توسط مدیراموراستان های جشنواره دفاع مقدس صورت گرفت؛
تشریح برنامه های جشنواره در ۶۴ شهر مرزی و محروم کشور
1 شهريور 1391 ساعت 15:40
امسال برای نخستین بار تمامی شهرهای مرزی و مناطق محروم کشور همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس از برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس منتفع می شوند.
به گزارش هنرنیوز؛ علیرضا عاقل زاده مدیر اموراستان های جشنواره با اعلام این خبر از میزبانی شهرهای محروم ۱۶ استان کشور در اجرای طرح مناطق محروم جشنواره خبر داد و خاطر نشان ساخت: شهرهای استان های: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، مازندران و استان گیلان در طرح اکران فیلم های دفاع مقدس شرکت دارند.
وی از شهرهای: شهرهای نمین، پارس آباد، بیله سوار و گرمی دراستان اردبیل، شهرهای کلیبر و جلفا در استان آذربایجان شرقی؛ قطور، پلدشت، پیرانشهر، سردشت، سیلوانه و سرو در استان آذربایجان غربی؛ مریوان، سروآباد، کانی سور در استان کردستان؛ شهرهای پاوه، قصرشیرین، گیلانغرب، سرپل ذهاب، سومار و نوسود دراستان کرمانشاه ؛ شهرهای مهران، دهلران و موسیان در استان ایلام؛ شهرهای بستان، هویزه، سوسنگرد و اروند کنار در استان خوزستان؛ شهرهای بندر ریگ، دلوار و خارک در استان بوشهر؛ شهرهای پارسیان، بندر خمیر، سیریک، بندر جاسک و ابوموسی در استان هرمزگان؛ شهرهای کنارک، زهک، جالق، پیشین و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان؛ شهرهای نهبندان، سربیشه، اسدیه، طبس مسینا و شوسف در استان خراسان جنوبی؛ شهرهای خواف، تایباد، سرخس، کلات، درگز و صالح آباد در استان خراسان رضوی؛ شهرهای راز، فاروج و لوجلی در استان خراسان شمالی، شهرهای مراوه تپه، گمش تپه و اینچه برون در استان گلستان؛ شهرهای سرخرود و شیرود در استان مازندران و شهرهای هشتپر و آستارا در استان گیلان به عنوان میزبانان طرح اکران سینمای دفاع مقدس در مناطق محروم نام برد.
عاقل زاده با بیان اینکه اجرای این طرح با توجه به اهمیت موضوع دفاع مقدس و نقش و جایگاه شهروندان عزیز در این مناطق در طول هشت سال دفاع مقدس می تواند خاطرات و لحظات به یادماندنی را رقم بزند افزود: سینمای دفاع مقدس ملی ترین ژانر سینمایی کشور است و این رویداد برکات و دستاوردهای معنوی وسیعی دارد و شایسته است که در گستره جغرافیایی ملی هم محقق شود.
***نامگذاری روزهای برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس به نام شهیدان
روزهای برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس به نام شهیدان نامگذاری می شود.
روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس با اعلام این خبر افزود: ستاد جشنواره در نظر دارد پنج روز برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس را به نام پنج شهید استان نامگذاری نماید این در حالی است که قرار است همزمان با برگزاری جشنواره در استان کرمان از ۳ تا ۷ مهرماه سالجاری مقارن با هفته گرامیداشت دفاع مقدس از پنج خانواده برجسته دفاع مقدس نیز، در استان کرمان تجلیل می شود.
برپایه این خبر، علاوه بر نامگذاری روزهای جشنواره به نام شهدا، تجلیل از پنج خانواده برجسته دوران دفاع مقدس به صورت نمادین، دیدار با خانواده های شهدا و جانبازان شهر کرمان نیز، پیش بینی شده است.
شایان ذکر است دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، سازمان سینمایی کشور، استانداری کرمان به میزبانی استان کرمان همزمان در ۶۴ شهر مرزی و هشت کشور جهان برگزار می شود.
