سید فرید سجادی حسینی در گفتگو با هنرنیوز؛

آفت بزرگ تلویزیون تهیه کنندگان کاسب کار است

15 تير 1392 ساعت 11:26

سید فرید سجادی حسینی کارگردان تلویزیون گفت: برخی از تهیه کنندگان در عرصه تلویزیون نگاه کاسبکارانه ای به تولید تله فیلم ها و سریال های تلویزیونی دارند و فقط به پر کردن جیب خود فکر می کنند . کسانی که بیشتر از فرهنگ کشورمان ، جیب خودشان را مهم و با ارزش می دانند.


سیدفرید سجادی حسینی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهارداشت: من قبل از ساخت مجموعه تلویزیونی «مهرآباد» مجموعه تلویزیونی «بانو» را تمی مذهبی برای تلویزیون ساختم و فیلمنامه «مهرآباد» انگیزهای بود تا من بتوانم دوباره به تلویزیون باز گردم. ضمن اینکه پیشنهاد کارجدید هم شده که فعلا در خصوص ساخت آن هیچ چیزی مشخص نیست. 

وی افزود: زیاد وابسته یا مقید به ژانر و گونه خاصی برای ساخت مجموعه های تلویزیونی نیستم وهمه چیز بستگی به فیلمنامه و تهیه کننده ای دارد که بتواند مانند تهیه کننده«مهرآباد» پشت کار بیاستد و در همه مراحل سریال را حمایت کند.

امروز مخاطب تلویزیون از تماشای برخی از مجموعه های تلویزیونی خسته و دلگیر است

سجادی حسینی در خصوص ضعف برخی از سریال های تلویزون در جذب مخاطب هم تاکید کرد: مجموعه ای رنگارنگ از مشکلات باعث شده که امروز مخاطب تلویزیون از تماشای برخی از مجموعه های تلویزیونی خودمان خسته و دلگیر باشد. ما شاهد این هستیم که در آثار خارجی و به خصوص در سریال هایی که آنها می سازند، یک سری خطوط قرمز به هیچ عنوان رعایت نمی شود و مخاطب ماهم که به هیجان و نوآوری علاقه دارد ، دلش می خواهد که سریال های جدید را تماشا کند. 

وی تصریح کرد: هرچند نمی توان منکر این شد که عبور از خطوط قرمز یک سری جاها هم تاثیرات مثبتی در جذب مخاطب دارد. هر چند این به معنای نمایش بی اخلاقی یا مواردی این چنینی نیست. ضمن اینکه نمایش بی اخلاقی در بسیاری از آثار شبکه های ماهواره ای هم نتیجه ای جزابتذال و همچنین تاثیرات منفی روحی و روانی روی مخاطب نخواهد داشت. 

این کارگردان سینما در ادامه خاطرنشان کرد: خود اهل هنر اعم از کارگردان یا تهیه کننده هم با توجه به بودجه ای که در اختیار دارند هم در پایین آمدن کیفیت یک مجموعه تلویزیونی تاثرگذار است. تهیه کننده ای که دوست دارد از بودجه سریال اش کم کند. به همین دلیل به عوامل کار فشار می آرود که برای تصویربرداری یک سریال که مثلا ۶ تا ۷ ماه زمان لازم است، ۲ ماه زودتر کار به اتمام برسد. در چنین شراطی عوامل چاره ای جزاین ندارند و مجبورند کار را به سرعت پیگیری کنند و هر چه سریع تر تصویربرداری کار به پایان برسد وهزینه تهیه کننده کم شود.

تهیه کنندگان کاسب کار فقط به پر کردن جیب خود فکر می کنند

وی ادامه داد: سریع جمع کردن و زود تمام کردن برخی از آثار در سینما و تلویزیون در واقع به همین دلیل است و درنتیجه کیفیت کار هم پایین می آید. با احترامی که به تهیه کنندگان تلویزیون دارم ؛ اما برخی از تهیه کنندگان در عرصه تلویزیون نگاه کاسبکارانه به تولید تله فیلم ها و سریال های تلویزیونی دارند، ضمن اینکه بسیاری از تهیه کنندگان هم نگاه آرتیستی و هنرمندانه دارند ودوست دارند اثر با کیفیتی را برای مخاطب تلویزیون تهیه کنند. واقعا معلوم نیست که چرا تلویزیون به برخی از تهیه کنندگان کاسب اجازه کار می دهد. آنها کیفیت سریال ها را پایین می آورند و در نتیجه مخاطب تلویزیون با قهر خود به سمت سرگرمی های جایگزینی مثل ماهواره می رود. 

سجادی حسینی تاکید کرد: تهیه کنندگان کاسب کار فقط به پر کردن جیب خود فکر می کنند وحتی دستمزد عوامل کار را که زحمت زیادی برای تولید یک تله فیلم یا سریال را می کشند را هم ناقص پرداخت می کنند، چون پول بیشتری دوست دارند به جیب بزنند. این ها افت بزرگ تلویزیون است. در کنار تهیه کنندگان کاسب ما فیلمنامه های بد هم زیاد داریم. هرچند فیلمنامه های اندکی هم خوب هستند، اما فیلمنامه های بد و بی مخاطب هم زیاد داریم. که همین تهیه کنندگان کاسب کار آنها را به راحتی می سازند و نتیجه این می شود که بسیاری از سریال های ما مخاطب ندارند.

تهیه کننده سریال «مهرآباد» به جای پول به کیفیت کار فکر می کرد

وی ابرازداشت: ما در مجموعه تلویزیونی «مهرآباد» بالغ بر ۱۰۰ تا۳۰۰ لوکیشن مختلف داشتیم. که تهیه کننده محترم این کارهر گز به خاطر پول بیشتر لوکیشنی را حذف نکرد. در جایی هم به خاطر وسواسی که در جهت بالا بردن کیفیت کار داشت، یک سری چیزها را هم اضافه کرد. او تاکید به کوتاه نیامدن برای بالا بردن کیفیت کار داشت. در صورتی که می توانست مانند بسیاری از تهیه کنندگان این تعداد لوکیشن را برای هر چه به اتمام رسیدن سریال در چند لوکیشن محدود کند و هزینه های خوداش را هم کاهش دهد. این در شرایطی است که ما امروز با تهیه کنندگانی سرو کار داریم که بیشتر از فرهنگ کشورمان ، جیب خودشان را مهم می دانند. 

سجادی حسینی با اشاره به تاثیرات تهیه کنندگان کاسب کار در کیفیت آثار تلویزیونی عنوان داشت: تهیه کنندگان کاسب کار هستند که باعث ریزش مخاطب در تلویزیون می شوند. آنها بلایی بر سر مخاطب می آورند که مخاطب چاره ای جزء تماشای سریال های بی کیفیت وسطحی شبکه های ماهواره ای ندارند. چون می بیند که تهیه کننده به شعور و هوش او احترام نمی گذارد و اثری که تولید کرده بسیار پیش پا افتاده و نازل است. 

وی اضافه کرد: تهیه کنندگان کاسب کار آثاری تولید کرده اند که در سینما و تلویزیون باعث ریزش شدید مخاطب شده است. تاجایی که مخاطب امروز با بدبینی که در این خصوص پیدا کرده است. به تماشای فیلم های سینمایی نمی رود. در منزل هم دوست دارد آثار شبکه های ماهواره ای را تماشا کند. بنابراین باید گفت که این کار آنها واقعا زهر مهلکی برای برپیکره فرهنگ و هنر کشورمان است. در آینده اثرات منفی خود را نشان خواهد داد.

گفتگو از علی یعقوبی


کد خبر: 60505

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfttdv.w6dxxagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com