سلطانیفر اعلام کرد:
دستگاه قضا در حال بررسی فاجعه شیراز است
5 مهر 1393 ساعت 16:30
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تشریح آخرین اقدامات در برابر تخریب بافت تاریخی شیراز گفت: پیگیریهای قانونی را در این زمینه انجام میدهم و این مساله در دستگاه قضا در حال بررسی است.
به گزارش هنرنیوز، مسعود سلطانیفر در پاسخ به این سوال که واکنش این سازمان به اظهارات نماینده شیراز درباره دروغ پراکنیها و شانتاژهای خبری که به تخریب بافت تاریخی شیراز نسبت داده شده اظهار کرد: من قرار نیست به همه اظهارات واکنش نشان دهم. قرار است کار قانونی خود را انجام دهم که انجام میدهم.
او درباره آخرین اقدامات صورت گرفته دربارهی تخریب بافت تاریخی شیراز با توجه به پنج نامهای که برای مقامات عالیرتبه کشور نوشته و توقف این تخریب را خواستار شده بود، توضیح داد: ما از مراجع مختلف خواهش کردیم براساس اتفاقی که افتاده و اقدامات قانونی ما پیگیریهای لازم را انجام دهند. فعلا این موضوع در دستگاه قضا در حال بررسی است.
سلطانیفر درباره اینکه نتیجه پیگیریها تا کنون چه بوده است گفت: ما کار قانونی را پیگیری میکنیم و رایزنیهای مختلف هم انجام میدهیم. امیدواریم وظیفه قانونیمان به نتیجه برسد.
او که در حاشیهی مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری در جمع خبرنگاران سخن میگفت درباره تدابیری که برای جبران مضیغه بودجه این سازمان با توجه به شرایط اقتصادی کشور اتخاذ کرده است، اظهار کرد: این مضیغه فقط برای ما نیست، مربوط به کل دستگاههای کشور میشود که به خاطر تحریمها و کاهش صادرات نفتی اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: مثلا ما اعتبار تملک دارایی و عمرانی که نیاز داریم ۲۰ برابر آن چیزی است که اکنون به ما اختصاص میدهند، اگر بخواهیم در دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله اماکن تاریخی شناسایی و ثبت ملی شده را احیا کنیم، سالانه به ۱۵ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم؛ در حالیکه اکنون ۵ درصد آن را در اختیار داریم.
سلطانیفر افزود: باید این شرایط را مدیریت کنیم و فعلا رویکردمان استفاده از منابع و مشارکتهای مردمی است.
او همچنین درباره قطع درختان باغ پسیان در خیابان ولیعصر (عج) تهران اظهار کرد: از این موضوع خبر دارم و دستور دادهام اداره میراث فرهنگی و گردشگری تهران پیگیر موضوع باشند.
وی در پاسخ به تذکر خبرنگاری مربوط به اینکه قطع درختان با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اتفاق افتاده است گفت: این مجوز در زمان من داده نشده، اما گروهی را مشخص کردهایم که پیگیری ماجرا باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره احداث کارخانهای در حریم پاسارگاد و اقدامات این سازمان برای خروج چنین معارضهایی از حریم آثار تاریخی اظهار کرد: احداث آن کارخانه در حریم پاسارگاد نباید انجام میشد، اما فقط همین اتفاق نیست؛ علاوه بر این تجاوز به خیلی از مکانهای تاریخی تعرض شده است.
او یادآور شد: حدود دو سوم آثاری که ثبت ملی شدهاند حریم مصوب قانونی ندارند. یک تیم عریض و طویل تعیین شدهاند که این حریمها را مصوب کنند.
مسعود سلطانیفر در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا پس از گذشت ۶ ماه از ارائه پیشنهاد لغو و تسهیل ویزای ایران به هیأت دولت هنوز نتیجهای حاصل نشده است، اظهار کرد: لغو ویزا باید متقابل باشد. ما حق داریم با کشورهای دیگر یک طرفه لغو ویزا داشته باشیم، اما اعتقاد وزارت خارجه بر این است که لغو ویزا دوطرفه باشد. اینجای کار گیر کردهایم؛ وگرنه در دولت مشکلی نداریم و خیلی کارها را انجام دادهایم.
او با یادآوری اینکه ویزا در زمینه گسترش گردشگری یکی از موضوعات مهم به شمار میآید، افزود: در حال حاضر برای ۱۹۰ کشور دنیا امکان صدور ویزای فرودگاهی دو هفتهای فراهم شده است. این پیشنهاد شده که اعتبار زمانی این ویزا چهار هفته باشد که در حال بررسی در دولت است.
سلطانیفر با اشاره به تشکیل کارگروهی ویژه برای تسهیل و لغو ویزای ایران اظهار کرد: باید برای لغو ویزا با کشورهای دیگر تفاهمنامهای امضا کرد. این کارگروه بررسیهایی را در این زمینه داشته است. ماحصل بررسیها این بوده که هر یک از اعضای گروه معتقد بودند میتوان با چندین کشور لغو ویزا داشت. ما میتوانیم با کشورهای زیادی این تفاهم را داشته باشیم، اما بهتر است توافقها متقابل باشد.
معاون رئیس جمهور در حاشیه مراسم روز جهانی گردشگری درباره جایگاه گردشگری ایران از نظر درآمد، تعداد گردشگر و جاذبههای گردشگری گفت: ایران با توجه به جاذبههایی که دارد جزو ۱۰ کشور برتر به شمار میآید. براساس مطالعات مجمع جهانی اقتصاد نیز ایران جزو کشورهای نخست در زمینه ارزانی سفر است، اما از نظر درآمد و جذب گردشگر رتبهای بین ۵۰ تا ۵۵ را دارد.
وی اضافه کرد: براساس شاخصهایی چون چارچوبهای قانونی، زیرساخت و فضای کسب و کار و منابع انسانی در حوزه گردشگری، ایران رتبهای بین ۹۶ تا ۹۸ را دارد که به دلیل سوءمدیریتها، تحریمها و سوءتعبیرها ایران اکنون رتبه خوبی در گردشگری ندارد، اما با رویکرد کنونی دولت امیدواریم عقبماندگی گردشگری در ۱۱ سال باقیمانده تا افق ۱۴۰۴ که باید به ۲۰ میلیون گردشگر برسیم، جبران شود.
کد خبر: 75086
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfvxde.w6dtcagiiw.html