یک تونسی در گفت و گو با هنرنیوز؛
۱۰ میلیون نفر جمعیت، ۱۲ میلیون گردشگر!
7 آذر 1391 ساعت 11:17
یک روزنامهنگار تونسی میگوید: اساس و پایهی اقتصاد ما جهانگردی است. نفت نداریم به همین سبب تونس برای آمریکا اهمیتی ندارد.
منصف بنامور،روزنامه نگار اهل تونس به دعوت دفتر فرهنگی تونس به ایران آمده است. او یک دختر ۱۳ ساله به نام شهرزاد دارد. شاید نخستین چیزی که در مواجه با او متوجه میشوید تعجبش از خوش خلقی ایرانیان با میهمانان غریبه است که در پاسخ میشنود از نظر ما ایرانیان مهمان حبیب خداست و احترامش واجب. با او درباره ایران به گفت و گو نشستیم.
با چه انگیزهای به ایران سفر کردید ؟
مرکز فرهنگی تونس در ایران ما را به ایران دعوت کرد که این یک موقعیت خوب برای دیدن کشور ایران با تمدن بسیار بزرگ و تاریخ غنی است. هدف دیگرم این است که تمدن و فرهنگ تونس را به ایرانیان معرفی کنم.
آیا تا به حال جایی از ایران را دیدهاید؟
نه هنوز هیچ جا را ندیدهام. اما عکسهای نقاط دیدنی ایران را مشاهده کردم و تصمیم دارم از آن دیدن کنم.
چه تصویری از ایرانیان در ذهنتان داشتید؟
اندیشهای داشتم که خیلی برایم روشن نبود. وقتی آمدم از آنچه در ذهن داشتم متعجب شدم. فکر میکردم وقتی ایران بیایم آنقدر اینجا محیط بسته است که حتی نمیتوانم یک زن را ببینیم اما بعد دیدم اینجا همه خیلی راحت در کنار هم زندگی و کار میکنند.
الان که آمدید چه تصویری دارید؟
ایران کشور بزرگی است. قبل از ورود مطالبی دربارهی فرهنگ، تئاتر، هنرهای دراماتیک و تاریخ ایران خواندم اما چیزی که مرا غافلگیر کرد این است که ایران کشور نفتخیز و ثروتمندی است. در کشورهای خلیج فارس پولهایشان را خرج ساختن ساختمانهای بلند و بیقواره میکنند. سرمایهگذاریهای خاصی در افزایش قدرت کشورشان انجام ندادهاند، اما ایران کشوری است که به دنبال کسب قدرت و مستحکم کردن پایههای اقتصادی خود است. پول را به جای ساخت ساختمانهای بلند در تحقیق، پژوهش علمی و آزمایشگاه و ... مصرف میکنید. این عقیده من است مطمئن نبستم اما این گونه فکر میکنم.
دوست دارید کجاها را ببینید ؟
قم، اصفهان، کاشان، شیراز، یزد، مشهد و کسی هم پیشنهاد داد همدان و تبریز را هم ببینم.
تصویرتان از زنان ایرانی چیست ؟
فکر میکردم زن ایرانی زنی پنهان در چادر است که حق انجام هیچ کاری را ندارد، اما اینجور نبود. زنان در همه جا حضور دارند با حجاب اما راحت.
آیا از ایران هم گردشگرانی به تونس میآیند؟
من ندیدم.
فکر میکنید علتش چیست؟
ایرانیان بیشتر به مراکش میروند . هرچند تونس به مراتب از مراکش زیباتر است.
تونس چه جاذبههای گردشگری دارد؟
منظورتان کشور تونس است یا پایتخت، چون هر دو به همین نام هستند.
کشورتان؟
کشوری است با جاذبههای جهانگردی، صحرانوردی، جهانگردان علاقهمند به دریا و ساحل به آنجا سفر میکنند. جهانگردان علاقهمند به طبیعت هم زیاد به تونس میآیند. تونس ده میلیون جمعیت دارد. زبانش عربی و دینش اسلام و زبان دوم آن فرانسوی است. اساس و پایهی اقتصاد ما جهانگردی است. نفت نداریم. به همین سبب تونس برای آمریکا اهمیتی ندارد چون ما نفت نداریم.
از چه کشورهایی بیشتر گردشگر دارید؟
آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتقال، ژاپن، کره اما اساس گردشگری ما را آلمانیها و فرانسویها تشکیل میدهند. جمعیت ما ده میلیون نفر است اما دوازده میلیون گردشگر سالانه به تونس رفت و آمد دارند.
فکر میکنید چرا ایران ناشناخته است؟ چرا تصویر قبل از ورود و پس از ورود گردشگران به ایران متفاوت است؟
دو دلیل عمده دارد. ابتدا اینکه ما خارجیان آنطور که شایسته است ایران را نمیشناسیم که خودمان مسوولیم.
رسانههای خارجی یک چهره دروغین از ایران به دنیا معرفی میکنند. تمام رسانههای بیرون از ایران چهره منفییی از کشور شما به مردم نشان میدهند. اما از سویی دیگر مسوولیت به خود ایرانیان باز میگردد. رسانههای ایرانی هم تلاش آنچنانی نمیکنند که در مقابل مخفی کاری آنها به مقابله برخیزند.
از غذای ایرانی هم خوردید؟
برنج خوردم با یک سس ( خورشت ) اسمش را نمیدانم اما خوشمزه بود. ما غذایی خاص توریستها داریم که بسیار لذیذ است.مقداری بلغور گندم، گوشت، هویج، شلغم، سیب زمینی ، کدو سبز، گوجه فرنگی که همهی گردشگران آن را دوست دارند.
مثل یک نوع سوپ یا آش؟
نه مثل پلو شماست. مثل برنج شما دم میکنند.
هر چند قضاوت کردن در مورد کشور ما درحالی که هنوز نقاط مختلفش را ندیدهاید، سخت است اما در طی همین مدت کوتاه نظرتان درباره مردم ایران چیست؟
بله – کاملا مشکل است در این مدت کوتاه در مورد ملتی قضاوت کرد اما تا آنجا که من دیدم مهمان نواز، خوش خلق و خوش برخوردند.
گفتید قبل ازورود به ایران مطالعاتی روی تئاتر و ادبیات ما داشتید؟
ورق زدم کتابها را در مورد داستانهای دراماتیک و شعرهای ایران و سریال یوزارسیف را دیدم. این سریال و سریال حضرت مریم آنجا طرفدار دارد، سریالهای قشنگی بودند.
و حرف آخر؟
ایران باید صد برابر تلاشش را در مورد رسانهها انجام دهد. چهره ای از ایران درست شده که این چهره را غرب ساخته است. خودتان باید تلاش کنید چهره کشورتان را آن گونه که هست نشان دهید.
مریم اطیابی
کد خبر: 50065
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcftxdt.w6dxvagiiw.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com