گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران؛
دارا: اعزام گروه های تئاتری به خارج از برنامه های جشنواره تئاتر دانشگاهی است
18 ارديبهشت 1391 ساعت 15:57
جلیل دارا در نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: اعزام گروه های تئاتری به خارج از کشور از برنامههای جشنواره تئاتر دانشگاهی است.
نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران امروز ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور جلیل دارا مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، حمید مرادویسی دبیر جشنواره و امین عظیمی مسئول بخش پزوهش این جشنواره در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ادامه این نشست حمید مرادویسی سخنانش را اینگونه بیان کرد: خوشبختانه تفاهم نامه ای با خانه هنرمندان ایران امضا کرده ایم مبنی بر این که ۴ اثر برگزیده در بخش های مختلف در تالار انتظامی با حمایت خود این مجموعه اجرای عموم داشته باشند و ۱۲ اثر در تالار مولوی برای اجرا معرفی خواهند شد.
وی افزود: در بخش مسابقه پژوهش ۲۲ اثر به جشنواره راه یافت و در بخش بین الملل نیز با زمان کمی که داشتیم ۴ اثر از کشورهای ایتالیا، فرانسه، تونس و آلمان داریم که البته کار آلمانهمکاری بین دو کشور ایران و آلمان مشترک است که اجرایی محیطی است که در خانه هنرمندان ایران اجرا می شود.
دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ادامه داد: در بخش مدرسان از حسن معجونی، سیامک صفری، مهدی گلیج و بهنام تشکر اجراهایی را خواهیم دید و در بخش مدرسان در بخش رادیو تئاتر اجراهایی از ایوب آقاخانی، فریدون محرابی و میلاد اکبرنژاد داریم.
مرادویسی تاکید داشت: در بخش ویژه، ۳ بخش داریم که مرور آثارعلیرضا نادری و تالیفات دانشجویی در بخش رقابتی هستند و بخش سوم که با حضور خود علیرضا نادری است که در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان اجرا می شود. دربخش نمایشنامه نویسی اکبر رادی ۲۰ اثر به جشنواره راه یافت و در بخش پایان نامه های برتر ۴ اثر برای جشنواره انتخاب شدند که متاسفانه آثار از سطح کیفی پایینی برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: در این دوره از جشنواره ۳ بزرگداشت از حمید سمندریان، مجید سرسنگی و خسرو فرخزادی داریم، همچنین یک ویژه برنامه در مجله تئاتر برای جشنواره تئاتر دانشگاهی داریم.
دبیر جشنواره پانزدهم تئاتر دانشگاهی عنوان کرد: در این جشنواره، معاونت امور فرهنگی شهرداری، بانک تجارت، خانه هنرمندان ایران، دانشگاه علمی کاربردی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،دانشگاه آزاد اسلامی و انتشارات افراز و بیدگل بسیار از ما حمایت کردند.
جلیل دارا درباره شوراي مشورتي تئاتر دانشگاهي گفت: اين شورا با حضور اساتيد برجسته دانشگاهي و اهل فن تشكيل ميشود. تئاتر دانشگاهي بايد به وضعيتي برسد كه براي پنج سال آينده خودش بتواند افقي ترسيم كند. شوراي مشورتي تئاتر دانشگاهي، چراغ راهي براي تئاتر دانشگاهي است.
مديركل فرهنگي وزارت علوم اظهار داشت: شوراي مشورتي تئاتر دانشگاهي ارزيابي مستقلي از پانزدهمين جشنواره تئاتر دانشگاهي خواهد داشت و پس از آن نواقص اين دوره را ارزيابي ميكند تا اين نواقص در دورههاي آينده تكرار نشود.
جليل دارا در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر ضرورت تشكيل شوراي مشورتي، ادامه داد: ما ۱۵ دوره جشنواره برگزار كردهايم، آيا نبايد براي آن افقي ترسيم كنيم؟ اهداف ما بر اساس قانوني اساسي و چشمانداز جمهوري اسلامي است. اهداف كه از آسمان نميآيند ما بايد مبلغ فرهنگ اسلامي ايراني باشيم.
