رجبی فروتن:
تولید آثار ویدئویی خطری برای سینمای ایران نیست
1 تير 1389 ساعت 12:09
مدیر اداره کل همکاریهای سمعی و بصری و نمایش خانگی معاونت سینمایی درباره ساخت آثار ویدئویی و توزیع در شبکه نمایش خانگی، عنوان کرد:این آثار خطری برای سینمای ایران نیست.
به گزارش هنر نیوز ، سعید رجبی فروتن مدیر اداره کل همکاریهای سمعی و بصری و نمایش خانگی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ساخت آثار ویدئویی سطحی وعرضه آن در شبکه های نمایش خانگی به مهر گفت: برخی از این آثار توسط موسسات تولیدفیلمهای ویدیوئی و تعدادی دیگر توسط موسسات ویدئو رسانه تولید می شوند. اما پروانه ساخت آنها توسط اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد صادر میشود.
وی افزود:در سبد محصولات شبکه نمایش خانگی باید شاهد تنوع و گوناگونی باشیم. به طوریکه آثار در گونههای مختلف جدی و تامل برانگیز، کمدی و سرگرمی در میان این تولیدات دیده شود.
فروتن درباره نگرانی که که تولید آثار ویدیویی برای سینماگران ایجاد کرده است میگوید : وقتی جا برای آثار سینمایی تنگ شود، تولیدات سالانه سینمای ایران برروی زمین بماند و یا موسسات ویدئو رسانه از خرید رایت آثار سینمایی امتناع بکنند،باید زنگ خطر را به صدا در آورد.
رجبی فروتن ادامه داد: در شرایطی که کف و حداقل خرید عناوین فیلمهای سینمایی جنبه الزامی دارد و به موسسات ابلاغ شده است و این آثار در کنار فیلم های سینمایی در شبکه نمایش خانگی عرضه می شود، فکر نمی کنم تولید فیلم های صرفا ویدئویی خطری را متوجه کیان سینمای ایران کند.
وی تاکید کرد: همچنین درآمد حاصل از فروش این فیلمها به موسسات ویدئو رسانه کمک میکند تا سرمایه بیشتری را هزینه خرید رایت اثار سینمایی در طول سال کنند. این موسسهها با توجه به شناختی که از سینما دارند، رایت برخی از آثار شاخص، در زمان تولید را خریداری و یا در تولید یک اثر مشارکت میکنند. با توجه به این موضوع نباید آنها را متهم به خرید آثار سطحی کرده و آنها را عامل رواج فیلمهای نه چندان جدی و تامل برانگیز در سینما دانست.
مدیر اداره کل همکاریهای سمعی و بصری و نمایش خانگی معاونت سینمایی درباره عناوین عجیب و زشت فیلم های ویدئویی نیز عنوان کرد: درباره این موضوع باید با اداره کل نظارت و ارزشیابی ارشاد صحبت کنید. البته بیشتر این انتخابها جنبه سلیقهای دارد.
وی همچنین در ارتباط با توزیع آثار در سوپرمارکتها، گفت: با توجه به نقدهایی که در این ارتباط وجود دارد، اگر بخواهیم همین ظرفیتها را نیز از شبکه نمایش خانگی بگیریم، دیگر جایی برای عرضه فیلم های ویدئویی و سینمایی وجود ندارد. این اندک در آمدی است که فقط در تهران امکان پیدا می کند. زیرا در شهرستانها بیشتر این آثار رایت غیرقانونی میشوند.
مدیر اداره کل همکاریهای سمعی و بصری در ادامه عنوان کرد: همچنین موسسات ویدئو رسانه بر خلاف تهیه کنندگانی که طی دو یا سه چک پول خود را از موسسات دریافت می کنند با انبوه چک های برگشتی از ناحیه عوامل توزیع روبرو هستند و در مقاطعی از سال امکان و قدرت خرید رایت سینمایی را ندارند.
رجبی فروتن ادامه داد:اگر همین مکان های عرضه را از دست دهیم، دیگر موسسه ها قادر به خرید نیستند. ادامه این روند باعث می شود، بهای خرید رایت آثار تنزل پیدا کند. حدود 70 درصد تولیدات موسسات ویدئو رسانه در محدوده جغرافیای تهران و مابقی در شهرستانها عرضه می شود.
وی خاطر نشان کرد:فروشگاههای که در شهرستانها کار عرضه محصولات را انجام می دهند کمتر به خرید آثار تمایل دارند این آمار نشان می دهد که رایت های غیرقانونی بیشتر در شهرستانها انجام می شود. یادمان باشد که 12 سال است بر جلد آثار ویدئویی، عرضه و فروش آثار بلا مانع در سوپرمارکتها و کیوسک های مطبوعاتی اعلام شده است.
رجبی فروتن خاطر نشان کرد: جای پرسش است که چرا در این مقطع زمانی این کار باید مورد تشکیک قرار گیرد. آیا برای مقابله با وسعت و سهولت دسترسی بر آثار غیر مجاز راهی جز استفاده از تمام ظرفیتها برای عرضه آثار مانده است؟
مدیر اداره کل همکاریهای سعی و بصری و نمایش خانگی معاونت سینمایی درباره هزینه تبلیغات فیلم های شبکه نمایش خانگی از تلویزیون، گفت:در راستای سیاست های حمایت از پخش برای سینمای ایران که چند سالی است اجرایی شده، موسسه رسانه های تصویری به عنوان بازوی حمایتی نمایش خانگی، پیشنهاداتی را در همین ارتباط به معاونت سینمایی ارائه کرده است که قطعا در آینده نزدیک تمهیداتی برای آن می اندیشیم تا بخشی از این هزینه را دولت برعهده گیرد.
کد خبر: 11824
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfjcdy.w6dy0agiiw.html