گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران؛

چرا دانشگاه آزاد از گروه‌های تئاتر خود حمایت نمی‌کند؟!

11 بهمن 1389 ساعت 13:45


سیدجواد روشن دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت : چرا دانشگاه آزاد از گروه‌های تئاتر خود حمایت نمی‌کند؟!
دبیر جشنواره در نشست رسانه‌ای این جشواره که امروز برگزار شد ابراز داشت: با توجه به محجوریت تئاتر در سطح کشور اینگونه جشنواره‌ها نیاز به حمایت دارند، با این وجود جای تعجب دارد که چرا دانشگاه آزاد با توجه به اینکه نام هر دانشگاه در کنار نام گروه و نام کار، آورده می‌شود از گروه خود حمایت لازم را نمی‌کند، حتی یک جای تمرین هم به گروه‌های خود نمی‌دهد. وقتی نام دانشگاه هم در کارها آورده می‌شود انتظار می‌رود حداقل حمایت‌های لازم را انجام دهند. گروه‌هایی که از دانشگاه آزاد به جشنواره می‌آیند گروه‌های قدرتمندی هستند و درست نیست که به دلیل عدم حمایت‌ها از جشنواره حذف شوند.
وی افزود: تا زمانی که مسئولان دانشگاهی نگاه مناسب و درستی به تئاتر نداشته باشند و نسبت به آن موضع‌گیری داشته‌باشند، تئاتر دانشگاهی پا نمی‌گیرد. وزارت علوم که نمی‌تواند با بخش‌نامه از دانشگاه آزاد درخواست حمایت کند وزارت علوم هم در حد توان خود از تئاتر حمایت می‌کند و می‌توان گفت بیشترین بودجه فرهنگی خود را به تئاتر اختصاص می‌دهد.
جواد روشن با ارائه گزارشی از 13 دوره گذشته جشنواره پرداخت و گفت: در حال حاضر این جشواره از معتبرترین جشنواره‌های کشور است و تنها جشنواره‌ای است که حتی در حوزه خاورمیانه به این شکل برگزار می‌شود. برای جشنواره از بین 180 اثر 60 گروه به مرحله دوم بازبینی رسیده، از بین 190 متن در نهایت 19 اثر نمایشی در جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود، دانشگاه زنجان میزبان این جشنواره خواهد بود که از بهمن آغاز به‌کار می‌کند، در بخش نمایش خیابانی و میدانی هنوز مهلت ارسال باقی است. مرکز نمایش رادیویی هم در
جشنواره مشارکت می‌کند، اما متأسفانه نمایش رادیویی جدی گرفته نمی‌شود. در بخش پژوهشی هم آثار برگزیده منتشر می‌شود، در بخش کتاب هم در پی انتشار کتاب‌هایی با خواستگاه دانشگاهی هستیم.
دبیر جشنواره در مورد بخش بین‌الملل اظهار داشت: لزومی در این نیست که حتماً جشنواره نام بین‌الملل را به دنبال خود یدک بکشد. با توجه به بودجه اندک جشنواره که حدود 190 میلیون تومان است نمی‌توانیم گروه‌های زیادی را دعوت کنیم باید یک گروه قوی را در این بخش دعوت کنیم که برای ما دستاورد داشته باشد. اما در حوزه انتشارات برای بخش بین‌الملل باید اصلاح ساختاری صورت بگیرد.
وی درباره دانشگاه تهران به عنوان میزبان جشنواره و حمایت‌هایی که باید انجام دهد گفت: دانشگاه تهران دانشگاه مادر است و بحث‌اش با همه دانشگاه‌های دیگر متفاوت است. دانشگاه میزبان باید تعامل داشته باشد ولی اگر قرار است اختیارات بیشتری بخواهد باید ساز و کار‌ها تغییر پیدا کند و حتی دبیر جشنواره را معرفی کند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با مسئولین دانشگاه تهران افزود: نتیجه جلسات این بود که دانشگاه تهران هم در جریان برنامه‌های جشنواره قرار بگیرند و دانشگاه تهران به این سمت نرود باعث سلب مسئولیت‌های ما شود.
دبیر جشنواره چهاردهم تأکید کرد: دانشگاه تهران بضاعیت خوبی در حوزه امکانات و غیره دارد و می‌تواند به جشنواره کمک کند. تلاش ما این است به این سمت برویم که دانشگاه میزبان در ازای حمایتی که می‌کند تقاضای ریالی نداشته باشد.
دبیر چهاردهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی در پایان بیان داشت : امیدوارم مسئولان در آینده برنامه‌ریزی‌های بهتری داشته باشند و بعد از پایان جشنواره چهاردهم دبیر پانزدهمین جشنواره را انتخاب کنند تا او وقت بیشتری برای برنامه‌ریزی داشته باشد.


کد خبر: 23263

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfm0d0.w6dmvagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com