اکبر عالمی در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای امریکا به ولنگاری کشیده شده است
10 تير 1392 ساعت 11:57
یک استاد برجسته سینمای ایران و جهان معتقد است: سینمای امریکا به ولنگاری کشیده شده است.
دکتر اکبر عالمی استاد پیشکسوت سینمای ایران و جهان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: امروز ما با نسل جوان بسیار هوشمندی در کشورمان روبرو هستیم که برای پاسخویی به آنان چارهای جز مجهز شدن به سلاح علم و دانش نداریم. من امروزه با دانشجویان با هوشی در دانشگاه مواجهه میشوند که گاهی اوقات نه تنها علمشان با استاد برابری میکند بلکه از استاد هم بیشتر است و اینجای بسی خوشبختی است که نسل جوان امروز ما، نسل درس خوان، با سواد و خواستار علم است.
وی با اشاره به فیلمهای امروز سینمای امریکا مثل فیلم «اونجر» ادامه داد: حال من از شما سوال میکنم آیا فیلم «اونجر» یا فیلمهایی که امروز در هالیوود ساخته میشود شباهتی به بازیهای رایانهای ندارند؟ آیا فیلمهای هالیوودی این دوره شباهتی به فیلمهای با ارزش تولید شده در دهههای ۱۹۶۰، ۷۰، ۸۰ و حتی ۹۰ دارند؟ فیلمهای امریکایی دیگر نه میتواند کسی را بخنداند، نه میتواند فردی را به گریه وادار سازد و حتی نمیتواند انگیز عشق زمینی متناسب با چارچوب فرهنگ امریکایی را در تماشاگران خودشان برانگیزد.
دکتر عالمی با بیان اینکه سینمای امریکا با یک جور ولنگاری عجیب و غریبی روبرو شده است به فیلم «جدایی نادر از سیمین» که توانست جایزه اسکار را برای ایران تصاحب کند اشاره کرد و یادآور شد: طبیعی است که سینمای امریکا وقتی میبیند یک کشور شرقی مثل «ایران» با سابقه ۱۰ هزار سال تاریخ و پشتوانه فرهنگی با ابزاری مثل سینما، جهان را شگفت زده میکند چارهای جز سر تعظیم فرود آوردن کار دیگری ندارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: جوهره اصلی فیلم «جدایی نادر از سیمین» فقط یک کلمه است؛ کلمهای که همه پیامبران و ائمه بارها روی آن تاکید داشتند و آن «پرهیز از دروغ» است. این فیلم با استفاده از سناریو خوب، کارگردانی و بازیگران خوب؛ پرهیز از دروغ را به زیبایی تبلیغ میکند. موضوعی که هم اکنون همه دنیا با آن روبرو هستند. هنگامی که این فیلم به جهانیان ارئه شد. تمامی دنیا از ساخت این فیلم با استانداردهای جهانی، حیرت کردند. لذا ما باید این نوع فیلمسازی را تقویت کنیم تا هم بتوانیم اهداف خودمان را در دنیا تبلیغ کنیم و هم بتوانیم از اقتصاد جهانی در حوزه سینما بهرهمند شویم.
دکتر اکبر عالمی با گلایه از برخی از هنرمندانی که بعد از موفقیت این فیلم نسبت به کارگردان و فیلم موضع گرفتند گفت: به جای اینکه همه از کسب این موفقیت برای کشور عزیزمان خوشحالی کنند برخیها به فیلم و کارگردان آن خرده گرفتند. انگار ما خیلی خوب یاد گرفتهایم چگونه فردی را که تا دیروز در خدمت کشور بوده را جوری برنجانیم که با خودش عهد کند دیگر گامی برای کشور برندارد. این نکته است که باید همه هنرمندان و مدیران فرهنگی به آن توجه داشته باشند.
این استاد سینمای ایران و جهان اظهار اضافه کرد: «آندره بازن» متفکر فرانسوی و نظریهپرداز سینما که بنیانگذار مجله ارزشمند «کایه دو سینما» است میگوید: «هرگاه سینما شباهتی به زندگی واقعی در گوشهای از کره زمین داشته باشد آنگاه من میگویم سینما هنراست» و فیلم «جدایی نادر از سیمین» انعکاس گوشهای از واقعیت جامعهای بود که دروغ را مذموم میپندارند.
کد خبر: 60244
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfj0dv.w6dxjagiiw.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com