یادواره سرلشکر شهید مسعود منفرد نیاکی برگزار شد
فرمانده نزاجا: زمینه ایی برای تجلیل از سربازان وجود ندارد / شهید نیاکی لشکر ۹۲ زرهی را جان تازه داد
5 مهر 1394 ساعت 15:15
امیر پوردستان فرمانده نزاجا معتقد است زمینه ای وجود ندارد که به طور صحیح بتوان از سربازان دوران دفاع مقدس تجلیل کرد و اگر تمامی امکانات بشر هم جمع شود نمی توانیم از یک کهنه سرباز تقدیر کنیم.
به گزارش هنرنیوز، همزمان با هفته دفاع مقدس ویژه برنامه ضیافت ستارگان -تکریم شهدای محلات شهر تهران و مدافعان حرم- در منطقه هفت شهر تهران و تجلیل از خانواده شهید مسعود منفرد نیاکی عصر روز گذشته، شنبه ۴ مهر ماه، با حضور امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمعی دیگر از مسوولان لشکری، کشوری و هنرمندان و اهالی رسانه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سجاد نوروزی رئیس فرهنگسرای اندیشه با بیان این که این گونه بزرگداشت ها و یادواره ها، در واقع تلنگری به خود افراد است، اظهار کرد: این مراسم به ما یادآوری می کند که چگونه آسوده و با فراغ بال روزگار می گذرانیم و به برکت خون شهدا امیدوارم این گونه نشست ها تنها محدود به هفته دفاع مقدس نباشد و در طول سال این تذکر را نسبت به زنده نگه داشتن راه شهدا به خودمان داشته باشیم.
فاجعه منا هشدار عقیدتی سیاسی به جهان اسلام بود
وی همچنین ضمن ابراز تاسف و تسلیت به دلیل فاجعه رخ داده در منا گفت: این روزها قلب های ما آمال از درد است. فاجعه منا مشکلی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذاشت و معتقدم یک بیدار باش و هشدار عقیدتی سیاسی به جهان اسلام بوده است.
نوروزی خاطرنشان کرد: حکومت عربستان سعودی ۸ ماه با انواع بمب ها به مردم بی گناه یمن حمله کردند، اما نتوانستند امنیت زائران خانه خدا را در کشور خودشان تامین کنند. امسال نیروهای امنیتی که وظیفه نگهبانی و رسیدگی به امور زائران را داشتند نصف شده بود و نشان از بی توجهی رژیم آل سعود نسبت به زائران خانه خدا داشت.
رئیس فرهنگسرای اندیشه همچنین گفت: ما زمانی شعار «کربلا کربلا، ما داریم میاییم» سر می دادیم و امروز فرماندهان کشورمان در این شهر حضور دارند و به دفاع از آن ایستاده اند. شاید وقت آن رسیده نغمه سرایی برای مدینه و مکه هم سر بدهیم و اگر تدبیر و تقدیر این باشد و روزی این امر محقق شود، جوانان این مملکت آماده جهاد فی سبیل الله هستند.
محمد بداقی نویسنده کتاب شهید نیاکی با نام «پدربزرگ» نیز در سخنانی با اشاره به این که خودم را بزرگ شده نیروی زمینی ارتش می دانم، عنوان کرد: هر کجای نیروی زمینی ارتش در سراسر کشور که رفتم، پرسنل ارتش در برابر ادبیات و کتابخوانی تعظیم کردند و به ما لطف داشتند.
خانه سرباز صلح ایران همچون فرهاد کوه کن است
سخنگوی خانه سرباز صلح ایران با بیان این که این نهاد، در نیروی زمینی ارتش همچون کودک نوپاییست، عنوان کرد: همیشه افتخار می کنم که خودم را فرزند شهید نیاکی می دانم و توانستم کتابی در رابطه با زندگی این شهید بنویسم. هر چند خانه سرباز صلح ایران همچون فرهاد کوه کن است و نیازی به شهرت ندارد و تنها عاشقانه کار می کند. البته کتاب «پدربزرگ» در کتابخانه تخصصی آستان قدس رضوی هم قرار گرفت و این موضوع برای ما افتخاری بود.
بداقی با تاکید بر این که حدود ۱۵ سال است که درباره شهید نیاکی فعالیت و پژوهش می کنم، عنوان کرد: آن قدر در رابطه با شهید مسعود نیاکی فعالیت کرده ایم و با ایشان عجین بوده ایم که به او بابا مسعود می گوییم. چندی پیش که مادرم به رحمت خدا رفت، مسوولان قبول کردند که ایشان را در قطعه شهدا به خاک بسپاریم و من بسیار تعجب کردم و بعدا دیدم که قبر مادرم ۱۵۰ قدم با قبر بابا مسعود فاصله دارد و تصور می کنم از برکت حضور آن شهید و توجهشان مادرم در قطعه شهدا به خاک سپرده شد.
کلمه سرباز مقدس است
در ادامه مراسم امیرسرتیپ دوم اسدی معاون احتیاط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نزاجا) با تاکید بر این که کلمه سرباز، کلمه مقدسی است، اظهار کرد: سربازان در دوران دفاع مقدس نقش ارزنده ای داشتند و ارتش جمهوری اسلامی ایران ۳ میلیون سرباز در طول جنگ تحمیلی پرورش داد و به میدان های نبرد علیه دشمن فرستاد.