***شاه حسینی، راست گفتار و فیوضی از جشنواره و سینمای دفاع مقدس می گویند
مهدی فیوضی : مسئولین و هنرمندان رسالت خود را در تولید فرهنگ مقاومت انجام ندادهاند
کارگردان فیلم سینمایی «نفوذی» گفت: ازسال ها پیش نه مسولین هنری ونه هنرمندان وکسانی که متولی موضوع دفاع مقدس هستند نتوانسته اند جدیت و رسالت خود را درتولید فرهنگ مقاومت و ایثاربه خوبی انجام دهند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس، وی در گفتگویی با روابط عمومی جشنواره با بیان این مطلب افزود: دفاع مقدس یک ژانر ملی است که تمام ژانرهارا میتوان به این گونه ربط داد وسینماگران ماباید از این دریا وگنج عظیم تولیدات عمیقی پدید بیاورند وهرچه به عمق آن نفوذ کنیم قطعا به نتایج مطلوب تری خواهیم رسید.
به گفته وی، ازسال ها پیش نه مسئولین هنری و نه هنرمندان وکسانی که متولی موضوع دفاع مقدس هستند نتوانسته اند جدیت و رسالت خود را درتولید فرهنگ مقاومت وایثاربه خوبی انجام دهند و در برهه ای از زمان بعضی از مدیران گمان می کردند که جنگ دیگر به اتمام رسیده و نباید دیگر به آن پرداخت و از سوی دیگرسختی تولید ومشکلات ژانر دفاع مقدس هر سینماگری را به سمت خود نمی کشاند.
به اعتقاد وی، بنابراین مسئولین باید به رفع تمام نواقص بپردازند تا ژانر دفاع مقدس مجددا احیا شود و به سمت تولیدات فاخر برود.
فیوضی با بیان اینکه متاسفانه سینماگران بدون پژوهش وبا ذهنیت خود فیلم نامه را تولید می کنند که این نتیجه مطلوبی ندارد اضافه کرد: چراکه باید جلیگاهی برای تولید ایده وفکر بوجود بیاوریم وافرادی که نسبت به این ژانر متعهد ودلسوز هستند را برای آموزش وتولید ایده های خلاقانه در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: آثار دفاع مقدس هم محتوا وهم فیلمنامه خوب می خواهد در حالی فیلمنامه خوب محتوای خوب را می طلبد واین دو مقوله در کنار یکدیگر مکمل هم هستند.
کارگردان فیلم سینمایی" نفوذی" خاطر نشان ساخت: جشنواره ها یک ضرورت برای رفع نیازجامعه می باشند وجشنواره مقاومت باید فراتر و تاثیرگذارتر از سایر جشنواره ها عمل کند. جشنواره محرک وانگیزه خوبی برای خط دهی به فیلم سازان است. امیدوارم که در انتخاب آثار حساسیت وموشکافانه عمل شود چراکه این ارزیابیها در تولیدات بعدی سینماگران موثر خواهد بود.
وی گفت: سینما تنها هنر موثر دربین انسان ها در تمام کشورهای جهان است وبه واسطه این هنر میتوانیم موضوعات جهانی را به درون سینماگران خود بکشانیم وهمین موضوع بیداری اسلامی مهمترین وبهترین سوژه برای راهیابی به سینمای سایر کشورهاست.
به اعتقاد این هنرمند، باید منابع پژوهشی را دراختیار فیلم ساز قرار دهیم واگر قرار است به نتیجه مطلوب درباره این موضوع خاص برسیم مسئولین کل کشور اعم از فرهنگی وغیرفرهنگی باید ایده، تکنولوژی و فضای مناسب را برای پرداختن به این گونه خاص در صحنه عمل ثابت کنند.
فیوضی با اشاره به اینکه کشور ما فرهنگ غنی دارد تصریح کرد: باید ازطریق سینما مبانی فکری واهدافمان را درجهان گسترش دهیم وتمام مسئولین برای کمک به سینما در جهت جهانی شدن ستاد مشترکی برای تولید ایده وساخت فیلم های فرامرزی فاخر تشکیل دهند تا بتوانیم سینمای ایران را نجات دهیم ومخاطب داخل وخارج را به سینما بیاوریم.
به گفته وی، موضوع شهدای ترور از اول انقلاب مهجور مانده وهیچ مسئول ومتولی نیامده به فیلم سازان این موضوع را پیشنهاد دهد وبه مرحله تولید برساند وفیلم سازان هم هیچ گاه به این قسمت از انقلاب ودفاع مقدس نپرداختهاند درشرایطی که خود مستکبرین جهانی کشور ما را تروریست میدانند در این برهه از زمان بهترین فرصت است که این سوژه ناب و بکر را به کمک متولیان ومسولین ،فیلم سازان به مرحله تولید برسانند.
وی گفت: اگر متولیان جشنواره به تمام آثار با دید نافذ، بصیرت الهی وقرآنی به آن نگاه کنند قطعا خروجی خوبی خواهد داشت واین جشنواره الگوی خوبی برای سایر جشنوارهها خواهد بود.
