گزارش هنرنیوز از نشست خبری مجموعه تلویزیونی «زمانه» /۲/؛

عفیفه: بازار سریال های ماهواره ای با پخش «زمانه» کساد شد

9 اسفند 1391 ساعت 10:06

اسماعیل عفیفه تهیه کننده سریال «زمانه» گفت: مجموعه تلویزیونی «زمانه» در زمانی که پخش شد، توانست بازار سریال های ماهواره ای را کساد کند تبدیل به اثری شود که مخاطب تلویزیون دوست داشت ان را دنبال کند واز سرنوشت شخصیت ها و کارکتر های مختلف آن مطلع شود.


به گزارش خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز؛ نشست خبری مجموعه تلویزیونی «زمانه» با حضور«حسن فتحی» کارگردان سریال ،«اسماعیل عفیفه» تهیه کننده ،«علیرضا کاظمی‌پور» نویسنده مجموعه و «محمد رسول صادقی» مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان ایران و خبرنگاران در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در این نشست «حسن فتحی» کارگردان مجموعه تلویزیونی «زمانه» اظهارداشت: ما براساس آمارهایی که از بنگاه های بازرگانی کسب کردیم متوجه شدیم که سریال زمانه مورد استقبال مردم قرار گرفته است. هرچند هنوز آمار رسمی از میزان مخاطبان این سریال اعلام نشده اما آماری که در اختیار شرکت های بازرگانی است، نشان دهنده این است که مجموعه تلویزیونی «زمانه» ۶۵ درصد مخاطب داشته است و این یک رکورد در شرایط کنونی برای ما به حساب می آید.
عفیفه افزود: حتی دبهترین مجموعه های تلویزیونی ماه رمضان که به خاطر شرایط خاص این ماه جزو آثار پربیننده تلویزیونی هستند، ۶۰ درصد مخاطب تا کنون داشته اند در حالی که سریال «زمانه» به رقم ۶۵ درصد مخاطب رسیده است و این نشان دهنده این نکته مهم است که سریال به شدت از سوی مخاطبان مورد استقبال قرار گرفته است ومخاطبان با وجود انواع شبکه های ماهواره ای این سریال را دیده اند.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته آمار مخاطبان اولیه مجموعه های تلویزیون در آغاز پخش یک مجموعه ۳۵ درصد بود که این رقم اکنون به زیر ۲۰ درصد رسیده است و یک سریال در بهترین حالت با ۱۸ یا ۱۹ درصد بیننده پخش خود را آغاز می کند که این نشان دهنده این است که باید فکری برای ریزش مخاطب کرد.
این تهیه کننده مطرح تلویزیون در ادامه تصریح کرد: متاسفانه امسال تلویزیون مشکلات مالی دارد و این قابل کتمان نیست و همه از آن اطلاع دارند؛ این مشکلات روی «زمانه » نیز اثر گذاشت و اگر یک تیم نجیب و منسجم نداشتیم و کارگردان دیگری پای کار بود، شاید دهها بهانه برای تعطیلی کار داشت. بنابراین من معتقدم می توان راهکاری را برای این مشکل تلویزیون اندیشید تا تلویزیون کمتر دچار مشکلات مالی شدید شود.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم که مشکلات تلویزیون ناشی از وضعیت اقتصادی جامعه است و می توان راه های مختلفی برای برنامه سازی در تلویزیون پیدا کرد و در صورتی که تلویزیون از بروکراسی خود کم کند، می توان این مشکلات را پشت سر گذاشت به لحاظ مالی به تلویزیون وشبکه های مختلف ان برای تولید سریال کمک کرد.
عفیفه یادآورشد: مجموعه تلویزیونی «زمانه» در زمانی که پخش شد، توانست بازار سریال های ماهواره ای را کساد کند تبدیل به اثری شود که مخاطب تلویزیون دوست داشت ان را دنبال کند واز سرنوشت شخصیت ها و کارکتر های مختلف آن مطلع شود. هر چند در ایران همه دوست دارند سریال ها با فرجام مرگ و ازدواج و زندان پایان یابد و چنین شیوه ای دیگر در سریال های خارجی مرسوم نیست و بسیاری از مخاطبان «زمانه» نیز از پایان بندی آن خوش شان آمد وازآن استقبال کردند.
وی تاکید کرد: امروز دیگر مخاطبان تلویزیون بسیار با هوش شده اند و نمی توان با هر اثری آنها را جذب کرد و این نشان دهنده این نکته مهم است که مخاطبان امروز سیما به رشد و دانش رسیده اند و این رویه سبب می شود تا در آثار بعدی از کلیشه های پیش پا افتاده فاصله بگیریم وبه سمت تولید آثار ارزشیمند و جذاب برای مخاطب باشیم.
تهیه کننده سریال «میوه ممنوعه» با اشاره به ساخت قسمت دوم سریال زمانه هم ابرازداشت: ما برای ساخت فصول بعدی این سریال با شبکه سه گفتگو کردیم و صحبت های شفاهی و غیر رسمی در این زمینه داشتیم اما هنوز نهایی نشده است و ازسویی در زمان ساخت فصل اول آقای فتحی به عنوان کارگردان پیشنهاد کرد که این بخش با سکانس به آتش کشیده شدن خودروی بهزاد و در یک شرایط تعلیق پایان یابد که چنین نشد ما سریال را با یک پایان بندی باز برای مخاطب به پایان بردیم.
وی عنوان داشت: متاسفانه امروز مدیران تلویزیون در تنگنای مالی هستند و باید شرایط مالی سال آینده خود را برآورد و شرایط یک تولید خوب را فراهم کنند. هر چند این سریال در ابتدا یک داستان مفصل داشت و شکل اولیه آن بسیار آوانگارد و انقلابی شکل گرفته بود اما ترجیح دادیم به روایت کلاسیک برگردیم و به نظرم اگر تلویزیون ساخت فصل های بعدی آن را قبول کند، با ماجراهای پیچیده و به دور از عجله کار را آغاز خواهیم کرد وتلاش می کنیم که اثری به مراتب جذاب تر نسبت به سری اول آن بسازیم.
عفیفه در خصوص تولید سریال در شبکه نمایش خانگی هم یادآور شد: شبکه نمایش خانگی خوب است اما بعد از چند سریالی که پخش شد و تولیدکنندگان به وعده های خود عمل نکردند، نوعی عدم اعتماد را در بین مخاطبان در پی داشت و خوشبختانه مهران مدیری درمراسم آغاز پخش سریال جدید خود گفت که می خواهد اعتماد را به شبکه نمایش خانگی بازگرداند که امیدواریم موفق شود وبتواند اعتماد را به شبکه نمایش خانگی برگرداند.
این تهیه کنند در پایان گفت: متاسفانه در کشورما بحث کپی کردن فیلم ها و سریال ها خانمان برانداز است و اقتصاد سینما و شبکه نمایش خانگی را فلج می کند.اما می توان در شبکه نمایش خانگی هم سریال ساخت و موفق بود. زیرا جمعیت کشورمان بالای ۷۰ میلیون است که همه فیلم وسریال را دوست دارند و بازار خوبی برای توزیع آثار در شبکه نمایش خانگی به وجود می اورند اما به دلیل مشکل کپی و قاچاق آثار، بسیاری از سرمایه گذاران ریسک این کار را نمی پذیرند و ترجیح می دهند در تلویزیون کار کنند.


کد خبر: 55150

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfxydt.w6dttagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com