گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای شانزدهمین جشنواره قصه گویی؛/۲/

آدوسی: هدف جشنواره قصه گویی احیای این فرهنگ ملی است

24 بهمن 1391 ساعت 15:07

محمد باقر آدوسی گفت: جشنواره قصه گویی یک رویداد بزرگ فرهنگی است و کانون بر آن است که یک سنت فراموش شده، فرهنگ ملی و ابزار تربیتی را احیا کند.


در ادامه این نشست محمد باقر آدوسی معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس جشنواره قصه گویی گفت: این جشنواره یک رویداد بزرگ فرهنگی است و کانون بر آن است که یک سنت فراموش شده، فرهنگ ملی و ابزار تربیتی را احیا کند و از آن بهره ببرد زیرا کانون پرورش فکری در حوزه قصه و قصه گویی از سال ها پیش همواره پیشرو بوده است در این جشنواره نیز بنا را بر گسترش آن دارد.
وی با بیان این مطلب افزود: ما دست یاری از اهالی فکر و اصحاب اندیشه می طلبیم تا بتوانیم این فرهنگ را گسترش دهیم و مربیان کانون را در این حوزه توانمند کنیم لذا تصمیم گرفتیم این جشنواره را برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: در این راستا ما شیوه نامه ای را ابلاغ کردیم که بخشی از ویژگی های سالهای قبل آن با امسال متفاوت است و سبب شده است تا امسال فراگیر شود لذا از شب یلدا در حال برگزاری جشنواره استانی های استانی قصه گویی هستیم تا به مراحل نهایی رسد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به حضور ۲۳۰۰ قصه گو در این دوره جشنواره گفت: ادر جشنواره امسال قصه گویی که مراتبی ویژه دارد حدود ۱۷۰۰ نفر با هم به رقابت پرداختند و تلاش ما بر این بود تا اغلب اساتید حاضر در این جشنواره از اساتید باشند به خصوص .مدعوین خارجی‌مان در جشنواره، یا از اساتید دانشگاه هستند یا قصه‌گوی حرفه‌ای هستند و یا در این حوزه کتاب هایی منتشر کرده اند به همین دلیل سعی کردیم رقابت بیشتر بر روی مربیان خوب این حوزه متمرکز شود تا در این موقعیت سنجه شوند.
وی در تشریح مراتب این جشنواره گفت: قصه‌گوها سطح‌بندی شدند؛ یک سطح، سطح ملی است. سطح دیگر، به قصه‌گوهایی اختصاص یافت که تا رقابت‌های منطقه‌ای پیش آمدند ولی ملی نشدند. سطح سوم متعلق به افرادی بود که قصه نگفته و به سطح منطقه‌ای هم نرسیدند. مرتبه دیگر، آزاد بوده و در نهایت، سطح نهایی سطح بین المللی است.
وی در ادامه افزود: حدود صد و سی قصه کهن و جدید در این دوره از جشنواره بازنویسی و بازآفرینی شد و قصه نویسان و قصه گویان از هم تفکیک شدند و پس از بررسی ها در ۹ ماه گذشته که آمارها را بررسی می‌کردیم به این نتیجه رسیدیم که مریبان ما همیشه از قصه به عنوان ابزار تربیتی و آموزشی استفاده می‌کنند.

در ادامه این نشست محمود مروج، دبیر شانزدهمین جشنواره قصه گویی اظهار داشت: ترویج فرهنگ قصه گویی در کشور اصلی ترین هدف این جشنواره است و بعد از تدوین شیوه‌نامه، سیاست‌های اصلی و تدوین این سیاست ها نقش محوری قصه گویی در کانون مشخص شد.
وی تصریح کرد: حضور هر قصه گو در جشنواره مشروط به اجرای ۳۰ قصه‌گویی بود و جشنواره ۴ مرحله داشت که به ترتیب مرحله اول بعد از ثبت نام حوزه‌ای بود. مرحله بعدی رقابت قصه‌گوها در استان‌هایی بود، مرحله سوم رفتن برندگان استانی به منطقه‌ای و بخش پایانی هم که شامل قسمت‌های ملی و بین‌المللی بود که بیش از ۹۰ داور کانونی، رقابت‌های استانی این دوره از جشنواره را داوری کردند.
دبیر شانزدهمین جشنواره قصه‌گویی گفت: در مجموع امسال هزار و ۷۰۹ نفر در جشنواره شرکت کردند، ۱۲۹ قصه بازآفرینی شد و ۴۱۰ اثر هم به صورت صوتی پخش شدند. در برنامه‌های جشنواره که از روز ۲۹ بهمن آغاز می‌شود، ۳۶ قصه‌گو، قصه خواهند گفت و ۱۳ نفر به عنوان نفرات برگزیده معرفی می شوند.
وی همچنین با اعلام حضور یک داور کانادایی گفت: آثار بخش خارجی از کشورهای کانادا، استرالیا، پرتقال، سنگاپور، پرو، اسپانیا، ژاپن، روسیه، کنیا، مالزی و فرانسه است و داوران این جشنواره نیز آقایان غلامعلی کیومرثی، مهدی آرایی و خانم ها مریم مهدوی، معصومه باقری و رکسانا خام از کشور کانادا هستند.

در ادامه حجت‌الاسلام ابراهیمی مدیر کانون استان آذربایجان گفت: هدف جشنواره ترویج فرهنگ قصه خوانی است و ما به این اکتفا نخواهیم کرد که قصه‌گوها در مراسم پایانی جشنواره در سالن برگزاری حاضر شده و قصه‌ بگویند. بلکه از آن‌ها می خواهیم تا به شهرستان‌ها رفته و در مدارس برای بچه‌ها قصه بگویند فلذا چندین تن از قصه‌گویان اعم از داخلی و خارجی به نقاط مختلف شهرستان‌های آذربایجان شرقی می روند و برای بچه ها قصه می گویند.
وی افزود: در این جشنواره همچنین کارگاه‌هایی هم برای قصه‌گویی تشکیل می شود و دستاورد آن‌ حضور قصه‌گویان و تصریح نقش تربیتی قصه در زندگی کودکان و نوجوانان است. 

گفتنی است مراسم پایانی شانزدهمین جشنواره قصه‌گویی صبح روز ۲۹ بهمن در تبریز آغاز شده و عصر یکم اسفند به کار خود خاتمه می دهد.


کد خبر: 54205

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcft0dt.w6djxagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com