***انسیه شاه حسینی:جشنواره فیلم مقاومت مهمترین جشنواره موضوعی بعد از جشنواره فیلم فجر است
این کارگردان سینما معتقد است که انگیزه برگزار کنندگان جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس آن را به یکی از مهمترین جشنواره های موضوعی ایرانی تبدیل کرده است.
به گزارش روابط عمومی دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس، انسیه شاه حسینی کارگردان سینما لزوم برگزاری این جشنواره در سطح بین المللی را دیده شدن بیشتر فیلم های این حوزه می داند.
کارگردان فیلم سینمایی «شب بخیر فرمانده»با اشاره به برگزاری این جشنواره در شش کشور مختلف گفت:«برگزاری این جشنواره در سطح وسیع با شرایطی که منطقه در حال حاضر در آن قرار دارد اتفاق بسیار خوشایندی است اما شکل درست برگزاری آن و سطح دیده شدن فیلم های این حوزه بستگی به شکل و نوع برگزاری جشنواره دارد و با علاقه ای که خارجی ها به دیدن فیلم های ایرانی دارند اگر جشنواره فیلم مقاومت به شکل صیح برگزار شود نتایج خوبی از این جشنواره خواهیم دید.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به پتانسیل هایی که فیلم های حوزه دفاع مقدس از آن برخوردارند چرا تا بحال آنطور که باید درمعیار جهانی موفق نبوده اند گفت:«موفقیت یک فیلم بستگی به مضمون و محتوای آن دارد. من با ساخت فیلم «شب بخیر فرمانده»که مضمونی جنگی داشت توانستم جوایز بسیاری کسب کنم و این فیلم درکشورهای مختلفی دیده شد و من فکر می کنم اگر فیلمی دارای نگاه انسانی باشد و با نگاه تحلیلگرانه مضمون دفاع مقدس را به تصویر بکشد قطعا موفق خواهد بود.»
کارگردان فیلم سینمایی «غروب شد بیا» در ادامه افزود:«به نظر من فیلم هایی که نگاه صادقانه و واقع گرایانه ای به جنگ دارد از جمله فیلم هایی است که در زمره فیلم های دفاع مقدس حرفی برای گفتن دارند و قطعا موفق خواهند بود.
او در آخر با اشاره به اینکه جشنواره بین المللی فیلم مقاومت مهمترین جشنواره موضوعی ایران بعد از جشنواره فیلم فجر است گفت:«حال و هوای برگزار کنندگان این جشنواره و البته کسانی که در این جشنواره شرکت می کنند شور دیگری به این جشنواره می بخشد. برگزاری این جشنواره سراسر احترام به شهدا و رزمندگان است و به برکت خون شهدا جشنواره هم حق مطلب را ادا می کند.
***کاظم راست گفتار:تمام زندگی ما دفاع مقدس است
کارگردان فیلم «چک» گفت: اگر به فیلم سازان اجازه دهیم که به مقوله دفاع مقدس ازجنبه های متفاوت و با دید آسیب شناسی وتحلیل نگاه کنند، قطعا، نتیجه بهتر خواهد شد در حالی که تمام زندگی ما دفاع مقدس است نه اینکه فقط درجنگ باید دفاع کرد.
کاظم راست گفتار کارگردان سینما در آستانه برگزاری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس در گفتگویی با بیان این مطلب افزود: سینمای دفاع مقدس به شکل خودجوش وانقلابی باحضور هنرمندانی که احساس تعهد می کردند در کنار رزمندگان درسال های اولیه تولیداتی داشته واز آنجایی که هرکاری که مدتی از آن می گذرد عادت گونه می شود سینمای حال حاضر دفاع مقدس تبدیل به تکرار مکررات و روزمرگی شده است و اشتیاق سال های گذشته را ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به دیدی که نسبت به این ژانر است و فراز ونشیب های که وجود دارد باید با یک نگاه تخصصی سینمایی به این ژانر توجه شود واگر قرار است به صورت حرفه ای به این سینما نگاه شود باید پا به پا با هنر و صنعت سینما پیش رود.
به گفته وی، درسینمای هالیوود همچنان فیلم های جنگی تولید میشود اما کاملا متفاوت و با نیاز مخاطب همسو است وفرم وتکنیک در آن رعایت می شود و درعین حال نمی توان گفت این موضوع تکراری شده است.
