آیتالله طبسی مطرح کرد؛
«حدیث لوح» حضرت فاطمه(س) و سخن از حوادث زمان ظهور
خبرگزاری فارس , 5 ارديبهشت 1391 ساعت 11:47
استاد درس خارج مهدویت با بیان اینکه «حدیث لوح» حضرت فاطمه(س) به توصیف خصوصیات ظاهرى و معنوى امام مهدى(عج) و بیان وضعیت عصر ظهور میپردازد، از انتشار «فرهنگنامه فاطمی» حاوی ۳۰۰ حدیث ناب از حضرت زهرا(س) خبر داد.
آیتالله نجمالدین طبسی، استاد درس خارج مهدویت با بیان اینکه محدویتهای زمانی و عمر کوتاه حضرت زهرا(س) همراه با بایکوت و سانسور خبری موجب شد که روایات زیادی از ایشان به دست شیعه نرسد، اظهار داشت: با این وجود ۳۰۰ حدیث حضرت فاطمه علیهاالسلام در کتاب «فرهنگنامه فاطمی» گردآوری شده است که به زودی منتشر خواهد شد.
وی در خصوص حدیث مشهور حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها در باب مهدویت، افزود: در کتاب «کمال الدین» و «تمام النعمة» (باب ۲۸) شیخ صدوق (م.۳۸۱هـ) روایاتى درباره لوح حضرت زهرا(س) آمده است که در آن لوح به نام و تعداد امامان(ع) اشاره شده است که امام صادق علیهالسلام فرمود: «پدرم محمد بن على الباقر(ع) روزى به جابر بن عبدالله انصارى گفت: جابر! سخنى با تو داشتم چه موقع فارغ بال مىشوى تا درباره موضوعى با تو سخن گویم؟ جابر به حضرت عرض کرد: هر وقت شما اراده کنید.»، فرصتى پیش آمد و امام با جابر خلوت به گفتگو پرداختند، در این گفتگو امام از جابر خواست تا آنچه را که در جریان مشاهده لوحى که در دست مادرش حضرت فاطمه(س) دیده بود، براى او بازگو کند و او را از آنچه حضرت زهرا(س) از مطالب مکتوب در لوح به او خبر داده، آگاه کند.
طبسی ابراز داشت: جابر در این حین پاسخ داد: «شهادت مىدهم که روزى در ایام حیات رسول الله(ص) مادرت فاطمه(س) را ملاقات کردم تا ولادت حسین(ع) را به او تبرک بگویم که در دستان آن بانوى بزرگ، لوح سبزی را دیدم که گمان کردم «زمرّد» است؛ در آن لوح، کتاب سفیدى را که به درخشندگى خورشید بود، مشاهده کردم، به آن حضرت عرض کردم: پدر و مادرم فداى تو باد! این لوح چیست؟، فاطمه(س) فرمود: «این لوحى است که خداوند ـ عزوجل ـ آن را به رسولش محمد مصطفى(ص) اهدا کرد، در این لوح نام پدر و همسر و فرزندانم (حسنین) و نام اوصیا و امامانى که از نسل فرزندم حسین هستند ذکر شده است، پدرم رسول الله (ص) آن را به من بخشیده است تا با نگاه کردن در آن، دلم شاد شود».
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: جابر آن گاه اضافه کرد: «سپس مادرت فاطمه(س) آن لوح را در اختیار من قرار داد، سپس آنچه در لوح نوشته شده بود را خواندم و نسخهاى از روى آن نوشتم»، امام صادق علیهالسلام در ادامه روایت مىفرماید: «آن گاه پدرم به جابر فرمود: جابر! آیا آن نسخه هنوز هم در دست توست؟ آیا آن را بر من عرضه مىکنى؟، جابر بن عبدالله گفت: آرى!، آن گاه پدرم با جابر همراه شد تا به منزل جابر رسیدند، جابر صحیفهاى از پوست نازک آورد، آن را گشود و به رویت پدرم رسانید، پدرم به جابر فرمود: جابر! حال به صحیفهاى که در نزد توست بنگر تا براى تو از حفظ بخوانم، جابر به نسخهاى که در دستش بود، نگریست، پدرم تمام مطالب صحیفه را از حفظ براى جابر خواند، سوگند به خدا حرفى از کلام امام با حرفى از صحیفهاى که در دست جابر بود، مخالف نبود، پس از آنکه قرائت امام به پایان رسید، جابر گفت: خداى بزرگ را شاهد مىگیرم که آنچه در صحیفه نزد فاطمه (س) دیدم، همین بود که شما خواندید.
استاد درس خارج مهدویت با بیان اینکه در «حدیث لوح» توصیف خصوصیات ظاهرى و معنوى امام مهدى(عج) و بیان وضعیت سیاسى، اجتماعى و فرهنگى عصر ظهور و نیز وقایع و اصلاحات اجتماعى که پس از ظهور آن حضرت(عج) به آنها اشاره شده است، خاطرنشان کرد: در قسمتی از «حدیث لوح» آمده است: «او (مهدی) در زمانى خواهد آمد که دوستان من خوار شده و چون مغولان و دیلمیان مشرک، سرافکنده گشته و به آتش کشیده مىشوند، سرهاى آنان به عنوان هدیه به اطراف و اکناف فرستاده مىشود و ترسان و لرزان مىشوند، زمین از خون آنان رنگین مىشود و هلاکت و فریاد و شیون در بین زنانشان همه گیر مىشود، آنان به حقیقت حجّت و اولیاى من در زمین خواهند بود، به واسطه اینان هر فتنه کور و سیاه را از خلق دور خواهم ساخت و با آنها حرکتهاى ظریف و پنهان کشف مىشود و قید و بندها و زنجیرهاى بندگى از دوش خلق برداشته مىشود، صلوات و رحمت خداوند بر آنان باد! اینان همان هدایت یافتگانند».
کد خبر: 39851
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfycdm.w6d1tagiiw.html