ساخت نمايش راديويي «سال‌هاي بي‌قراري» براي روز پدر ؛

پيشنهاد يك نويسنده: نمايش‌هاي راديويي را در تلويزيون تبليغ كنيم

خبرگزاری ايسنا , 10 ارديبهشت 1391 ساعت 13:25

نمايش راديويي «سال‌هاي بي‌قراري» براي پخش در روز پدر توليد مي‌شود.



مريم تاجيك از پايان نگارش يك نمايش راديويي شش قسمتي با عنوان «سال‌هاي بي‌قراري» به مناسبت روز پدر براي پخش از شبكه راديويي سلامت خبر داد.
اين نويسنده راديو گفت: نگارش نمايش «سال‌هاي بي‌قراري» به سردبيري مجيد حيدري به تازگي به پايان رسيده است و قرار است به زودي توليد شود تا به مناسبت روز پدر به روي آنتن برود. كارگردان، بازيگران و عوامل اين نمايش هنوز مشخص نشده‌اند و به محض اينكه متن به دست سردبير برسد، آنها هم انتخاب مي‌شوند تا ضبط آغاز شود.
وي با اشاره به داستان نمايش «سال‌هاي بي‌قراري» افزود: اين نمايش قصه‌ي زندگي خانمي را روايت مي‌كند كه در خارج از كشور فوت كرده و در زمان حياتش به دخترش وصيت كرده بود كه جنازه‌اش را به ايران ببرند و در قبر همسر شهيدش دفن كنند، زماني كه جنازه‌ي وي به ايران منتقل مي‌شود متوجه مي‌شوند كه اصلا قبري در كار نيست و فقط يك سنگ يادبودي تحت عنوان قبر در آرامگاه خانوادگي آنها به نام شهيد ثبت شده است.
او ادامه داد: داستان اين نمايش از اين پس ماجراي دختر اين زن را روايت مي‌كند كه تلاش مي‌كند تا اينكه پدرش را در يك آسايشگاه پيدا كند و تازه راز سال‌هاي زنده بودن پدرش را متوجه مي‌شود و اينكه چرا نامش را به عنوان شهيد ثبت كردند.
تاجيك با بيان اينكه فضاي كلي داستان «سال‌هاي بي‌قراري» عملكرد دو پدر در جايگاه مختلف را نشان مي‌دهد، خاطرنشان كرد: ماجراي اين نمايش رفتار دو پدر به نام‌هاي علي پازكي و حشمت شايسته را كه دو شخصيت متفاوت هستند را مقايسه مي‌كند. اينكه پدري به خاطر عشق به فرزند و خانواده‌اش و راحتي آنها مجبور مي‌شود دروغ بگويد و پدر ديگري هم به خاطر علاقه شديدي كه به همسرش دارد و نمي‌خواهد رنج و عذاب بكشد ساليان سال سكوت اختيار كرده و از خودگذشتگي مي‌كند.
وي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو با اشاره به سختي نمايش‌هاي مناسبتي راديو، يادآور شد: كارهاي مناسبتي خيلي سخت است و من به جرأت مي‌توانم بگويم نگارش نمايش «سال‌هاي بي‌قراري» سخت‌ترين كاري بود كه انجام دادم چرا كه پايه‌ي قصه، تصويري و مناسب تله فيلم است اما من از آنجايي كه دو سال پيش پدرم را از دست دادم خيلي دوست داشتم به مناسبت روز پدر يك قصه خيلي خوب بنويسم به همين خاطر خودم را به چالش انداختم تا ببينم آيا مي‌توانم يك قصه تصويري را در قالب راديو در بياورم يا خير؛ اميدوارم مورد پسند مخاطبان باشد.
او گفت: در نگارش نمايش «سال‌هاي بي‌قراري» اصلا هيچ فشردگي‌اي در كار نبود چرا كه من بنا به سفارش سردبير نگارش آن را از هفته دوم اسفند ماه شروع كردم تا اينكه در حال حاضر به پايان رسيده و به زودي ضبط مي‌شود. ولي كليت كارهاي مناسبتي اين طور است كه بايد با انرژي مضاعفي نگارش شوند و حساسيت‌هاي بيشتري از سوي نويسنده ايجاد مي‌شود.
تاجيك در ادامه گفت‌وگوي خود با ايسنا در پاسخ به اينكه راديو براي جذب مخاطب چه كند؟ عنوان كرد: در زمينه‌ي نمايش‌هاي راديو اين موضوع روشن است زماني كه ما مي‌خواهيم مخاطب را جذب كنيم اول از هر چيز ديگري بايد از طريق رسانه تصوير تبليغاتي براي نمايش‌هاي راديويي داشته باشيم، پخش تبليغات نمايش‌هاي راديويي از تلويزيون، پيشنهادي بود كه شخصا زمان مديريت آقاي گيل‌آبادي هم ارائه داده بودم اما اينكه اعمال شود يا خير را نمي‌دانم ولي به نظرم مي‌تواند عامل موثري براي جذب مخاطب باشد چرا كه راديو كمي غريب واقع شده است.
وي اضافه كرد: رسانه‌هاي ديگر به قدري وقت مخاطب را پر مي‌كنند كه ديگر جايي باقي نمي‌ماند كه رسانه‌اي به نام راديو هم وجود دارد كه ممكن است مفرح باشد و مخاطب را سرگرم كند.
تاجيك در پايان گفت: در كنار اين پيشنهاد مي‌توان سليقه مخاطب را هم براي خلق آثار نمايشي جهت جذابيت بيشتر برنامه‌هاي راديويي در نظر بگيريم به دليل اينكه مخاطب راديو عام است و ممكن است پرستار نيمه‌شب، نگهبان، راننده و يا هر فرد ديگري مخاطب راديو باشد؛ بنابراين اگر سلايق و دغدغه‌هاي مخاطبان را محترم بشماريم و آنها را عنوان كنيم مي‌تواند در جذابيت كمك بزرگي كند.
نمايش راديويي «سال‌هاي بي‌قراري» به مناسبت روز پدر به سردبيري مجيد حيدري و نويسندگي مريم تاجيك براي پخش از شبكه راديويي سلامت در نظر گرفته شده است. اين نويسنده تاكنون نگارش نمايش‌هايي همچون روزگار كبود، دختر شاه پريون، مصلح آزادي، روز سي‌ام و ... را انجام داده است.


کد خبر: 40020

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfxxdj.w6dx0agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com