گفتگوی هنر نیوز با بهنام صفوی به بهانه انتشار آلبوم جدیدش:

موسیقی پاپ با حداقل‌ها دارد ادامه حیات می‌دهد

29 ارديبهشت 1393 ساعت 12:48

چند روزی است که سومین آلبوم بهنام صفوی به نام «فوق العاده» وارد بازار موسیقی شده و این خواننده جوان توانست پس از گذشت 2 سال که از آلبوم «آرامش» می گذرد آلبوم فوق العاده را وارد بازار موسیقی کرد.


با این وجود بهنام صفوی همواره سعی بر راضی نگاه داشتن مخاطبان خود داشته و باتوجه به اینکه صدای او شباهت زیادی به دیگر خواننده پاپ کشور دارد اما توانسته با تنظیم و آهنگسازی خاص خود این شباهت را به نوعی جبران کند و امضای خود را بر روی آثارش بگذارد . برخی معتقد هستند که آلبوم آرامش که دومین آلبوم صفوی بود از لحاظ ملودی و خوانندگی با آلبوم اولش به نام «عشق من باش» شبیه بود و صفوی تحت تاثیر موفقیت آلبوم اولش قرار گرفت. اما حال این خواننده جوان با آلبوم فوق العاده آمده تا به علاقمندانش ثابت کند که یک هنرمند تک بعدی نیست و با اینکه تمایل دارد آثارش در چهارچوب و با امضای خودش باشد ولی قادر به انجام کارهای فراتر از آن است. با این وجود صفوی دوسال زمان برای آلبوم فوق العاده صرف کرد تا آثارش متفائت تر از گذشته و با بازخورد خوب مخاطبین روبرو شود، در این رابطه گفتگوی هنر نیوز را با بهنام صفوی می خوانید.

پس از دوسال کار بر روی آلبوم فوق العاده حال آلبوم جدیدتان منتشر شد، چقدر سعی کردید که این کار بدون نقص باشد؟

شاید پس از دو آلبوم عشق من باش وآرامش، من سعی داشتم با صرف زمان طولانی تر و حساسیت بیشتری نسبت به دو آلبوم گذشته آلبوم فوق العاده را وارد فضای موسیقی کنم و من خودم نیز از روند کیفی آن راضی هستم. اما عمده دلیل تاخیر در این آلبوم بخاطر اجراها و کنسرت های من بود وبسیار زمان من را گرفت. بعد از اینکه در اردیبهشت ۹۰ آلبوم آرامش را منتشر کردم حال در اردیبهشت ۹۳ آلبوم فوق العاده را به دست طرفدرانم رساندم و امیدوارم با بازخورد خوب مخاطبان روبرو شود.

برخی معتقد هستند که آلبوم آرامش تحت تاثیر آلبوم عشق من باش بود و آهنگسازی و صدای شما در این دو آلبوم تفاوت خاصی نداشت، چقدر سعی کردید که در آلبوم سوم این وضعیت را تغییر دهید ؟
در آلبوم فوق العاده و معیارهای که برای آن در نظر گرفتم همواره سعی کردم امضا وسبک بهنام صفوی حفظ شود چون مخاطب این انتظار را از ما دارد و او تقلید را نمی پسندد. با این حال در این آلبوم سعی داشتم ازنظر ملودی وتنظیم کار متفاوتی را انجام دهم و این کار را انجام دادم. حال چند روز از پخش آلبوم جدیدم می گذرد و در سایت شخصی ام خوشبختانه نظر مثبت مخاطبان را دیدم و فکر می کنم به آن هدفم رسیدم. یعنی آن تغییر و تحول در فضای جدید و اما با حفظ امضا و در چهارچوب هنر خودم این کار را به سرانجام رساندم. دیگر دو آلبوم قبل من به خاطرات پیوست و نمی توان به گذشته اکتا کرد و من سعی کردم فضای جدیدی را تجربه کنم . خوشبختانه تجربه زیبای را در این آلبوم داشتم وقطعا با مرور زمان بازتاب ها ونظرات راجب آن مشخص می شود. با توجه به آن چهارچوب ها ذهنی در تولید آلبوم و آن چیزی که فکر می کردم خود من بسیار از روند کار رضایت دارم.

