کامران پارسی نژاد:

رسیدن به ربع قرن نمایشگاه کتاب نشان از نگاه مثبت مسئولان به «کتاب» است

28 فروردين 1391 ساعت 14:17

یک نویسنده معتقد است رسیدن به ربع قرن برگزاری برای رویدادی چون نمایشگاه کتاب، نشان می‌دهد مسئولان ما همیشه به یاد کتاب هستند و به آن اهمیت می‌دهند و این مساله اتفاق خوشایندی است.



به گزارش هنرنیوز، کامران پارسی‌نژاد در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این رویداد فرهنگی را دغدغه‌ مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با وجود مشکلات و سنگین بودن حجم کار همیشه در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار داشته و تداوم آن در طول ۲۵ سال قابل تامل است.

وی افزود: به اعتقاد من رسیدن به ربع قرن برگزاری برای رویدادی چون نمایشگاه کتاب، نشان از آن است که مسئولان ما همیشه به یاد کتاب هستند و به آن اهمیت می‌دهند و این مساله اتفاق خوشایندی است.

پارسی‌نژاد با بیان این که حجم بازدیدکنندگان نمایشگاه سختی کار را برای مسئولان دوچندان می‌کند، ادامه داد: با توجه به این مساله شاید بتوان نمایشگاه کتاب را در طول سال دو بار برگزار کرد تا ما شاهد تاثیرات عمیق‌تر این رویداد بر بافت جامعه باشیم. البته ناگفته نماند بخشی از این مشکلات با برگزاری نمایشگاه‌های استانی رفع شده است.

وی با اشاره به پیام بیست‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «ربع قرن جهاد فرهنگی»، تصریح کرد: این شعار نیکو است اما عملا تاثیر آن را باید در دوره بعد دید چراکه با توجه به این عنوان هر تغییر که در نمایشگاه امسال صورت گیرد، تاثیر خود را در دوره‌های بعد نمایان خواهد کرد. البته ما می‌توانیم به یمن همین پیام، ارزیابی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و شکل برگزاری آن تا کنون را داشته باشیم.

این پژوهشگر جنگ در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن ارزیابی نمایشگاه کتاب، تصریح کرد: معمولا در دنیا نمایشگاه‌های کتاب روند ثابتی را طی می‌کنند و ما در مجموع تفاوت چشم‌گیری را نمی‌بینیم. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در طول سال‌ها و در دوره‌های مختلف معاونت امور فرهنگی روندی ثابت و منطقی را در پیش گرفته و البته در جزئیاتی چون محل برگزاری، چیدمان و نوع کتاب‌های ارائه شده شاهد تغییراتی بوده‌ایم.

وی افزود: منظور از تفاوت چشم‌گیر و تغییرات عمده، سیر تکمیلی است که باید چنین رویدادی تاثیر در جریان‌ساز بودن ادبیات و سایر رشته‌ها داشته باشد. نمایشگاه در عمل یک کار سرنوشت‌ساز است اما به شرط آن که ما از برگزاری آن، تنها به دنبال ارائه کتاب با تخفیف نباشیم.

به اعتقاد این نویسنده مسئولان می‌توانند با در نظر گرفتن تدابیری و با دعوت از کارشناسان رشته‌های مختلف، حداکثر استفاده را از این اتفاق فرهنگی ببرند.

پارسی‌نژاد در توضیح بیشتر پیشنهاد خود گفت: ما باید به دنبال راهکارهایی در روابط بین‌الملل خود باشیم تا بتوانیم ادبیات کشورمان را از طریق ترجمه به شرق و غرب جهان معرفی کنیم. این راهکارها می‌تواند در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و با فعالیت‌هایی چون نشست مشترک، قرارداد با ناشران خارجی و ... محقق شود.

نویسنده «شب گردان» تاکید کرد هدف مهم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باید در کنار سایر اهداف، معرفی ادبیات کشورمان به دنیا باشد.

پارسی‌نژاد پیشنهاد دیگری را نیز به مسئولان فرهنگی ارائه کرد و افزود: مساله دیگری که به اعتقاد من می‌تواند در برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، موثر باشد، ارزیابی هر دوره از نمایشگاه پس از پایان آن است. بدین شکل ما لیستی از نقاط قوت و ضعف، میزان فروش، محتوای کالاهای فروخته شده و ... هر دوره را داریم و می‌توانیم روند نشر کشور را در طول سال اصلاح کنیم. این چرخه ادامه دارد و با اصلاح روند نشر در طول سال، ما نمایشگاه بهتری را در دوره بعدی خواهیم داشت.

کامران پارسی‌نژاد که در عرصه داستان‌نویسی بیشتر به نویسندگی برای نوجوانان شهرت دارد، در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران کار جدیدی ارائه نخواهد کرد. او ضمن ارائه آثار پیشین خود با تجدید چاپ کتاب «خورشید در آتش» که از سوی انتشارات سوره‌مهر منتشر شده، در خدمت مخاطبانش خواهد بود.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در مصلاي بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.


کد خبر: 39473

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfmjdm.w6d1eagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com