وی عنوان کرد: اگر دنبال اهداف اوليه انقلاب اسلامي هستيم كه همان ادغام ايرانيت و اسلاميت است و اگر ميخواهيم الگو باشيم، امروز بهترين فرصت استفاده از ابزارها است و هنر هم يكي از بهترين راهها است.
دارا از اعزام گروههاي دانشجويي به خارج از كشور خبر داد و افزود: يكي از برنامههاي ما در همين راستا اعزام گروههاي دانشجويي با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است.
مديركل فرهنگي وزارت علوم يادآور شد: در دو سال گذشته، هدفمان اين بود كه فضاي رقابتي جشنواره تئاتر دانشگاهي را به فضاي مدرسهاي تبديل كنيم. ما به دنبال مدرسه تئاتري هستيم. اگر خود را به يك جشنواره دانشجويي تقليل بدهيم، بيشتر بحث امتحاني مورد توجه قرار ميگيرد.
وی در بخش ديگري از اين نشست با اشاره به اينكه بيشتر بودجه وزارت علوم در اختيار فعاليتهاي تئاتري قرار ميگيرد، گفت: ما براي اين جشنواره حدود ۳۵۰ ميليون خرج ميكنيم، با اين پول كمي كه داريم اين بودجه خيلي زياد است البته اينها بودجه مشخص ما است و بودجه پنهانش خيلي زياد است.
اين مسئول وزارت علوم در عين حال خاطرنشان كرد: دبير دوره بعدي جشنواره حتما تا يك ماه آينده انتخاب خواهد شد.
دارا افزود: بايد به سمتي برويم كه در هر مناسبتي تئاتر داشته باشيم، چون هر مناسبتي تداعيگر تاريخ و هويت ما است. خوشبختانه تجربه نشان داده تئاتر دانشگاهي در فضاهاي باز و بي شيله پيله خيلي بهتر از فضاهاي آمفي تئاتري جواب ميدهد.
امین عظیمی در این نشست گفت: دبیرخانه جشنواره تئاتر دانشگاهی کار خود را از آذرماه شروع کرد و کیفیت کارها مهمترین عنصر در انتخایب کارها است.
وی ادامه داد: کیفیت در بخش نشر و پژوهش نیز سرلوحه برای انتخاب آثار قرار گرفت و طبق گفته هایمان ۳ کتاب در این دوره جشنواره با عنوان «۵۰ کارگردان کلیدی دنیا»، «تئاتر محیطی» و «مجموعه مقالات در مورد تئاتر مستند» به چاپ خواهد رسید. در بخش مسابقه پژوهشی استقبال خوبی از این بخش شد و دانشجویان دوره دکتری پژوهش هنر و تئاتر ۱۴ مقاله با کیفیت چشم گیر برای ما ارسال کردند.
این منتقد خاطرنشان کرد: در بخش نشر و پژوهش بهروز محمودی بختیاری عضو هیات علمی دانشکده هنرهای زیبا، سعید اسدی مدیر تالار مولوی و امیر کاووس والازاده مدیر گروه دانشگاه هنرو معماری داوران این بخش هستند همچنین هادی جاودانی مسئول انتشار کتاب راهنمای است که این کتاب در ۳۰۰ صفحه منتشر می شود البته نشریه روزانه ای ویژه این جشنواره خواهیم داشت.
عظیمی افزود: در کنار چاپ کتاب ها، برگزاری کارگاه های آموزشی را خواهیم داشت که برای این منظور از اساتیدی برای دعوت شده که متاسفانه ریچارد چکنر نتوانستند در این کارگاه ها ما را همراهی کنند، از دیگر اساتید این کارگاه ها حضور پرفسور والنتینو والنتینی از رم است همچنین ایوب آقاخانی در زمینه رادیوتئاتر و علی ظفر قهرمانی نژاد در زمینه تئاتر شورایی کارگاه هایی را برگزار می کنند. گروه تئار آو نیز کارگاهی را در زمینه بازیگری برپا خواهد کرد.
کد خبر: 40435
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcftjdj.w6dxmagiiw.html