جمال شورجه در گفتگو با هنرنیوز:
مشکل مخاطب سینما با فیلمهای امسال هم حل نخواهد شد
5 بهمن 1392 ساعت 10:26
یک کارگردان و تهیه کننده سینما با اشاره به فیلمهای پذیرفته شده در سی دومین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: اگر چه رونق بخشی سینما از آرزوهای همه سینماگران است اما با توجه به سوابق فیلمسازانی که در جشنواره امسال فیلم فجر حضور دارند، عمده فیلمهای این دوره نمیتوانند مشکل رکود مخاطب را در سال آینده مرتفع سازند.
جمال شورجه کارگردان و تهیه کننده پیشکسوت سینما و عضو شورای پروانه ساخت در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد فیلمهای حاضر در سی و دومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر افزود: اگر بخواهیم قضاوت منصفانهای در مورد فیلمهای حاضر در جشنواره امسال داشته باشیم باید این قضاوت پس از دیدن فیلمها صورت بگیرد. اما بر این باورم که امسال هم طبق سنوات گذشته، تعداد انگشت شماری از فیلمها وجود دارند که میتوانند پُرمخاطب باشند. چرا که فیلمسازان این آثار، با رعایت استانداردهای سینمایی - هم به لحاظ داستانی و هم به لحاظ ساختاری - زمینه جذب مخاطب و فروش فیلمهای خود را به هنگام اکران فراهم کردهاند؛ ولی با عرض تاسف باید گفت که عمده فیلمهای امسال جشنواره، با توجه به حداقل سوابق فیلمسازان و فیلمنامههایی که ما در شورای پروانه ساخت مطالعه و پروانه ساخت صادر کردیم و به جشنواره فیلم فجر راه یافتهاند؛ این فیلمها خیلی نمیتوانند در شکستن رکود مخاطب که سالها گریبانگیر سینمای ایران شده است موثر و مفید واقع شوند.
کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز سینمای ایران، قهر تماشاگر با سینما است که منجر به رکود سینما شده است ادامه داد: رکود مخاطب سینما به قدری برای سینماها مشکل ساز شده است که برخی از سینماها را به ورطه تعطیلی کشانده است که تعطیلی سینما قدس تهران که در هفتههای اخیر اتفاق افتاد یکی از نمونههای آنها است. ضمن اینکه همین کسادی سینماها موجب شده که صاحبان سینماها که از این وضعیت گلایه دارند تقاضای تغییر کاربَری برای سینماهای خود داشته باشند. بنابراین باید دولت قبل از اینکه این وضعیت سبب تعطیلی سینماها شود هر چه زودتر میبایست برای سر پا ماندن بقیه سینماها، چاره اندیشی درست و حسابی و پایداری برای این وضعیت بکند.
جمال شورجه تصریح کرد: با نگاهی به فیلمهای ساخته شده امسال، وضعیت مخاطب سینما در سال آینده همچون سالهای گذشته خواهد بود این درحالی است که طبق شنیدههای هیات انتخاب فیلمهای جشنواره، که بیش از ۱۲۰ فیلم را دیدند – هر چند که در میان آنان فیلمهای ویدئویی هم حضور داشتند- این فیلمها شانس چندانی به لحاظ جذب مخاطب در هنگام اکران، نخواهند داشت و باز در سال آینده ما شاهد قصه تکرای رکود مخاطب در سینما خواهیم بود.
عضو شورای پروانه ساخت یاد آور شد: با وجودی که نزدیک به دو ماه از تشکیل شورای پروانه ساخت جدید میگذرد اما تا کنون برای بیش از ۴۰ فیلم، پروانه ساخت صادر شده است و اگر همین نسبت را در طول سال در نظر بگیریم شاهد تولید تعداد زیادی از فیلمها خواهیم بود که فیلمسازان، تهیه کنندگان و سرمایه داران این فیلم از نظام و سیستم سینمایی متوقع خواهند بود که یکی از خواستههای مشترک آنان، اکرانهای مناسب در زمانهای مقتضی خواهد بود. این در حالی است که بسیاری از این فیلمها حتی نمیتوانند توقع مخاطبین را به لحاظ جذابیت و ساختارهای سینمایی بر آورده سازند.
جمال شورجه در پاسخ به این سوال که آیا حضور بعضی از فیلمهای توقیف شده در جشنواره فیلم فجر امسال، تاثیری در جذب مخاطبین جشنواره خواهد داشت گفت: البته تعداد این نوع فیلمها، چندان زیاد نیست اما این نوع از فیلمها که در سالهای گذشته اجازه نمایش نداشتند یا بدون مجوز ساخته شدند به خودی خود میتوانند برای مخاطبین جشنواره، جذاب باشند. ضمن اینکه فیلمسازان این فیلمها از پیشکسوتان سینما محسوب میشوند که علاوه بر اینکه از سابقه سینمایی خوبی برخوردارند، نام آنان میتواند بِرندی برای مخاطبین سینما باشد و کنجکاوی آنان را برای دیدن فیلمها افزایش دهد. اما اینکه این آثار به صورت ذاتی، قابلیت جذب مخاطب را داشته باشند باید منتظر دیدن آنان باشیم.
کد خبر: 68363
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfmmdv.w6dcvagiiw.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com