اکبر حر در گفتگو با هنرنیوز:
رای دیوان عدالت اداری بد فهمیده شد
10 خرداد 1391 ساعت 10:27
یک کارشناس مسائل سینمایی گفت: آنهایی که معتقدند بحث خانه سینما توسط دیوان عدالت اداری حل شده آدرس غلط ارائه می دهند و موضوع را بد فهمیده اند.
اکبر حر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در باره موضوع ممانعت جمعی از سینماگران از پلمب خانه سینما افزود: گویا عده ای از سینماگران مایل به اطاعت از قانون نیستند و همچنان تمایل دارند در خانه سینما بمانند و عکس یادگاری بگیرند.
وی تصریح کرد: آن دسته از دوستان خانه سینما که معتقدند بحث خانه سینما توسط دیوان عدالت اداری حل شده است آدرس غلط ارائه می دهند چرا که اصلا اینگونه نیست بلکه دیوان عدالت اداری، موضوع را به شورای فرهنگ عمومی ارجاع داده در حالی که خانه سینما حتی یک تلفن هم به این شورا نزده تا موضوع را پیگیری کند.
این سینماگر با اشاره به رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری مبنی بر نقض حکم انحلال خانه سینما اضافه کرد: بنده بر این باورم که ورود دیوان عدالت اداری و صدور حکم آن در بحث خانه سینما، غیر کارشناسی بود چرا که این بحث یک بحث تخصصی است و نیاز به قضاتی دارد که آشنا به مسائل سینمایی باشند تا بتوانند موضوع را از جنبه های تخصصی آن بررسی کنند؛ لذا سوال من این است که دیوان عدالت اداری چگونه وارد یک مبحث کارشناسی شده و اقدام به صدور رای کرده در حالی که این موضوع محل اشکال است؛ چرا که این بحث یک بحث ساده مثل درگیری و مناقشه بین چند سینماگر نبوده که بدون توجه به بحث تخصصی آن مبادرت به صدور حکم کند.
این کارگردان سینمای ایران تصریح کرد: وقتی حکم از سوی دیوان عدالت اداری صادر می شود بلافاصله غیر کارشناسی بودن این حکم از سوی وزارت ارشاد به دیوان عدالت اداری اعلام می شود چرا که امین این مساله؛ شورای فرهنگ عمومی کشور است و دیوان عدالت اداری هم مجبور به تغییر رای خود می شود که این امر برای قوه قضائیه، موضوع پسندیده ای نمی باشد آن هم قوه قضائیه ای که تا کنون شرایط پیچیده ای مثل فتنه را رسیدگی کرده است بنابراین معتقدم دیوان عدالت اداری باید در مورد بحث خانه سینما بصیرت و درایت بیشتری به خرج می داد تا دیگر ما شاهد بروز حواشی انحلال خانه سینما و همچنین حواشی پلمب خانه سینما نباشیم.
حر یاد آور شد: من نکته ای شنیدم که امیدوارم اصل آن درست نباشد و آن این است که دوستان قوه قضائیه معتقدند ماجرای خانه سینما، یک دعوای سلیقه ای داخل نظام است. من اصلا منظور این دوستان را نمی فهمم؟ این موضوع اصلا یک دعوای سلیقه ای داخل نظام تعبیر نمی شود وقتی کسانی حاضر نیستند قانون اساسی کشور را به رسمیت بشناسند؛ چگونه می توانند داخل نظام تلقی شوند؟ من مثالی از اوایل انقلاب برای شما نقل کنم در هنگام انتخابات ریاست جمهوری بنی صدر، رئیس گروه منافقین هم کاندیدای ریاست جمهوری شده بود وقتی به حضرت امام (ره) خبر دادند که این فرد به صورت آشکار و پنهانی، اعتقادی به قانون اساسی ندارد، بلافاصله بیانیه ای از سوی دفتر حضرت امام صادر شد مبنی بر اینکه کسانی که قانون اساسی را قبول ندارند مجاز به کاندیدا شدن و فعالیت نیستند؛ لذا چگونه تشکلی مثل خانه سینما که معتقد به قانون اساسی نیست و این مساله را از اساسنامه خودش حذف کرده و اصلا اساسنامه اش غیر قانونی است، قوه قضائیه معتقد است این مساله دعوای سلیقه ای داخل نظام است؟
کارگردان فیلم سینمایی «شمارش معکوس» اظهار داشت: زمانی که آقای وزیر ارشاد بر اساس نظر شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کردند خدشه جدی در اساسنامه خانه سینما وجود دارد و آنها مبادرت به دو بار تغییر در اساسنامه بدون اطلاع شورای فرهنگ عمومی و نهادهای دیگر فرهنگی داشتند و حتی موارد خدشه نیز توسط شورای فرهنگ عمومی اعلام شد دیگر چه جای فعالیت خانه سینما وجود دارد که عده ای در این خانه مانع پلمب خانه سینما شده اند؟
وی تاکید کرد: وقتی قانون از سوی مقام معظم رهبری فصل الخطاب نامیده می شود، فصل الخطاب یعنی اینکه مبانی را بپذیرید. مگر می شود که عده ای در سینمای این کشور کار کنند اما مبانی آن کشور را قبول نداشته باشند با یک موضوع که نمی شود به صورت پارادوکس برخورد کرد؟
این کارشناس مسائل سینمایی خاطر نشان کرد: بحث تعطیلی خانه سینما و پلمب آن قطعی است اما از قدیم گفتند : «دم خروس» و ظاهرا دم خروس دوستان خانه سینما نمایان شده است و آنها خیلی مایلند بر روی این موضوع مانور بدهند و مظلوم نمایی کنند.
اکبر حر با بیان اینکه خانه سینما با توجه به تمامی استنادات و قانون شکنی های هیات مدیره اش باید پلمب شود گفت: در حال حاضر بهترین شیوه و شکل صنوف همان طوری که در تمام دنیا نیز مرسوم است ایجاد صنوف مجزا و واحد است؛ چرا که یک هیات مدیره چند نفری خانه سینما نمی تواند عملا نماینده و جوابگوی مجموعه ۵ هزار نفری سینماگران باشد به این دلیل که مطالبات هر صنف با صنف دیگر متفاوت تر است و یک هیات مدیره محدود نمی تواند دغدغه همه صنوف را به طور یکسان برطرف سازد.
کد خبر: 41623
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfmvdj.w6dy0agiiw.html