گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران؛
مرادویسی: نمی توانیم از اجرای عموم دانشجویان حمایت کنیم
1 اسفند 1390 ساعت 16:18
حمید مرادویسی در نشست رسانه ای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: نمی توانیم از اجرای عموم دانشجویان حمایت کنیم چرا که هیچ ارگان و سازمانی با ما همکاری نمی کند.
مراد ویسی با اشاره به اینکه به دلایل زیادی فعالیت جشنواره با تاخیر آغاز شد، عنوان کرد: ما امسال آبان ماه فعالیتمان را آغاز کردیم و به سرعت فراخوان را منتشر کردیم که استقبال بسیار خوبی هم از سوی متقاضیان به عمل آمد.
دبیر جشنواره با بیان اینکه پانزدهمین دوره جشنواره در ۱۱ بخش برگزار میشود، اظهارکرد: بخش اول مسابقه صحنه دانشجویان رشته تئاتر است که ۲۰۲ متن از میان آثار ارسالی پذیرفته شد که بازبینی هم از ۶ تا ۱۷ اسفند ماه برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه بخش مسابقه صحنه دانشجویان غیرتئاتری، در دو بخش دانشجویان شهرستانی و تهرانی برگزار میشود، تصریح کرد: در بخش دانشجویان غیرتئاتری شهرستان که در جشنواره سراسری شرکت میکنند، ۲۲۸ متقاضی داشتیم که ۱۳۸ متن پذیرفته و ۹۷ اثر به مرحله بازبینی رسیده است. بازبین جشنواره سراسری رضا محمدپور و امیر مکاری هستند. بخش دوم هم شامل آثار دانشجویان غیرتئاتری استان تهران و البرز میشود. بازبینیهای آثار رسیده از تهران به صورت زنده و آثار شهرستانی از طریق فیلم نمایش، صورت میگیرد.
مرادویسی با بیان اینکه بخش نمایشنامهخوانی هم در دو بخش برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: این بخش شامل دو قسمت یکی تالیفات دانشجویی و بخش مرور آثار علیرضا نادری که به صورت رقابتی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بخش مدرسان دانشگاه طی ۵ دوره است که به جشنواره اضافه شده، یادآور شد: این بخش با هدف تولید و ارائه تجربه مشترک نمایشی میان استادان و دانشجویان تئاتر راهاندازی شده که درصد کمی متقاضی حضور در این بخش بودهاند. از میان آثار ارسالی بخش مدرسان دانشگاه ۱۱ اثر پذیرفته شد و به مرحله بازبینی رسید.
دبیر جشنواره به نمایشهای رادیویی اشاره کرد و افزود: این بخش با مشارکت مرکز هنرهای نمایشی رادیو برگزار خواهد شد و در این دوره علاوه بر برگزاری این بخش در جشنواره، پیش از آغاز جشنواره برنامهای با عنوان "سیاه مشق" که شامل مصاحبه با دانشجویان شرکت کننده و پخش آثار رادیویی جشنواره میشود، نیز خواهیم داشت که هم اکنون پیش تولید آن آغاز شده است.
وی با اشاره به بخش نمایشنویسی استاد رادی، عنوان کرد: تاکنون استقبال خوبی از این بخش به عمل آمده و با وجود اینکه ۲۰ روز دیگر هم برای ارسال آثار فرصت باقی است، تا به امروز ۱۰۲ متن پذیرفته شدهاند. همچنین فرصت ارسال آثار در بخش خیابانی و پوستر هم همچنان باقی است.
وی سپس درباره بخش پایان نامههای برگزیده گفت: در دورههای پیش، این بخش به صورت غیررقابتی برگزار میشد، ولی در این دوره اثر برگزیده خواهیم داشت.
مرادویسی در ادامه به تاخیر ایجاد شده در برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: این تاخیر به مشارکت و همکاریمان با سفارتخانهها لطمه زده و مشکلات عدیدهای به وجود آورده، ولی تمام تلاشمان را میکنیم که تنها به آمار و کمیت توجه نداشته باشیم و از آثار برجسته و باکیفیت هم دعوت به عمل آوریم. علاوه بر این، تاکنون ۲۶ اثر را دریافت شده و تا آخر هفته هم ۸ اثر دیگر به دستمان خواهد رسید. هلند، اتریش، فرانسه، تونس، عراق، ارمنستان و آلمان از جمله کشورهایی هستند که آثارشان به دستمان رسیده است.
وی تصریح کرد: قصد نداریم بخش بینالملل، بخش تزئینی جشنواره باشد و قطعاً در این دوره شاهد آثار خوبی در بخش بینالملل خواهیم بود. سعید کشن فلاح به همراه مجید سرسنگی بازبینی آثار این بخش را برعهده دارند.
وی ادامه داد: ایده خوب دیگری که داشتیم، حضور دانشجویان ایرانی الاصلی است که در کشورهای خارجی در حال تحصیل هستند. دراین میان ۵ نفر اعلام آمادگی کردند و یک اثر از آزاده گنجه دانشجوی دانشگاه سوئیس و یک کار هم از ندا شاهرخی دانشجوی دانشگاه فرانسه پذیرفته شده است.
