صالحی در نشست هم اندیشی ناشران:
ناشران نمایانگر خلاقیت ملت هستند
29 آبان 1392 ساعت 15:57
سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی در نشست هم اندیشی ناشران عنوان کرد: وزارت ارشاد تنها حکم سازمان نشر را دارد، بنابراین ناشران به عنوان صاحبان حوزه نشر نمایانگر خلاقیت یک ملت هستند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیست و یکمین دروه هفته کتاب جمهور اسلامی ایران، چهارمین نشست هم اندیشی اصحاب نشر با مسولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه شنبه در تالار آبگینه برگزار شد.
سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش موثر ناشران در فضای فرهنگی گفت: اگر بخواهیم اوج و فرودهای یک ملت را با شاخصی به نام کتاب تخمین بزنیم. بنابراین ناشران نمایانگر خلاقیت یک ملت محسوب می شوند. حوزه نشر به ناشران تعلق دارد و ما تنها حکم سازمان نشر را داریم و باید با ناشران تعامل خوبی برقرار کنیم.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که نوع نگاه دوره جدید نسبت به حوزه نشر متفاوت است، ادامه داد: صالحی عنوان کرد: در دوره جدید رویکردهایی چون پذیرش گفتمان در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی پیش رو داریم. زایش نگرش امنیتی و حراستی از حوزه نشر امری ضروری است. هم چنین توجه جدی به تقویت قالبهای جدید و افزایش ویترین کتاب از برنامه های مهم ما به شمار می رود.
وی تاکید کرد: طبق صحبت های رییس جمهور دولت باید به واگذاری بخشی از فعالیتهای خود به مجامع صنفی بپردازد و خود را کوچک و ملت را بزرگ کند. بنابراین رقابت دولت با بخش خصوصی حذف خواهد شد، دولت باید تنها مسیر را برای بخش خصوصی هموار کند.
صالحی ضمن اشاره به شفافیت در پاسخگویی به اهالی فرهنگ درباره دیگر برنامه های وزارت ارشاد بیان کرد: رعایت شفافیت و عدالت در همه امور، پاسخگویی شفاف به مولفان و ناشران، اصلاح قانون روند بازخوانی کتاب، تسریع در دادن مجوزها، توجه به حوزه های جدی آینده به ویژه نشر الکترونیک از برنامه های وزرات ارشاد است.
وی با اشاره به روزگار سخت حوزه نشر توضیح داد: نگاه های سلیقه ای و نگاه انسداد گرایانه و فشارهای اقتصادی، حوزه نشر بسیار رنجور کرد. برای رفع این مشکلات نیازمند ایجاد کارگروه حقوقی برای حوزه نشر هستیم.
معاون امور فرهنگی در ادامه گفت: اولین کارگروه برای حوزه نشر به بخش مسائل حقوقی و اصلاح قوانین و مقررات و تدوین قوانین اختصاص پیدا می کند. کارگروه توزیع کتاب، موضوع تسهیلات حمایتی از نشر، حوزه خرید کتاب، تکریم ناشران و تسریع امور نشر و تشکیل کارگروهی با موضوع افزایش دانش نشر از مواردی است که می توان در حوزه نشر به وجود آورد.
وی درباره تشکیل کارگروه شش گانه اظهار کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي میتوانیم نمایندگان خود را برای حضور در این شش کارگروه معرفی کنیم. باید یک وجدان جمعی تا مدت ها این کارگروه را قضاوت کند، بنابراین باید جلسات فصلی برای کارگروه ها در نظر گرفت و گزارش های پیش رفتن مسیر ارائه شود.
نادر قدیانی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در میان حوزه های فرهنگی، موضوع کتاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا فرصت های شغلی بسیاری را به وجود می آورد و در برقراری ارتباط با مخاطب از بخش های فرهنگی دیگر نقش موثرتری دارد. باید برای کتاب برنامه های بلند مدت ۵ تا ۸ ساله تعیین کنیم.
محمد مهدی داوری پور مدیر عامل تعاونی ناشران و کتابفروشان بیان کرد: در ۴۰ سال گذشته کتاب فراز و نشیب های زیادی را طی کرده است. در این سال ها سعی کردیم از سودجویی غیرمنصفانه در بازار کاغذ جلوگیری کنیم. وي معتقد است برای بهبود شرایط کتابخوانی باید ناشران به پویایی لازم نزدیک شوند و هم چنين تعاونی ناشران به حمایت جدی نیاز دارد زیرا به دلیل نوسانات ارز و تحریم ها این تعاونی در یک قدمی فروپاشی قرار گرفته است.
