به دلیل بستری بودن ذوالفنون در بیمارستان؛
کتاب «سه تار و نغمههای آشنا» بدون حضور مؤلف رونمایی شد
13 اسفند 1390 ساعت 13:16
کتاب «سه تار و نغمههای آشنا» نوشته جلال ذوالفنون بدون حضور اين سه تارنواز رونمایی شد. جلال ذوالفنون به دليل عارضهي سکته در بیمارستان بستری است.
به گزارش هنرنیوز مراسم رونمایی کتاب «سه تار و نغمههای آشنا» نوشته جلال ذوالفنون روز گذشته(۱۲ اسفند) در آموزشگاه هنر ایران زمین برگزار شد.
در ابتدای برنامه، هزاد عصار پور(مدیر انتشارات هستان) گفت: دو سال پیش نشر هستان کتاب دنیای زیبای ویولن را منتشر کرد که این کتاب قدم به قدم و با یک متد خاص تنظیم شده بود و مختص حال هنرجویان بود.
وی ادامه داد: در این اثر کتابها و قطعات ضبط ارکسترال شده بودند و ما تصمیم گرفتیم تا این پروژه را برای سازهای دیگر نیز به کار ببریم؛ به همین دلیل استاد بزرگوار ما در تدوین این کتاب با ما همکاری کردند و نظارت اصلی کار را برعهده گرفتند. همچنین این کتاب را با نظارت و همیاری شاگرد ارشد استاد، آقای پویا صفت به اتمام رساندیم.
در ادامه پویا صفت درباره دلیل تاليف این کتاب گفت: در ابتدای کتاب سه تار و نغمههای آشنا پیش درآمدی توسط استاد جلال ذوالفنون نوشته شده است. بهطور کلی این کتاب یک بانک ملودی است و ترکیبی از موسیقی فولکلور و کلاسیک ایرانی است. همچنین این کتاب دارای محتوای تکنیکی است که این محتوای تکنیکی موجب ارتقای سطح هنرجویان میشود.
وی در ادامه درباره بخش صوتی این کتاب گفت: بخش صوتی این اثر یک بخش جدی است و در این سی دی برای هر قطعه سه تراک وجود دارد که بخش اول سه تار به عنوان تک نواز است؛ یعنی نت را به عنوان نت خام گوش میکند، بخش دوم خاصیت ارکسترالی دارد و هنرمند کار گروهی را تجربه میکند یعنی اینکه هنرجو بعداز دو ماه میتواند با یک گروه ارکستر مجازی کار خود را شروع کند. در بخش سوم هنرجو به عنوان نوازنده با گروه ارکسترال همکاری میکند.
پویا صفت خاطرنشان کرد: نگاه این کتاب یک نگاه کاملا فنی است و شامل نگاه هنری هم میشود یعنی اینکه اصولی باید در آموزش رعایت شود که در کتاب این اصول وجود دارد. همچنین این کتاب جنبهی آموزشی دارد و برای هنرجویان سه تار درنظر گرفته شده است.
وی درباره محتوای این اثر گفت: این مجموعه به دو بخش نوشتاری و صوتی تقسیم میشود که بخش نوشتاری شامل نت نویسی و بخش صوتی شامل یک سی دی که ضمیمه کتاب است میشود. همچنین بخش نوشتاری شامل چند ویژگی میشود؛ اولین ویژگی این بخش این است که این کتاب تجربهای در آموزش اساتید و هنرجویان است.
این هنرمند خاطرنشان کرد: دومین ویژگی شامل ساده نویسی این اثر است که ما با حذف علائم اضافه و نوشتههای اضافه به سادهنویسی نتها و این کتاب کمک کردهایم. همچنین در این کتاب به توضیح تکنیکها پرداختیم یعنی اینکه زیر هر قطعه درباره آن قطعه توضیح دادیم تا یک مدرس بداند چطور باید این کتاب زا آموزش دهد.
وی با اشاره به اینکه در کتابهای مشابه بحث تکنیکی انجام نمیشود و بیشتر سطحبندی را درنظر میگیرند، خاطرنشان کرد: در کتاب سه تار و نغمههای آشنا درباره هر قطعه به صورت تکنیکی بحث میشود و این کتاب بر مبنای کتابهای سه تار استاد نوشته شده است. ویژگی دیگر این اثر این است که این کتاب فصل بندی شده است؛ یعنی دستگاههای ماهور، شور، ابوعطا، دشتی و بیات ترک تقسیم بندی شده است.
کد خبر: 38087
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfexdm.w6dccagiiw.html