گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش«یک تنبیه با شکوه»؛

مرتضوی: همه چیز در تئاتر سلیقه ای شده است

30 مهر 1391 ساعت 15:37

بهزاد مرتضوی در نشست خبری نمایش«یک تنبیه با شکوه» گفت: متاسفانه همه چیز در تئاتر ما سلیقه ای شده است و دوستانی که در راس تصمیم گیری های تئاتری هستند سلیقه ای عمل می کنند و با توجه به سلیقه خود به نمایش ها اجرا و از آنها حمایت می کنند.


نشست خبری نمایش«یک تنبیه با شکوه» صبح امروز یکشنبه ۳۰ مهرماه در با حضور بهزاد مرتضوی کارگردان، امیرکاوه آهنین جان و فقیه سلطانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهزاد مرتضوی گفت: نمایش«یک تنبیه با شکوه» به نوعی برای ما تنبیه با شکوه بود چرا که برای اجرای این کار ما با مشکلات بسیاری مواجه شدیم و حدود ۲۵ روز مانده به اجرا فقیه سلطانی به جمع ما اضافه شد و در بازبینی، بینی سلطانی شکسته شد.
وی ادامه داد: برخی کارها مانند بغضی در گلو هستند که همیشه دغدغه داشته ام تا آنها را به روی صحنه ببرم، « یک تنبیه باشکوه» نیز یکی از نمایشنامه هایی بود که همیشه به دنبال اجرای آن بودم، یکی از نمایشنامه هایی که به مرکز ارائه کردم و همیشه پاسخ منفی به اجرای آن داده شد.
این کارگردان خاطرنشان کرد: زمانی که صحبت از اجرا در تالار حافظ به میان آمد با توجه به شرایط اجتماعی و بدون هیچ تردیدی اجرای این نمایش به ذهنم رسید، شخصیت های این نمایش کاریکاتورهای ما در دنیای امروز هستند و تماشاگر شاهد یک نمایش طنز است، طنزی که تماشاگر ناخود آگاه به خود می خندد و زمانی که با انبوه سوالات مواجه می شود به خودش می رسد و محصول شرایط اجتماعی ما است. البته نمایش به گونه ای نوشته شده که در هر شرایطی قابل اجرا نیست و به اعتقاد من جامعه امروز زمان خوبی برای اجرای این نمایش است در صورتی که متن آن حدود ۱۰ سال پیش نوشته شده است.
مرتضوی در ادامه از وضعیت تئاتر در این روزها گفت: متاسفانه همه چیز در تئاتر ما سلیقه ای شده است و دوستانی که در راس تصمیم گیری های تئاتری هستند سلیقه ای عمل می کنند و با توجه به سلیقه خود به نمایش ها اجرا و از آنها حمایت می کنند.
کارگردان نمایش« یک تنبیه با شکوه» خاطرنشان کرد: اجرای نمایش ما در تالار حافظ با قراداد گیشه است که در این قرارداد از ما مالیات کم می شود و ما باید تا پایان اجراهایمان روزانه ۴۰۰ هزار تومان به تالار حافظ پرداخت کنیم این در حالی است که تمام هزینه های اجرای این نمایش را با یک وام بانکی پرداخت کرده ام که هر ماه قرار است تا یک میلیون تومان بابت این وام بپردازم، تنها عشق به تئاتر است که بازیگران را در این حرفه نگه داشته است تالار حافظ و بنیاد رودکی برای برگزاری این نشست از ما هزینه درخواست کردند چه رسد به تبلیغات برای کار.
وی در ورد اجرا در تئاتر شهر اظهار داشت: تئاترشهر در دست عده خاصی است که این عده خاص اجازه اجرا به افراد دیگر را نمی دهند، من ۸ سال پشت درهای بسته تئاترشهر بوده ام و ۳ سال است که تئاتری را در تئاترشهر ندیده ام البته خودم با چند تن از دوستانم تماشاخانه ای با نام پارین افتتاح کرده ایم که دوستانی که دیگر در تئاترشهر به آنها اجرا داده نمی شود در این تماشاخانه کارشان را اجرا ببرند و اگر خودم با تالار حافظ قرارداد نداشتم حتما این نمایش را در تماشاخانه پارین اجرا می کردم چه بسا بعد از پایان اجراهایم در حافظ این نمایش را در پارین هم اجرا ببرم.
مرتضوی از مشکلات دو اجرایی بودن تالار حافظ تاکید داشت: دو اجرا در یک روز و در یک سالن آن هم با ۳۰ دقیقه فاصله چندان اتفاق خوشایندی نیست و نور پردازی نمی تواند برای دو نمایش به درستی صورت گیرد چرا که پرژکتورها در سالن برای اجراها کافی نیست و دکور از جایی به خاطر نمایش و از ادامه به خاطر سالن تغییر کرد که البته این تغییر چندان هم برضرر ما نبود و جلوه بصری کار ما بالا رفت، اما بازیگر قبل از اجرا فرصت آشنایی با فضا و دکور را ندارند و متاسفانه در تئاتر جانبدارانه از گروه ها حمایت می شود.
در ادامه این نشت امیرکاوه آهنین جان بازیگر این نمایش گفت: کار در تئاتر را در دوره خوبی شروع کردیم و شاهد اتفاقات خوب در آن مقطع بودیم اما شرایط برای تئاتر کمی سخت شد شرایط در سینما و تلویزیون هم به همین گونه است اما به دلیل اینکه حداقل آن دو توانایی درآمد زایی دارند مجبور به کار می شویم. این نمایش یادر آور نمایش ابسورد است که با گونه های مختلف نمایشی آمیخته شده و در آن گروتسک و ابسورد پیش از دیگر گونه ها به چشم می خورد.
وی خاطرنشان کرد: اگر تئاتر برای کسی مهم بود وضعیت امروز را نداشت و برای جامعه امروز هنرمندی خوب است که مرده باشد و حرفی نزند اساسا هنر مقوله ای نیست که در این سرزمین مهم باشد.
فقیه سلطانی نیز در ادامه این نشست تاکید داشت: آرامش و انرژی مرتضوی دراین کار به عنوان کارگردان همچنین حضور امیرکاوه آهنین جان سبب شد تا در این کار حاضر شوم چرا که کار با توجه به نوع دیالوگ هایش کمی سخت است، تئاتر برای ما یک عشق است که از آن تامین مالی نمی شویم و شرایط سختی را دارد.


کد خبر: 48275

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcft0dj.w6dceagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com