همکاری شهرام و حافظ ناظری در یک آلبوم
15 بهمن 1392 ساعت 12:04
اثر شماره یک پروژه «سمفونی رومی» فوریه ۲۰۱۴ در سراسر جهان منتشر میشود.
به گزارش هنرنیوز، «بُعد یازدهم» اثر شماره یک «سمفونی رومی» است که «حافظ ناظری» حدود ۱۰ سال برای تولید آن وقت صرف کرده و پس از تکمیل مراحل تولید و ساخت آن، این آلبوم در آستانه انتشار جهانی قرار دارد.
«سمفونی رومی» نام پروژه جدید حافظ ناظری است که در ادوار مختلف در آن سعی دارد با ترکیب موسیقی ملی ایران و موسیقی کلاسیک غرب، گونه جدیدی از موسیقی را معرفی کند که میتوان نام موسیقی فراکلاسیک ایرانی را روی آن نهاد؛ اثری که بتواند گفتوگوی فرهنگی ما با جهانیان باشد. نام این پروژه نمادی است از آمیزش فرهنگ شرق و غرب.
واژه سمفونی به عنوان سمبل فرهنگ موسیقایی غرب برگرفته از واژه سمفونیا و مولانا به عنوان اسطوره و سمبل فرهنگ مشرق زمین است. با وجود اینکه ماهیت و ساختار اصلی این گونه موسیقی بر پایه اصالتهای موسیقی ملی ایران است، از لحاظ ارکستراسیون، هارمونی، الگوهای ریتمیک و ترکیبات ملودیک و همنوایی، با آن متفاوت است.
این موسیقی نه ۱۰۰ درصد شرقی است، نه ۱۰ درصد غربی که در واقع همخوانی بسیاری با فلسفه فکری مولانا برای گسترش و ستایش وحدت، صلح، عشق و یگانگی میان انسانها از نژادها و فرهنگهای مختلف دارد.
حافظ ناظری درباره اثر جدیدش اعتقاد دارد: «بُعد یازدهم اثر شماره یک سمفونی رومی است که در فوریه ۲۰۱۴ در سراسر جهان منتشر خواهد شد. اثری فراملی که با صرف زمان ۵۰۰۰ ساعته و انجام مراحل ضبط در ۶ کشور دنیا، فرصتی استثنایی را جهت معرفی فرهنگ ایران زمین به جهانیان فراهم خواهد آورد.»
خلاقیت، نوآوری و پایبندی به اصالتها و سنتها ارکان اصلی در «پروژه سمفونی رومی» را تشکیل می دهند. در اجرای اثر شماره یک این مجموعه، ساز تکامل یافته «حافظ» (سه تار) به همراه ترکیبی از سازهای کوبهای ایرانی، تبلا و کوزه هندی در کنار ویولا، ویلنسل، سازهای کوبهای غربی و گروه کر، «حافظ ناظری» را همراهی میکنند.
حضور شهرام ناظری در کنار پسرش از ویژگیهای این آلبوم است که در بخشهایی از آن آوازخوانی کرده است.
حافظ ناظری یادگیری موسیقی را از سه سالگی نزد پدرش شهرام ناظری آغاز کرد. او نوازنده سهتار و دف است و سازی هم با الهام از ساز سهتار و به نام حافظ (با الهام از نام حافظ شیرازی) ساخته است. او فارغالتحصیل رشته آهنگسازی و رهبری ارکستر از کشور آمریکا است.
«شور رومی» (که در ایران به اسم مولویه منتشر شده است)، «سهتارنوازی در کنسرت۷۷» (شهرام ناظری و کامکارها)، «دفنوازی در اثر آواز اساطیر» (شهرام ناظری و فیض بشی پور) و «دف نوازی در اثر حیرانی» (شهرام ناظری و گروه شمس) آثار و تجرابی است که تا کنون با حضور حافظ ناظری در ایران منتشر شده است.
کد خبر: 68976
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfv1dv.w6dceagiiw.html