با توجه به اینکه ۲ سال زمان برای تولید آلبوم صرف کردید، فکر نمی کنید زمان تولید آلبوم در موسیقی کشورکم شده وهنرمندان با عجله آثار خود را منتشر می کنند؟

در حال حاضر باید قبول کرد که یک سری از فرمت ها در موسیقی تغییر کرده و ساختار موسیقی ما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مرور زمان دچار دگرگونی زمانی شده است. در گذشته یک خواننده یک سال زحمت می کشید تا نوازندگان را دور هم جمع کند، ترانه سرا ها اشعار را بگویند، کار تنظیم آن زمان می برد و در نهایت در یکسال که عرف تولید آلبوم در کشور بود آلبوم را روانه بازار می کرد اما حال این صرف زمان مدت کوتاه تری را به خود گرفته است و خواننده بیشتر می تواند در طول سال بر روی آثارش تمرکز کند. این یک سال به استثناهای موسیقی سنتی که زمان تولید آلبوم در آن ها به کمتر از یک سال می رسد در موسیقی پاپ وجود دارد. چون یکسری از خوانندگان موسیقی سنتی آثار گذشتگان را بازخوانی می کردندو پرسه آهنگ سازی و تنظیم ملودی نداشتند و تند تند ویک ماه به یک ماه آلبوم منتشر می کردند. ولی در موسیقی پاپ تولید آلبوم، یکسال زمان می برد و به دلیل وجود برخی از سایت ها و شبکه های ماهواره ای که روزی ۵۰ خواننده جدید به مردم معرفی می کنند و مردم اثر آن ها را می شنوند باعث تحرک در میان خوانندگان موسیقی پاپ شده است که از قافله عقب نمانند. با این وجود من فکر می کنم که میانگین یکسال تا یکسال و نیم زمان مناسبی برای تولید آلبوم در موسیقی است .

به شبکه های ماهواره ای و خوانندگان جدید اشاره کردید. درفضای موسیقی پاپ جوانان علاقه مند و با استعداد وجود دارد و تکنولوژی مناسب در دسترس آن هاست اما عنصری به نام خلاقیت در آثار آن ها به چشم نمی آید و اکثر آن ها در حال کپی از همدیگر هستند؟

بدون شک استعداد خوبی در میان جوانان وجود دارد و مردم کارهای آن ها را می پسندند ولی باید دید که فرهنگ موسیقی چقدرمتفاوت است. با این حال باید خلاقیت وجود داشته باشد و کارهای موفق هستند که حرف نو برای گفتن داشته باشند و مردم روبه سمت کارهای می روند که جدید باشد و دیگر کسی کارهای تکرار را گوش نمی دهد. جوانان باید کمی از کپی کردن بپرهیزند و بر نوآوری تاکید داشته باشند.

با توجه به اینکه موسیقی پاپ یک نوع موسیقی وارداتی است روند موسیقی پاپ و وضعیت هنرمندان آن را در کشور چگونه ارزیابی می کنید؟

در این رابطه ما بسیار عقب هستیم و فاصله بسیار زیادی با استاندارد های جهانی داریم. واین امر به دلیل آن است که چون وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و البته سازمان های مرتبط بهای به موسیقی پاپ نمی دهند و مسئولان فرهنگ وارشاد اسلامی باید سال ها پیش این کار را انجام می داند . در جشنواره فجر که بزرگترین رویداد فرهنگی و موسیقی ماست قسمت پاپ ما بلاتکلیف است و هنوز یک سالن اجرای مناسب برای موسیقی پاپ نداریم. تا زمانی که سخت افزارهای مناسب وجود نداشته باشد نمی توانیم راجب پیشبرد و پیشرفت موسیقی پاپ بحث کنیم چون بحث آن بی فایده است. اگر ما می گویم فلان کشور عربی موسیقی آن بین المللی شده در هر شهر آن کشور ۱۰ سالن کنسرت استاندارد وجود دارد. این به معنی این است که ما زمین خاکی داشته باشیم اما در خصوص فوتبال حرفه ای صحبت کنیم. تا همین جای که بچه های موسیقی پاپ کارمی کنند واقعا شاهکار می کردند و تنها عشق به مردم است که این نوع موسیقی زنده مانده. موسیقی پاپ از دل مردم بلند می شود و همزمان با به روز شدن علم موسیقی در دنیا خودش را به روز می کند در ایران نیز بچه ها دارند خودشان را با فضای مجازی و اینترنت به روز می کند چون دولت هیچ توجه ای به آن ها ندارد و با محدودیت ها کارهای خوبی انجام می دهند.

وحید استرون


کد خبر: 71765

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcftede.w6dyvagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com