داوود هاشمی در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
سریال ۳۰ قسمتی خوب است یا ۱۰۰ قسمتی!؟
1 ارديبهشت 1393 ساعت 10:23
یک تهیه کننده پیشکسوت تلویزیون گفت: ساخت سریالهای طولانی مدت، یک امر طبیعی در سراسر جهان به شمار میرود و تلویزیون ایران با توجه به داشتن فیلمنامه نویسان توانا میتواند در این زمینه موفق باشد به شرطی که تلویزیون به موقع، هزینهها را تامین کند.
داوود هاشمی تهیه کننده با سابقه تلویزیون در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد ساخت سریالهای طولانی مدت از سوی تلویزیون ایران افزود: ساخت سریالهای ۱۰۰ قمستی و حتی بالاتر در تلویزیون ایران به شرط اینکه از قصه پر کشش و نویسنده توانایی برخوردار باشد امر شدنی است و میتواند تماشاگران زیادی را به خودش جذب کند. این درحالی است که ساخت سریالهای طولانی مدت، یک امر طبیعی در سراسر جهان است و تلویزیون ایران میتواند این نوع سریال سازی را به بوته آزمایش بگذارد و اگر تلویزیون به موقع، هزینههای تولید را تامین کند حتما در این زمینه موفق خواهد شد.
تهیه کننده سریال «پنج کیلومتر به بهشت» اضافه کرد: خوشبختانه ما در ایران دارای نویسندگان خیلی خوبی مثل آقای سعید نعمت الله و علیرضا افخمی و دیگران هستیم و این دوستان با توجه به تواناییهایشان خواهند توانست قصههایی را خلق کنند تا تماشاگران شاهد دیدن قصههای ۱۰۰ قسمتی باشند. البته باید به اینگونه نویسندگان بهاء داده شود و به تواناییشان مورد اعتماد قرار بگیرد.
تهیه کننده سریال «پنجمین خورشید» در پاسخ به این سوال که به عنوان یک تهیه کننده، ساخت سریالهای طولانی مدت چه سختیهایی را خواهد داشت ادامه داد: تولید سریالهای طولانی مدت به مثابه یک پروژه فرسایشی است و آدمها وقتی به مدت طولانی در کنار همدیگر قرار میگیرند هم امتیازات و هم ضررهایی را به همراه خواهند داشت. البته خوبی آن این است که افراد با همدیگر صمیمیتر خواهند شد و خروجی کار نیز بهتر و باور پذیرتر خواهد شد. لذا کار زودتر به جلو میرود اما از سوی دیگر، ممکن است برخی از افراد نتوانند به مدت طولانی در کنار هم قرار بگیرند و کدورتهایی بین آنان پیش بیاید. این در حالی است که اگر لوکیشنها در شهرستانها باشد این سختی چند برابر خواهد شد به عنوان مثال همین الان که آقای جواد افشار مشغول ساخت سریال ۱۰۰ قسمتی در جنوب کشور است به دلیل گرمی هوا سختیهای زیادی را باید تحمل کند.
داوود هاشمی تصریح کرد: سختی دیگر سریالهای طولانی مدت، پرداخت به موقع دستمزدها به عوامل تولید است. بیشک، پرداخت یکی دو سال پول به عوامل تولید - آن هم به موقع - کار خیلی سختی برای تهیه کنندگان است. لذا باید تلویزیون به موقع هزینهها را به دست تهیه کنندگان برساند تا در مسیر تولید مشکلی پیش نیاید. ضمن اینکه در سریالهای طولانی مدت، راکورد دار شدن لوکیشنها، کار را سختتر میکند و با توجه به هزینه بر بودن لوکیشنها، این سختیها بیشتر میتواند برای تهیه کننده آزاردهنده باشد.
تهیه کننده سریال «۱۲۵» در پاسخ به این سوال که آیا شما تاکنون ساخت سریالهای طولانی مدت را تجربه کردهاید یاد آور شد: به دلیل اینکه ساخت سریال بیشتر از ۳۰ قسمت در تلویزیون ایران مرسوم نبوده من هم به عنوان تهیه کننده، سریالهای بیشتر از ۳۰ قسمت تولید نکردم اما با توجه به اینکه سریال «۱۲۵» که سه سری ساخت شد در مجموع این سریال بالاتر از ۵۰ قسمت ساخته شد. البته در حال حاضر هم قرار است یک سریال ۵۰ قسمتی بسازیم که هم اینک مشغول کارهای تولیدی آن هستیم.
این تهیه کننده پیشکسوت تلویزیون با بیان اینکه باید بپذیریم که ساخت سریالهای پیوسته و طولانی مدت، یک امر طبیعی در سراسر جهان است و معمولا سریالهایی که موفق هستند به صورت طولانی ساخته میشوند گفت: معمولا بیشتر سریالهای طولانی مدت از سوژههای تاریخی برخوردارند یا قصههایی دارند که قابلیت جذاب تماشاگران را دارند. به عنوان نمونه، یکی از موفقیتهای سریال «پایتخت»، قصه جذاب آن بود ضمن اینکه تماشاگران با سریالهای طولانی، با شخصیتهای قصه، همذات پنداری بیشتری میکنند و طبیعی است که این سریالها پُر بیننده میشوند.
کد خبر: 70793
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfmede.w6dx1agiiw.html