عبدالعظیم فریدون نماینده انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان نيز درباره وضعیت این انجمن اظهار کرد: متاسفانه نگاه ها در عرصه فرهنگ بسیار سیاسی شده و این وضعیت مشکل بزرگ کتاب محسوب می شود. برای رفع این مشکل باید از ظرفیت های خصوصی و مردمی استفاده کرد و سیاست گذاری های کلان در این زمینه انجام داد.
وی در پایان صحبت های خود ابراز کرد: بهره گیری از نمایشگاه های کتاب فرانکفورت و دیگر کشورهای موفق بهره مند شویم. این نمایشگاه های موفق جهانی را اتحادیه ناشران برگزار می کنند و ما هم باید به این جایگاه دسترسی پیدا کنیم.
علیرضا ربانی نماینده انجمن فرهنگی ناشران بین الملل در ادامه جلسه با گلایه از آشفتگی های اقتصادی در حوزه نشر ادامه داد: متاسفانه سوداگرانی هستند که به عنوان ناشران از شرایط سو استفاده می کنند و در نهایت شرایط را به نفع خود تمام خواهند کرد. نامشخص بودن وضعیت بخش خارجی نمایشگاه کتاب دوره بعدی، عدم رعایت کپی رایت و کیفیت نامطلوب سالن های فروش وضعیت را برای ما بسیار سخت کرده است.
محمدرضا حاتمی نماینده انجمن ناشران دانشگاهی درباره وظیفه وزارت ارشاد در مقابل هنرمندان گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماینده هنرمندان است و به نوعی خانه هنرمندان محسوب می شود. پس باید در مجامع دولتی حمایت لازم را از هنرمندان داشته باشد. وضع قوانین براي تسهیل وضعیت چاپ، سیاست گذاری و تدوین آیین نامه ها و برنامه ریزی امور فرهنگی از پیشنهادات انجمن ناشران دانشگاهی به وزارت ارشاد است.
حسن احمدی نماینده ناشران الکترونیک در این نشست عنوان کرد: تعامل ناشران و به کارگیری ضوابط حرفه ای برای اهالی نشر و رعایت حقوق مادی و معنوی ناشران از اقدامات موثر در این حوزه به شمار می رود. باید در زمینه نشر الکترونیک آموزش تخصصی برای ناشران الکترونیک دهیم. هم چنین وزارت ارشاد باید به ارتقاي توسعه فرهنگ عمومی برای استفاده از کتاب الکترونیک کمک کند.
مریم جدلی نماینده انجمن فرهنگی زنان ناشر گفت: با وضعیت موجود کتاب نمی توان به ایجاد انگیزه مردم در راستای کتابخوانی امیدوار بود. باید برای بهبود شرایط اقتصادی ناشران برای آن ها سوبسید قائل شد. باید فروشگاه دائمی برای ناشران بانوان اختصاص داد و راه های تشویقی برای خواندن کتاب به وجود آورد.
مرتضی احمد آخوندی نماینده ناشران اسلامی در این نشست اظهار کرد: سیاست های مختلف و متغیر به وضعیت شنر لطمه وارد می کند. متاسفانه تعدادی از ناشران از حضور در نمایشگاه ها محروم هستند و نمی توانند بدون وجود هیچ گونه نقصی فعالیت داشته باشند.
بهروز عطایی نماینده اتحادیه ناشران درباره ممیزی کتاب عنوان کرد: ممیزی بزرگترین مشکل بر سر راه کتاب است. طولانی شدن پروسه تولید کتاب، کاهش تولید را به همراه دارد.
عبدالحسین مختاباد نماینده شورای شهر تهران در این جلسه حاضر شد و درباره کتاب گفت: کتاب زدگی ما است و ناشران حامل این زندگی هستند. خوشبختانه نگاه فرهنگی نگاهی فرهنگی است ما باید با همکاری یکدیگر و فعالیت های فرهنگی مختلف، تهران را زنده کنیم زیرا شهر تهران به فراموشی سپرده شده است و در به تدریج در آلودگی و مشکلات اقتصادی محو می شود. ناشران شورای شهر را خانه خود بدانند و مشکلات را با ما در میان بگذارند.
کد خبر: 66086
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfvxdv.w6dvcagiiw.html