانه شاهدیم که جای همه چیز در کشور ما عوض شده و رسانه ای مثل تلویزیون به جای آگاهی بخشی به مخاطب به سراغ ساخت سریالهایی داستانی رفته که سلیقه مخاطب را روز به روز پایین می آورد. در صورتی که به نظرمن تلویزیون بایدآگاهی دهد و سینما داستان برای مخاطب تعریف کند.
وی گفت: به نظرم ساخت آثار فاخر باید در سینما، تلویزیون و حتی در مستندسازی ما روز به روز بیشتر شود تا مخاطب بتواند با دیدن این گونه آثار با فرهنگ ، تاریخ و تمدن کشورمان آشنا شود .
کد خبر: 40057
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfexdj.w6dxtagiiw.html