راست گفتار با بیان اینکه در بین فیلم هایمان اگر بخواهیم مقایسه کنیم فیلمهای ۲۵سال پیش با تولیدات حال حاضر از لحاظ فنی و تکنیک تغییر چندانی نکرده و سینما دارد در جا می زند؛ اضافه کرد: وجود خط قرمزها هم نمی گذارد از لحاظ داستانی به دنبال هر سوژه ای برویم وفیلم های تولید شده درسال های اخیر فیلم هایی نیستند که توانسته باشند زوایای پنهان جنگ را به تصویر کشیده باشند وتماشاگر برای رفتن به سینما به دنبال تازگی وجذابت می گردد که متاسفانه سینمای کلیشه وفرمایشی برای پرکردن بیلان کاری مدیران به درد می خورد نه اینکه بتواند نیاز جامعه امروز را مرتفع سازد.
فیلم نامه نویس دفاع مقدس نمی تواند جنبه های جدید حماسه وایثار را نشان دهد واین خط قرمزها وحاشیه ها نمی گذارد فیلم نامه نویس به جنبه های مردمی واجتماعی جنگ بپردازد در حالی که رمز رونق تولیدات دفاع مقدس همین خواهد بود.
اگر به فیلم سازان اجازه دهیم که به مقوله دفاع مقدس ازجنبه های متفاوت وبا دید آسیب شناسی وتحلیل نگاه کند قطعا نتیجه بهتر خواهد شد در حالی تمام زندگی ما دفاع مقدس است نه اینکه فقط درجنگ باید دفاع کرد بلکه درتمام صحنه های زندگی باید برای جنگهای مخالفان اماده بود واگر آسیب شناسی درستی داشته باشیم حتی درحال حاضر هم جنبه های انسانی وبازتاب های دفاع مقدس را درجامعه داریم که بتوان به آن پرداخت.
جشنواره مقاومت با وجود اینکه تفکر مثبتی پشت برگزاری آن نهفته است اما به دلیل مشلاکتی که وجود دارد تنها توانسته سینمای دفاع مقدس رادریک سطح معین نگه داشته اما هنوز نتوانسته پیشرفت قابل ملاحظهای را به تولیدات القا کند.
متاسفانه جشنوارههای بینالمللی نیز سیاستهایی دارند که طرف دار فیلم های دفاع مقدس نیستند واز سوی دیگر تولید خاصی نیز نداشتهایم که قابل عرضه در مجامع جهانی باشد چرا که به جز فیلمهای معدودی اغلب آثار جلوهای بصری ومیدانی ضعیف ودم دستی دارند و به همین دلیل نمی توان به عنوان یک اثر بین المللی به آنها نگاه کرد.
***روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم دفاع مقدس خبر داد:
تشکیل کمیته مناطق محروم در جشنواره دفاع مقدس در کرمان
روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس از تشکیل کمیته مناطق محروم در ستاد اجرایی جشنواره در استان کرمان خبر داد.
روابط عمومی جشنواره با اعلام این خبر افزود: طی نشست مشترکی که با حضور احمد سعیدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ثمرخی معاون امور هنری اداره کل ارشاد با محمد صنعتی قائم مقام دبیر جشنواره فیلم مقاومت، یزدان عشیری مدیر روابط عمومی، کامران ملکی مدیر برنامه ریزی و تشریفات و سیاوش حقیقی مدیر تبلیغات جشنواره مقرر شد به منظور گسترش ابعاد برگزاری جشنواره در استان و امکان استفاده شهرستان های مختلف بویژه، مناطق محروم استان بخشی از برنامه های جشنواره در این مناطق به اجرا گذاشته شود.
بر پایه این خبر، قرار شد کمیته ویژه ای به نام مناطق محروم با حضور مسئولان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی این مناطق در ستاد اجرایی جشنواره دفاع مقدس در استان ایجاد گردد.
در این طرح، شهرستانهای کرمان مانند: رفسنجان، سرچشمه، سیرجان و شهربابک با توجه به ظرفیت خوبی که در بخش سینما دارند از نمایش فیلمهای جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت متنفع میشوند.
همچنین، دراین خبرعنوان شد: کمیته مناطق محروم جشنواره دفاع مقدس دراستان کرمان ارزیابی و کارشناسی های لازم را برای بسط و گسترش حوزه جغرافیایی جشنواره در کرمان پیگیری خواهد کرد.
کد خبر: 45205
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcft0dj.w6dtxagiiw.html