نمایش فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» در مرکز فرهنگی عراق در تهران
27 مرداد 1394 ساعت 17:48
فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» به کارگردانی «صادق صادق دقیقی» با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی، فرهنگی و هنری ایران و عراق در مرکز فرهنگی عراق در تهران روی پرده رفت.
به گزارش هنرنیوز و به نقل از مدیریت روابط عمومی مرکز فرهنگی عراق در تهران.فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» به کارگردانی «صادق صادق دقیقی» و با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی، فرهنگی و هنری ایران و عراق، از جمله؛ «راجح صابر عبود الموسوی» سفیر عراق در ایران، «حبیب ایلبیگی» معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی کشور، دکتر «علی شلاه» نماینده و عضو کمیسیون رسانه پارلمان عراق، «مظفر الربیعی» رایزن و مدیر مرکز فرهنگی عراق در تهران، «پروانه مرزبان» تهیهکننده این فیلم، نماینده سفارتخانههای کشورهای عربی، «انسیه شاهحسینی» کارگردان، «علی فریدونی» عکاس باتجربه جنگ، «وحید اسفندیاری» کارشناس بینالمللی سینما، اعضای انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، تعدادی از عوامل فیلم، عراقیهای مقیم تهران، جمعی از سینماگران ایرانی و همچنین علاقمندان به هنر سینما، ساعت ۱۹ بعدازظهر دیروز دوشنبه ۲۶ مردادماه جاری در نخستین برنامه رسمی مرکز فرهنگی عراق در تهران در تالار «سومر» این مرکز به نمایش درآمد.
چهره جدیدی از فرهنگ و هنر ایران و عراق
در ابتدای این مراسم، «مظفر الربیعی» مدیر مرکز فرهنگی عراق در تهران گفت: اکران فیلم سینمایی ایرانی «آمدن احمد» به کارگردانی «صادق صادق دقیقی» در این مرکز، گشایشی برای اشتراکات فرهنگی و بخصوص در حوزه سینما بین دو کشور ایران و عراق به شمار میرود؛ از این به بعد، در این مکان فرهنگی فیلمهایی به نمایش درمیآیند که چهره جدیدی از فرهنگ و هنر دو ملت را به ملتهای دو کشور ایران و عراق میشناساند.
گشایش دریچههای فرهنگی بین دو کشور
در ادامه «راجح صابر عبود الموسوی» سفیر عراق در تهران گفت: مرکز فرهنگی عراق، پنجرهای برای آشنایی و تحکیم روابط است و نمایش این فیلم در این مرکز، نمادی از مشترکات فرهنگی دو کشور و سرآغاز این روابط است و امیدوارم که این نقاط اشتراک روزبهروز افزایش یابد. اهمیت این مرکز از آن روست که به موضوع مهمی به نام فرهنگ پرداخته است که میتوان با تکیه بر نقاط مشترک موجود در آن به گسترش روابط میان دو ملت
امیدوار بود. نمایش این فیلم در این مرکز، نمایش گرایشهای انسانی خواهد بود.
وی همچنین گفت: مرکز فرهنگی عراق در تهران، جایگاه بزرگی در مشترکات فرهنگی بین دو کشور همسایه ایران و عراق دارد؛ و اهمیت این مرکز از اینجاست که نام آن فرهنگی است و فرهنگ، تاریخ دور و درازی از زمان پیدایش بشریت دارد. امیدوارم آقای «مظفر الربیعی» و همکارانشان در این مرکز، در گشایش دریچههای فرهنگی بین دو کشور موفق باشند.
الموسوی در ادامه افزود: دو ملت ایران و عراق نیازمند تحکیم روابط در همه ابعاد هستند و امیدوارم با فعالیتهای مرکز فرهنگی عراق در ایران و تولید کارهای مشترک فرهنگی بتوانیم رابطه دو ملت را هرچه بیشتر تحکیم و گسترش دهیم.
سفیر عراق در تهران در ادامه اظهار داشت: حقیقت روزمره، ما را به این میرساند که با توجه به پیشینه تاریخی ارتباط بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم. خواهیم دید که روابط بین دو ملت به جایی میرسد که آرزوی آن در زمینه استراتژیکی و فرهنگی با خرسندی هر دو کشور همراه خواهد بود.
وی افزود: ملت ایران با پیروزی انقلاب اسلامی توانست به پیروزیهای بزرگی دست یابد؛ چرا که هر کس با خدا باشد به یقین پیروز خواهد بود. از نتیجه مذاکرات ۱+۵ نیز خوشحالیم؛ این مذاکرات هدیهای برای کل خاورمیانه است که در بهبود هرچه بهتر روابط اقتصادی و سیاسی منطقه تأثیرگذار خواهد بود.
