رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو:

تولید صنایع دستی به سرمایه‌گذاری نیاز دارد

18 خرداد 1392 ساعت 17:20

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: صنایع دستی نقش عمده‌ای در ایجاد هویت ملی، حمایت از توسعه پایدار اقتصاد و مبارزه با فقر ملی ایفا می‌کند.


به گزارش هنرنیوز، خانم ویرتانن در مراسم تجلیل از برگزیدگان صنایع دستی گفت: در ایران امروز صنایع دستی شکلی ارزشمند از بیان تبلور فرهنگی است.

وی عنوان کرد: صنایع دستی نقش عمده‌ای در ایجاد هویت ملی، حمایت از توسعه پایدار اقتصاد و مبارزه با فقر ملی ایفا می‌کند.

ویرتانن افزود: بر اساس تعریف یونسکو صنایع دستی تولیداتی هستند که کاملا با دست ساخته شده و یا از ابزارهای ساده برای ساخت آنها استفاده شده است.

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران گفت: صنایع دستی انعکاس‌دهنده خلاقیت، فرهنگ و میراث صنعتگری است.

او تأکید کرد: اگرچه صنایع دستی بیشتر به عنوان صنایع خرد در نظر گرفته می‌شود اما میلیاردها دلار از سهم بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است و در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بخش مهمی از اقتصاد روستایی را شامل می‌شود.

رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران خاطرنشان کرد: در ایران سهم تولید صنایع دستی ۹/۲ درصد تولید ناخالص ملی به صنایع دستی اختصاص دارد، دهها هزار ایرانی در فرآیند تولید صنایع‌دستی و تجارت آن دخیل هستند که در این میان زنان و جوانان نقش عمده‌ای دارند.

او تصریح کرد: ایران با داشتن ۱۵ منطقه‌ی اصلی، ۱۵ گونه‌ی اصلی و ۲۵۰ زیرگروه در صنایع دستی، یکی از کشورهای دارای تولیدات صنایع دستی متنوع است.

ویرتانن ادامه داد: صنایع دستی به عنوان کلید ثروت فرهنگی چشمگیری موجب جذب گردشگر می‌شود.

او بیان کرد: میراث ملموس و ناملموس در کنار هم بخش مهمی از تجربه گردشگران را تشکیل می‌دهد، صنایع دستی نه تنها سنتهای محلی بلکه خاطرات ارزشمند را متبلور می سازند.

ویرتانن اذعان کرد: صنایع دستی برای گردشگران یادآور اماکنی است که از آنها دیدار کرده‌اند و خاطراتی از آن اماکن دارند، صنایع دستی می‌توانند پیام این اماکن تاریخی را به دوستان و خانواده گردشگران منتقل کند و علاقه سایرین را برای بازدید از آن اماکن برانگیزد.

رییس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران یادآور شد: جذب گردشگر از طریق صنایع دستی به معنی افزایش فزصت‌های شغلی در کشورهاست که این امر موجب اشتغال پایدار نیز می شود.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر، با صنعتی شدن جوامع، شاغلان صنایع دستی به سمت ترک کارهای خود رفته‌اند و به کارهایی که درآمد بیشتری دارند، جذب شده‌اند. این خطری برای حامیان و شاغلان این هنر است که می‌توانند آن را به نسل‌های دیگر منتقل کنند.

ویرتانن خاطرنشان کرد: توسعه‌ی پایدار صنایع دستی به حمایت زیادی نیاز دارد که با جلب مهارت‌ها و دانش‌ها اتفاق می‌افتد. در عین حال، تولید صنایع دستی به سرمایه‌گذاری نیاز دارد و می‌تواند سودآوری زیادی برای جامعه داشته باشد.

همچنین در این مراسم محمد ضیایی - هنرمند پیشکسوت در رشته‌ی شیشه‌گری، دارای درجه‌ی یک هنری و عضو فرهنگستان هنر - به نمایندگی از جامعه‌ی هنرمندان صنایع دستی، گفت: تربیت هدفمند صنایع دستی و درک آن در سیستم تولیدی جامعه، مسأله‌ی بسیار مهمی است.

او نقش صنایع دستی در زاینده کردن فرهنگ و هنر بومی را اساسی دانست و افزود: صنایع دستی زمین کشت جوانه‌های هنر در یک جامعه است. هیچ جامعه‌ای بدون درک این روند نمی‌تواند به رشد خلاقیت‌های هنری برسد.
این عضو فرهنگستان هنر بیان کرد: توجه به صنایع دستی فقط فعال کردن یک منبع اقتصادی در جامعه و کسب درآمدهای ارزی نیست، بلکه پرورش روح و اندیشه‌ی طراحی در جامعه و همراه کردن آن در فعالیت‌های تولیدی است.


وی با بیان این‌که صنایع دستی در سال‌های اخیر گسترش خوبی داشته است، گفت: زمان آن رسیده است که به صنایع دستی با دید کلان و استراتژیک نگاه شود و فعالیت‌های آن به‌شکل هدفمند به سمت سایر فعالیت‌ها هدایت شود.

ضیایی تصریح کرد :صنایع دستی به‌عنوان هنر هنوز به لایه‌های درونی جامعه‌ی ما وارد نشده است‌.

او تأکید کرد: کالاهای تولیدی ما اساسا رنگ و بوی هنر شرقی ندارند و باید تلاش کرد در فضایی که زندگی می‌کنیم، این هنر ادامه‌ی تاریخ ما باشد.


کد خبر: 59336

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfvmdt.w6d1magiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com