وی ادامه داد: از این ۳ میلیون سرباز ۳۹ هزار نفر شهید تقدیم به کشور کردیم. حدود ۹۰ هزار جانباز و ۲۴ هزار آزاده داشتیم.
معاون احتیاط نزاجا با اشاره به فعالیت های ارتش برای تجلیل و تکریم از سرابازان و کهنه سربازان دفاع مقدس گفت: سالانه فعالیت های زیادی از جمله ارسال پیامک، برگزاری مراسم های مختلف، طراحی کارت ایثار برای سربازان دفاع مقدس، اهدای مدال افتخار و ... توسط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته می شود.
سرهنگ صالح افشار همرزم شهید مسعود نیاکی و شاعر دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش را مظلوم ترین گروه در ارتش دانست و گفت: من از برخی را در طول زندگی ام به مجتهدی یاد می کنم و شهید نیاکی یکی از این اشخاص است.
وی همچنین به شعرخوانی با موضوع دفاع مقدس پرداخت.
زمینه ای برای تجلیل از سربازان دفاع مقدس وجود ندارد
امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نزاجا) نیز در سخنانی ضمن تشکر از شعرخوانی صالح افشار، گفت: ایشان مرد عمل است و از آن دست شاعرانی نبوده که در آسایش و راحتی شعر بگوید، بلکه جنگ را و زمزمه گلوله را از نزدیک حس کرده و رنج دیده است.
وی با بیان خاطره ای در زمینه اهمیت سرباز در دوران دفاع مقدس در نگاه رهبر معظم انقلاب گفت: نظام و ما باید خداوند را سپاسگذار باشیم که در این عرصه وانفسا عطر و بوی حضرت امام (ره) یعنی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در کشورمان حضور دارند.
پوردستان افزود: خیلی از جوانان ابتدای خدمت و وقتی وارد پادگان ها می شوند نگران هستند. در حالی که محیط پادگان ها به گونه ای است که جوانان را می سازد. البته شاید سال های سال، دیگر مانند سربازانی که جنگ را درک کردند نبینیم. سربازانی که می توانستند خدمت نکنند؛ اما به جبهه ها آمدند. این جوانان عاشقانه و با شناخت آمدند. شرایط آن روز ارتش را در خاطرم هست. البته من سال ۵۹ به ارتش آمدم، اما در بسیج حضور داشتم و با ارتش نیز ارتباط داشتم. در آن دوران بنی صدر ارتش را تضعیف می کرد و هدفش این بود که سپاه و ارتش را به جان هم بیاندازد. اما وجود سرابازان مومن، متدین، ولایی و فداکار به نیروی زمینی جان داد.
فرمانده نزاجا با تاکید بر این که تمام خلاء های نیروی زمینی ارتش در دوران دفاع مقدس را سربازها پر کردند تا نیروی زمینی بتواند در جنگ به رسالت خودش عمل کند، عنوان کرد: زمینه ای نیست که به طور صحیح از سربازان دوران دفاع مقدس تجلیل شود و معتقدم اگر تمامی امکانات بشر هم جمع شود نمی توانیم از یک کهنه سرباز تقدیر کنیم. آنها قطعه قطعه شدند، شهید و اسیر دادند، اما اجازه ندادند دشمن به خاک کشور نفوذ کند.
وی تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی ۴۸ هزار شهید داده است. از این تعداد ۴۶ هزار مربوط به نیروی زمینی ارتش است و از این تعداد هم ۴۰ هزار سرباز بوده اند و این عظمت و بزرگی کار سربازان را نشان می دهد.
شهید نیاکی کشور را به اوج نیکنامی رساند
پوردستان همچنین گفت: مردان بزرگی در راس لشکر ۹۲ زرهی در دوران جنگ تحمیلی انجام وظیفه می کردند. روزهای اول جنگ جناب سرهنگ قاسمی در راس این لشکر حضور داشتند و حماسه سوسنگرد را رقم زدند. ایشان پرچم را به بزرگ مردی چون منفرد نیاکی می سپارد. با آمدن این شهید، لشکر جان و روح می گیرد. شهید منفرد نیاکی کشور را به اوج نیکنامی رساند و افتخار داشتم به عنوان سربازی کوچک در لشکر ۹۲ زرهی حضور داشتم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان شعری با موضوع دفاع مقدس خواند.
در این برنامه که با هدف تکریم، پاسداشت و زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای ۸ سال دفاع مقدس برگزار شد، از ۷ شهید منطقه ۷ شهر تهران که کوچه یا خیابانی به نامشان نامگذاری شده تجلیل به عمل آمد.
همچنین شخصیت های فرهنگی، هنری و ورزشی همچون حسین یاری بازیگر سینما و تلویزیون و بهزاد غلامپور دروازه بان اسبق تیم ملی فوتبال ایران و مربی تیم راه آهن در این مراسم حضور داشتند.
کد خبر: 83203
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfm0dc.w6dmxagiiw.html