مدیر کل مراکز اقامتی و خدمات گردشگری کشور در گفت و گو با هنرنیوز؛

برخورد با تورهایی که رعایت الزامات اخلاقی، عرفی و شرعی جامعه را نمی کنند حق پلیس است

10 آبان 1391 ساعت 12:39

مدیر کل مراکز اقامتی و خدمات گردشگری کشور گفت: به دنبال آن هستیم با همکاری بخش هتلداری در قالب تور تخفیفاتی به گردشگران داده شود تا میل به سفر در قالب تور افزایش یابد.


مرتضی شریفی در گفت و گو با هنرنیوز درباره اینکه این جوایز صادراتی همچنان مشوق‌های موفقی نبودند اظهار کرد: آژانس‌هایی که جزو جامعه تورگردانان هستند و در زمینه تورهای ورودی تخصص دارند و اقدام می‌کنند از این مشوقها می‌توانند استفاده ‌کنند اما بعضی از آژانس‌ها گردشگر خارجی را می‌آورند و شرایط را رعایت نمی‌کنند.

او این شرایط را شامل استفاده از هتل، راهنمای کارت‌دار، ارایه یکسری مستندات مثل ارایه بلیت رفت و برگشت و اقامت در سه شهر عنوان کرد و گفت: گاهی آژانس‌ها گردشگر با یک شب اقامت داشتند یا راهنما ندارند یا راهنمای کارت‌دار معتبر آنها را همراهی نکرده است. چون اینها را رعایت می‌کنیم بعضی‌ها راضی نیستند در صورتی که هدف جوایز صادراتی عاید شدن منافع برای کشور مثل اشتغال و ورود ارز به کشور است. یعنی وقتی این ضوابط مثل اقامت در هتل عنوان می‌شود، بیشتر برای کارآفرینی است اما برخی رعایت نمی‌کنند و مشمول جوایز صادراتی هم نمی‌شوند. باید آن شرایط فراهم شود. 

شریفی  افزود: سازمان به راهنمایی کارت دار اهمیت می‌دهد. از اینها آزمون گرفتیم، تعیین صلاحیت کردیم باید یک فرقی بین اینها و راهنمایان بدون کارت باشد. این است که باید به سمتی برویم که تقاضای برای راهنمای کارت دار بیشتر شود.

وی در پاسخ به این پرسش که به گفته برخی فعالان گردشگری پلیس در خور و بیابانک با گردشگران برخورد مناسب ندارد و از گردشگران تورها حتی فیلم می‌گیرد، اظهار کرد: نیروی انتظامی در سطح مدیران عالی رتبه در بحث راهنمایی و رانندگی و پلیس مهاجرت همکاری خوبی دارند. آژانسی بوده رفته کویر و الزامات اخلاقی، عرفی و دینی را رعایت نکرده است. آیا توقع دارند با آنها برخورد نکنند؟ ماهم از این اقدام پلیس حمایت می‌کنیم . 

مدیر کل مراکز اقامتی و خدمات گردشگری کشور در پاسخ به این پرسش که آیا نیروی انتظامی این اجازه را دارد که از تورها فیلم بگیرد؟ بیان کرد: این حرف نیازمند مستندات است اما برخورد با تورهایی که رعایت الزامات اخلاقیف عرفی و شرعی جامعه را انجام نمی‌دهند حق پلیس است. ما یک چارچوب‌هایی در کل کشور داریم و یک چارچوب‌هایی هم درجامعه محلی مورد توجه است که هر دو باید از سوی گردشگران رعایت شود.

او تأکید کرد: قرار نیست چون تور گردشگری است هر کاری انجام دهند و هیچ به آنها گفته نشود. آژانسی که خلاف می‌کند و شئونات را از هر لحاظی رعایت نکند باید با آن برخورد شود.