دوستی دو ملت ایران و عراق
بعد از نمایش فیلم سینمایی «تا آمدن احمد»، عوامل این فیلم بر روی صحنه تالار «سومر» مرکز فرهنگی عراق حاضر شدند و «پروانه مرزبان» تهیهکننده این فیلم در سخنانی با تقدیر ویژه از عوامل این فیلم گفت: من تاکنون آثار بسیاری از جمله ۴۰۰ فیلم مستند تولید کردم؛ ولی از ساخت این فیلم خیلی خوشحالم چون با تولید آن توانستم دوستی دو ملت ایران و عراق را نشان دهم. خیلی دوست دارم که دوستی بین ایران و عراق برقرار باشد؛ چون همه ما مسلمان هستیم، بایستی پشت همدیگر باشیم و یکدیگر را دوست داشته باشیم تا دیگران نتوانند از این قضیه استفاده کنند و به ما ضربه بزنند.
وی همچنین گفت: هم ایران و هم عراق، ضربات شدیدی در جنگ خوردند؛ ولی با وجود همه آسیبهایی که به
دو ملت وارد شد، باز هم دوست همدیگر هستند و باید در شرایط فعلی با برادری و دوستی مانع نفوذ دشمن در میان خود شویم.
آرزوی ساختن فیلمی در ژانر دفاع مقدس
در ادامه این مراسم، «صادق صادق دقیقی» کارگردان فیلم سینمایی «آمدن احمد» در سخنانی اظهار داشت: همیشه آرزو داشتم در ژانر دفاع مقدس فیلمی بسازم که در آن دوستی دو ملت ایران و عراق را در قالب تصویر به بیننده نشان دهم.
سینما چهره واقعی انسانیت را نشان میدهد
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر «علی شلاه» نماینده پارلمان عراق و کارشناس حوزه رسانه و فرهنگ گفت: فیلم «تا آمدن احمد» درباره جنگ است و ما جنگ را نفی میکنیم؛ چون هر کسی که شروع به جنگ میکند و به کشور دیگری تجاوز میکند خود، یک دیکتاتور است و دیکتاتور جز جنایت، از جنگ چیز دیگری نمیخواهد. ملت ایران و عراق یوسف و بنیامین هستند که در حقیقت برادران دیگرشان بودند که این دو کشور را در چاه انداختند.
عضو کمیسیون رسانه پارلمان عراق در پایان تأکید کرد: امسال یک گروه تئاتری از ایران میهمان جشنواره تئاتر بابل در عراق بود؛ این نمایش دو بازیگر داشت که نقش یک ایرانی و عراقی را بازی میکردند؛ هواپیمای رژیم بعث آنان را بمباران میکرد و آنها یکدیگر را دلداری میدادند. سینما و تئاتر همیشه چهره واقعی انسانیت را نشان میدهند.
سینما میتواند به دوستیها و برادریها کمک کند
در ادامه اکران فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» در مرکز فرهنگی عراق در تهران، «حبیب ایلبیگی» معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی کشور، از عوامل این فیلم تشکر کرد و در سخنانی اظهار داشت: انسانیت چیزی بود که در جنگ ایران و عراق وجود داشت و در این اثر نیز به خوبی به تصویر کشیده شده است. سینما میتواند به این دوستیها و برادریها بیشتر کمک کند و «تا آمدن احمد» میتواند یکی از بهترین نمونههای این موضوع باشد.
وی همچنین گفت: شبیه نوجوانی شخصیت احمد، در جنگ بودم و خوشحالم کسی را نکشتم و شاهد این مهربانی هموطنان با سربازان اسیر بودم. در آن دوران، میدانستیم که با دیکتاتور و دشمن هر دو ملت میجنگیم.
ایلبیگی در پایان تأکید کرد: از مسئولان مرکز فرهنگی عراق در تهران تشکر میکنم که این امکان را فراهم کردند تا این فیلم در این مکان فرهنگی به نمایش دربیاید؛ آرزو داریم که از این نوع آثار بیشتر ساخته شود تا از این طریق دوستیها را بیشتر گسترش پیدا کند
بازشدن درها بر روی هنرمندان، فرهیختگان و ادبای ایران
در بخش پایانی این مراسم نیز ، «مظفر الربیعی» رایزن و مدیر مرکز فرهنگی عراق در تهران گفت: مرکز فرهنگی عراق در ایران درهای خود را برای تمام هنرمندان، فرهیختگان، ادیبان و ... ایران باز میکند تا بتوانند آثار فرهنگی و هنری خود را به مردم عراق عرضه کنند. این فیلم حکایت از برادری و اخوت میان سربازان ایرانی و عراقی در طول جنگ تحمیلی دارد که به همین دلیل در این مکان به نمایش درآمده است. دو ملت ایران و عراق اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند و وظیفه ماست که برای حفظ و صیانت از این فرهنگ تلاش کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به تلاشهای صورت گرفته در قرن معاصر برای جلوگیری از روابط دوستانه بین دو کشور ایران و عراق، فرهنگ، هنر و ادبیات دو کشور یکی است و همین امر باعث شکست برنامههای اختلافآمیز دشمنان در بین دو ملت شده است.
«مظفر الربیعی» در پایان تأکید کرد: با برگزاری برنامههایی در نظر داریم هنرمندان ایرانی را در عراق معرفی کنیم و زمینه برقراری و ارتباط بیشتر هنرمندان دو کشور را نیز ایجاد کنیم.
کد خبر: 82385
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcftmdc.w6d0cagiiw.html