«طلا و مس»؛ آشتي مخاطب با سينماي راستين

11 خرداد 1389 ساعت 9:50


يك منتقد با بيان اين كه ردپاي «منوچهر محمدي» در فيلم «طلا و مس» كاملا آشكار است، گفت: در مجموع «طلا و مس» اتفاقي فرخنده در سينماي ايران است كه سطح سليقه مخاطب را ارتقاء داده و مخاطب را با سينماي راستين آشتي مي‌دهد.

به گزارش هنر نيوز ،«غلامعباس فاضلي» مدير مسئول سايت پرده سينما در گفت‌وگو با فارس در مورد فيلم «طلا و مس» ساخته همايون اسعديان، اظهار داشت: به نظر من «طلا و مس» جزو فيلم‌هاي مهم جشنواره اخير بود. شايد كسي اگر با يك باريك بينانه‌تر به اين فيلم نگاه كند، سوال اصلي‌اش اين باشد كه مؤلف اين فيلم چه كسي است؟ يك كارگردان يا يك تهيه كننده.

اين منتقد در ادامه خاطرنشان كرد: به نظر من مي‌آيد اين نكته قابل توجه است كه بيشتر ردپاي «منوچهر محمدي» در اين فيلم ديده مي‌شود. به خاطر توجهي كه در چند تا از آثار اخيرش به مسئله زندگي خصوصي و دنياي روحانيون كه از فيلم «زير نور ماه» و «مارمولك» آغاز شد، نقش «منوچهر محمدي» در اين فيلم‌ها از نقش يك تهيه كننده صرف فراتر است. اين جزو معدود مواردي است كه ما در سينماي ايران سراغ داريم. ما تهيه‌كننده‌هايي داريم كه يك روال تجاري در طول فيلم ايجاد مي‌كنند اما فاقد يك فكر مشترك‌اند. از اين جهت اين فيلم ثابت مي‌كند كه ما با تهيه‌كننده‌اي سرو كار داريم كه داراي فكر است و ما نبايد اين مسئله را ناديده بگيريم.

فاضلي تصريح كرد: نكته بعدي در مورد خود فيلم «طلا و مس» است كه در كارنامه «همايون اسعديان» يك فيلم غافلگيركننده است و من اميدوارم او در ساخته‌هاي بعدي‌اش، همين سبك و سياق را ادامه دهد.

اين منتقد در مورد معايب «طلا و مس» نيز اظهار داشت: البته من حس مي‌كنم يك جور دوگانگي در درونمايه فيلم احساس مي‌شود و اين كمبود را را داريم كه سرانجام شخصيت‌ها چه مي‌شود؟ به طور مثال: در سكانس ورود «سيد رضا» (بهروز شعيبي) به داخل بيمارستان براي انجام كارهاي اوليه بستري كردن «زهرا سادات» (نگار جواهريان) ما در پس‌زمينه صحنه مي‌بينيم كه زني مي‌ميرد و اين شائبه به وجود مي‌آيد كه «زهراسادات» هم خواهد مرد. اما در اواخر فيلم شكوفه‌هاي درخت را مي‌بينيم و نماد آمدن بهار است. يك مقدار تضاد نمادپردازي در شكل درونمايه فيلم وجود دارد كه فيلم را دوپاره كرده ضمن آن كه لحن فيلم هم يكدست نيست.

وي ادامه داد: با همه اين اشكالات، «طلا و مس» فيلمي كاملا دلنشين و شريف است كه از جهت موقعيت تاريخي بسيار براي سينماي ما ارزشمند است.

اين منتقد در ادامه افزود: بازي «نگار جواهريان» در «طلا و مس» فوق‌العاده است و به طور كل، اين فيلم، يك اتفاق فرخنده در سينماي ايران است. فيلمي است كه با خودش ارزش مي‌آورد و چيزي را به سينماي ايران اضافه مي‌كند و جاي خوشبختي دارد كه اين فيلم سليقه و ذائقه مخاطباني كه با فيلم‌هاي سطحي اين سال‌ها پايين آمده، ارتقاء مي‌دهد و ضمن نجات سينماي ايران از ركود، مردم را با سينماي راستين آشتي مي‌دهد.

فاضلي در ادامه در مورد مسائل فني اين فيلم نيز اظهار داشت: به لحاظ فني هم سبك بصري فيلم هم ما نورپردازي پركنتراست و تاريك و روشن كم‌تر مي‌بينيم و با يك فيلم كاملا رئال طرف هستيم كه فيلمبرداري‌اش بسيار هوشمندانه انتخاب شده و خيلي خوب هم در فضاهاي مختلف كنترل شده است.

وي در پايان گفت: يكي از محاسن «منوچهر محمدي» اين است كه فردي بي‌ادعاست، اهل جنجال نيست و آرام كار خود را انجام مي‌دهد.

 


کد خبر: 10726

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfvedy.w6dx0agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com