در ادامه، امین عظیمی که به عنوان معاون پژوهش و انتشارات جشنواره در نشست حضور داشت، گفت: تا به امروز نزدیک به ۷۴ چکیده مقاله از ۶۰ دانشجو در بخش پژوهش به جشنواره ارسال شده و با چند استاد هم برای حضور در این بخش مذاکره کردهایم، ولی متاسفانه تاکنون هیچ مقالهای از اساتید به دستمان نرسیده است که امیدواریم تا ۱۵ اسفندماه این اتفاق رخ دهد. همچنین ۲۶ اسفندماه نتیجه چکیدههای پذیرفته شده را اعلام خواهیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: در بخش انتشارات با توجه به زمان کوتاهی که در اختیار داشتیم کتاب تئاتر محیطی نوشته ریچارد چکنر با ترجمه آزاده گنجه، کتاب تئاتر در گذرگاه فرهنگها نوشته پاتریس پاویس با ترجمه غلامرضا صراف، کتاب مجموعه مقالات درباره تئاتر مستند گردآوری شده توسط محمد منعم و کتاب مجموعه نمایشنامه برگزیده دانشجویی دورههای گذشته عنوان آثاری هستند که همزمان با جشنواره منتشر خواهند شد.
عظیمی یادآور شد: در این میان کتاب آموزشی و درسی که شامل متون برگزیده از ابتدای قرن ۱۸ تا پایان قرن ۱۹ که در پرفورمنس آرت تاثیر گذار بودهاند، هم منتشر میشود. البته به خاطر محدودیت زمانی این اثر پس از جشنواره چاپ خواهد شد.
وی تصریح کرد: کتابهایی را در این دوره برای چاپ انتخاب کردیم که علاوه بر برطرف کردن نیازهای نظری دانشجویان، جنبه کاربردی نیز دارند.
معاون پژوهش و انتشارات ادامه داد: با همکاری گروه تئاتر لیو قرار است یک مجموعه را شامل شش DVD که متشکل از آثار تادئوش کانتور است، به همراه یک کتابچه همزمان با جشنواره منتشر کنیم. همچنین با خانه تئاتر دانشگاهی نیز رایزنیهایی صورت گرفته تا ۱۰ فیلم برگزیده تئاتر جهان در پایان قرن بیستم را توزیع کنیم که تاکنون ترجمه این آثار به پایان رسیده و امیدوارم بودجه جشنواره افزایش یابد تا بتوانیم این فیلمها را منتشر کنیم.
وی سپس به کاتالوگ جشنواره اشاره کرد و افزود: تلاش کردیم کاتالوگ، یک کتاب صرف اطلاعرسانی نباشد بلکه مروری کامل بر دورههای پیشین داشته باشیم. همچنین قرار است مصاحبه با دبیران دورههای قبلی جشنواره نیز در کاتالوگ آورده شود.
عظیمی درباره برگزاری بخش کارگاههای آموزشی هم عنوان کرد: رزلی گلدبرگ، آزاده گنجه و سحر سجادیه در این دوره کارگاه آموزشی برگزار خواهندکرد. علاوه بر این با ریچارد چکنر هم مذاکراتی داشتیم و در صورتی که ایشان نتوانند حضور پیدا کنند، قرار است کارگاهشان به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شود.
وی ادامه داد: کارگاه آموزشی فرهاد مهندس پور با موضوع از متن تا اجرا، کارگاه آموزشی علی عیسیپور با موضوع دراماتورژی و کارگاه آمزوشی سعید بهنام هم در حوزه بازیگری عنوان دیگر کارگاههای آموزشی است که قرار است پیش از جشنواره برگزار شود.
عظیمی با اشاره به بخش نمایشنامه خوانی گفت: در این بخش هم ۱۰ نمایش نامهنویس برتر و معاصر از جمله علیرضا نادری، محمد یعقوبی و نغمه ثمینی جدیدترین آثارشان را خوانش میکنند و یک منتقد هم در پایان این جلسات به نقد آثارشان خواهد پرداخت. خانه هنرمندان ایران در برگزاری این جلسات با جشنواره همکاری دارند.
در ادامه خداویسی دبیر جشنواره با اشاره به بودجه این دوره از جشنواره عنوان کرد: بودجه نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده و البته باید گفت که این میزان هم برای برگزاری جشنواره کافی نیست. حتی برآوردی که داشتیم بیش از بودجهای است که برای جشنواره در نظر گرفتهاند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم حمایتهای دیگری را از سوی معاونت فرهنگی و هنری شهرداری و مرکز هنرهای نمایشی جذب کنیم. سالهای گذشته نیز از این حمایت برخوردار بودیم.
دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی سپس به کمک هزینه گروهها اشاره کرد و یادآور شد: از آنجایی که بودجه جشنواره اضافه نشده، ولی با این حال این قول را به گروهها میدهیم که کمک هزینهها نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران با دبیری حمید مرادویسی اردیبهشت سال ۹۱ برگزار خواهد شد.
کد خبر: 37565
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfttdm.w6devagiiw.html