وی همچنین از سازماندهی و رتبه‌بندی راهنمایان خبر داد و افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی سالیانه و گرفتن نمره برای ارتقا مانند مهندسی است که باید به کلاس برود تا عملش به روز باشد. راهنماهم باید همین طور باشد نه اینکه فقط یک کارت داشته باشد. 

او عنوان کرد: یک راهنما در یک دوره ۴۰ یا ۵۰ ساعته یا ۶ ماهه با اطلاعات به روز نشده نمی‌تواند کارایی لازم را داشته باشد. ممکن است در مورد یک اثر لازم باشد یک کتاب جانبی هم مطالعه کند یا در حوزه گردشگری چند کتاب دیگر را هم مطالعه نماید نباید فقط به اطلاعات قبلی‌اش بسنده کند.

وی از مطرح شدن نمره برای به روز شدن اطلاعات راهنماها خبرداد و اظهار کرد: راهنما باید مستندات فرضاً ۲۰۰ ساعت آموزش را بیاورد. اینکه در چند همایش تخصصی شرکت کرده است. به چند کلاس آموزشی رفته است و ...

شریفی تصریح کرد: راهنمایی که ۱۰ سال قبل کارت گرفته و هر سال کارت را با آموخته ۱۰ سال قبلش تمدید کرده است. از طرفی دیده شده که ۵ راهنما هم زمان در کلاس‌های عملی یک موضوع را برای ۵ گروه با ۵ توجیه مختلف توضیح می‌دهند ما به دنبال استانداردسازی اینها هستیم. 

وی درباره تورهای زیر زمینی گفت:قطعاً اماکن غیر مجازی که در این زمینه فعالیت می‌کنند شدیدا برخورد می‌شود.

او درباره اینکه چه تحول عظیمی در گردشگری ایران رخ داده است که از سال‌های دهه ۷۰با ۹۰ آژانس به ۳۶۰۰ آژانس در دهه ۸۰ رسیدیم؟ اذعان کرد: در بحث افزایش آژانس‌ها در مقایسه با گذشته باید گفت قبلاً این حجم سفر نبود و فقط عده خاصی به سفر می‌رفتند اما در حال حاضر این انگیزه در خانواده‌ها هست که حداقل یک سفرزمینی یا در قالب تور داشته باشند.

شریفی در عین حال خاطرنشان کرد: البته آژانس‌ها در این زمینه هم خوب نتوانستند عمل کنند. آمار سفر در قالب تور در ایام نوروز خیلی کمتر از سایر سفرها بوده است.

وی از پیشنهاد جامعه هتلداران برای تخفیف به آژانس‌هایی که در رقابت با یک دیگر گردشگران را در قالب تور به هتل‌ها می‌آورند خبرداد و افزود: اگر در رقابت تورها سفر انجام شود. سفرها ارزان‌تر می‌شوند. 

او ادامه داد: به دنبال آن هستیم با همکاری بخش هتلداری در قالب تور تخفیفاتی به گردشگران داده شود تا میل به سفر در قالب تور افزایش یابد. زمانی که آژانس در قالب تور مرتب برای یک هتل گردشگر بیاورد، سوده دهی و ضریب اشغال هتل افزایش می‌یابد و هتل هم مشتاقانه تخفیف می‌دهد

شریفی یکی از راهکارهای ارزان سازی سفر را افزایش میل سفر در قالب تور دانست و گفت: بخش هتلداری به ما این پیشنهاد را دارد و درصد قابل قبولی را برای تخفیف ارایه کرد که بعدا اعلام می‌کنیم.ما نظارت مستقیم روی تورهای ورودی داریم.

وی درباره آمار تورها گفت: ما آمار تاسیسات و موسسات را داریم اما آمار تور را نداریم. حوزه‌اش جداگانه تعریف شده است طبق شرح وظایف تعداد موسسات، هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، تاسیسات، تعداد شکایات، راهنماها و تعلیقات را ماهانه در قالب بولتن می‌دهیم .


کد خبر: 48824

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfjcdj.w6dc0agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com