محسن علی اکبری در گفتگو با هنرنیوز:
جای سینمادارها در شورای عالی سینما خالی است
31 فروردين 1393 ساعت 12:59
یک عضو پیشین شورای عالی سینما گفت: اگر چه انتخاب اعضای جدید این شورا انتخابهای خوبی است اما حضور بیش از ۳ کارگردان در این شورا خیلی مطلوب نیست این درحالی است که جای سینمادارها در این شورا خالی است.
محسن علی اکبری تهیه کننده سینما و عضو پیشین شورای عالی سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد انتخاب اعضای جدید شورای عالی سینما افزود: من برای تمامی اعضای جدید شورای عالی سینما آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم این دوستان، حضور فعالی در این شورا داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتخاب اعضای جدید این شورا، انتخابات خوبی است ادامه داد: اما اگر تعداد کارگردانان این شورا که هم اینک بیش از ۳ نفر است کمتر میبود خیلی بهتر بود و ای کاش در این شورا، یک نفر که در زمینه ساخت و ساز سینما و سالن داری از اطلاعات بهتری برخوردار میبود حضور میداشت.
علی اکبری تصریح کرد: بیشترین انتظاری که از شورای عالی سینما وجود دارد حل مشکلات زیر ساختی سینما چه در زمینه نرم افزاری و چه در زمینه سخت افزاری است. اما بیشترین تلاش ما این بود که در کنار بحث خدمات به هنرمندان سینما، به مباحث دیگری مثل «بیمه طلایی» که هم اینک در اختیار سینماگران قرار دارد هم توجه شود. لذا امیدواریم این کار، همه ساله تداوم داشته باشد. اما از سوی دیگر، بحث «مالیات هنرمندان» یکی از دغدغههای هنرمندان بود و حل صحیح مالیات باید یکی از اولویتهای شورای جدید عالی سینما باشد. یک زمانی بحث مالیات گرفتن فقط مختص تهیه کنندگان سینما بود اما حالا بحث مالیات گرفتن از نیروهای تدارکاتچی و خدمات هم مطرح شده است. بنابراین با توجه به مصوبه مجلس و به استناد ماده ۱۳۹ که: همه هنرمندان از مالیات معاف هستند. کاش یک معافیت کلی برای کل اعضای جامعه هنری تا پایان سال ۹۲ گرفته میشد و این کار به عنوان یک کادو از سوی رئیس سازمان سینمایی در سال جدید به هنرمندان هدیه میشد.
عضو سابق شورای عالی سینما با اشاره به کارهای انجام شده در شورای عالی سینما اظهار داشت: یکی از مباحث دیگری که در شورای عالی سینمای دوره گذشته مطرح شده بود بحث «مسکن هنرمندان» بود که بنا به مصوبات جلسات گذشته، باید ۲ هزار واحد مسکن مهر در اختیار سینماگران قرار بگیرد که امیدواریم این تصمیم هر چه زودتر به مرحله اجرایی برسد. مساله دیگری که در این شورا مطرح شده بود بحث هدایایی بود که شب عید یا ایام ماه مبارک رمضان در قالب سبد کالا یا بن نقدی در اختیار سینماگران قرار میگرفت که امسال متاسفانه این کار اجرایی نشد. درحالی که اینگونه تسهیلات، هزینههای زیادی را هم برای دولت نخواهد داشت اما در عوض تاثیرات بسیار زیادی در جامعه سینمایی بویژه در بین قشر ضعیف سینماگران خواهد داشت چرا که برخی از سینماگران واقعا به این بنها و این کمکها نیازمندند.
علی اکبری گفت: یکی از اصلیترین مسالهای که در شورای عالی سینما دوره قبل پیگیری شد بحث «سخت افزاری» یعنی بحث سالن سازی و تجهیزات سینما بود که در جلسات گذشته مورد تصویب قرار گرفت و هم اکنون نیز درحال انجام است. اما بحث «نرم افزاری» یعنی بحث فیلمنامه، مقوله دیگری بود که در این شورا مورد توجه قرار گرفت چرا که اصلیترین ضعف سینمای ما، بحث «فیلمنامه» است که درجلسات گذشته مقرر شد بودجهای در این زمینه برای فیلمنامههای ارزشی و ارزشمند مصوب شود تا قشر نویسندگان سینمایی با دلگرمی بیشتری به ادبیات در سینمای ایران توجه داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رئیس سازمان سینمایی، نشستی با اعضای قبلی شورای عالی سینما داشته است افزود: رئیس سازمان سنیمایی تا کنون هیچ نشستی با اعضای قبلی شورای عالی سینما نداشته است و تنها لطف ایشان، اهدای بلیتهای جشنواره فیلم فجر سال گذشته به اعضای شورای عالی سینما بوده است که از ایشان بابت این موضوع، تشکر میکنیم. اما ارتباط دوستانه بین اعضای قدیم با اعضای جدید شورای عالی سینما همچنان وجود دارد.
این تهیه کننده پیشکسوت سینمای ایران ادامه داد: طی ۴ سال گذشتهای که شورای عالی سینما تشکیل شده است. مجموعا ۱۲ جلسه با رئیس جمهور داشتیم که به طور میانگین هر فصل، یک جلسه با رئیس جمهور برگزار شده است. البته ما جلسات متعددی را هم با رئیس سازمان سینمایی و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم و هنگامی که جلسات کارشناسی میشد و به یک موضوع واحد میرسید آنگاه جلسه با رئیس جمهور برگزار میگردید.
کد خبر: 70766
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfvede.w6dxvagiiw.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com