نگاهی به برنامه «ماه خدا» که هر سحر روی آنتن است؛
دری به خانه خورشید
18 مرداد 1390 ساعت 13:47
فرزاد جمشیدی مهمان سحرهای مردم است. فرزاد جمشیدی مهمان سفرههای طعام و دلهای مردمی است که میخواهند اگر توفیقی شامل حالشان بشود بارقهای از نور الهی به دلشان تابیده و رستگار شوند. اما برنامه «ماه خدا» فقط یک برنامه تلویزیونی نیست؛ دایرهالمعارفی است از روایت و داستان و اخبار و رجل دینی؛ از فقیه و عالم دین در این برنامه سخنی هست تا مردمی که برای سلامتی فرزندانشان از جمشیدی میخواهند نام آنها را ببرد. بینندگان سحرگاهی تلویزیون این شبها به نوعی طی طریق میکنند. طی طریقی که آنها را به ملکوت میرساند.
فرزاد جمشیدی در یکی از گفتگوهایش گفته بود: «باور من این است که دلیل این حضور ابتدا توفیقی است که به من شده و در نهایت تلاشی است که داشتهام. مردم در این برنامه با نوعی ادبیات جدید آشنا شده اند که مشتمل بر تحقیق و پژوهش است. همچنین به نظر من مسائل مذهبی و معرفتی پایان ناپذیر است و همیشه میتوان درباره آن صحبت کرد،به شرطی که تنوعی که بیننده به دنبال آن است در برنامه وجود داشته باشد. ولی دوست دارم به این نکته اشاره کنم که اجرای برنامه سحرگاهی بسیار سخت است و نیاز به توفیق و مطالعه به روز دارد؛ به نظر من کسی که می خواهد برنامه سحرگاهی اجرا کند باید از جان بگذرد. حرف هایی که می زند را نمی توان فقط حفظ کرد باید عمل کرد، باید سوز دل داشت. مجریانی هستند که به خاطر سختی کار نمی توانند دراین برنامه ها حضور داشته باشند ولی به نظر من توفیق حضور ندارند. حتی اخیرا برخی همکاران گفته اند که اگر به ما فلان مبلغ را هم بدهند، حاضر نیستیم این برنامه را اجرا کنیم این در حالی است که من حاضرم از جیب خودم به مسئولان مبلغی بدهم تا اجرای برنامه سحر را به عهده بگیرم و فکر می کنم این توفیق به خاطر دعای مادرم است.».
بله همانگونه که این مجری قدیمی تاکید میکند اجرای چنین برنامههایی توفیق میخواهد. وقتی حدود 50 میلیون ایرانی پای حرفهای کسی مینشینند که قرار است از آسمان حرفهایی بزند یعنی اینکه خدا توفیق داده است و یعنی اینکه خدا خواسته که یک نفر به جای همهی ایرانیان در سحر از کرامات انسانهای برگزیده بگوید و الطاف خداوندی را بشمارد.
جمشیدی خودش میگوید: «شاید در طول شبانه روز 3-2 ساعت بیشتر نخوابم، چون برای آمدن جلوی دوربین و صحبت کردن با این مردم با سواد و فهیم آنقدر استرس دارم که خواب به چشمم نمی آید. امروزه شنونده ها و بیننده های ما خیلی از مجریان ما جلوتر هستند و اگر من نتوانم کالایم را بفروشم، باختهام. کسی که سحرگاه از خواب بیدار می شود اهل شب زنده داری است و هدفش روزه داری و تلاوت قرآن است، پس به مسائل دینی علاقهمند است. ولی از آن جا که این مخاطب به شدت با سواد است اولین کاری که من برای اجرای این برنامه در نظر میگیرم تحقیق و پژوهش در زمینه های دینی است و علاوه بر این از اساتید علوم دینی نیز بهره میبرم. چون مردم هرباره دوست دارند حرف تازهای بشنوند به همین خاطر است که من سال گذشته حدود 380 تا قصه در برنامه ماه خدا روایت کردم که تمام آنها نیازمند تحقیق و مطالعه بود و مردم به این قصه گویی عادت کرده اند.» اما آیا فقط یک مجری باید در برنامه حرف بزند؛ آیا خود مجری مقید به اجرای مواردی نیست که از آن سخن میگوید و مردم را به آن دعوت میکند. همه میدانیم که برای چنین کارهایی باید اعتقاد ویژه داشت. اگر اعتقاد نداشته باشی مردم از رفتار و گفتارت میفهمند داری جنس ناخالص تحویلشان میدهی. وقتی خودت نباشی یعنی داری نقش بازی میکنی و نقش بازی کردن تو را خسته میکند و خستگی باز از آن دست کنشهایی است که مردم از مجری متوجه میشوند.
جمشیدی میگوید: «تلویزیون درون مجری را به نمایش میگذارد و مجری باید به چیزی که می گوید اعتقاد و باور داشته باشد و مطالبی که عنوان می کند برایش درونی شده باشد. در این حالت است که مخاطب ذوق شنیدن پیدا میکند و گوینده ذوق گفتن. شاید باور نکنید، ولی در زمانی که مطالعه می کنم یا پلاتویی را مینویسم تا حدی این مباحث برایم باور پذیر می شود که در حین کار اشک می ریزم .»
حالا همه حرفهای این مجری از کجا میآید که به دل مینشیند. بله از درون او میآید اما باید دانست که درون هر آدمی باید از چیزی آکنده باشد. وقتی درونات غنی است یعنی اینکه روزگار زیادی صرف این کار کردهای که بخوانی و بدانی؛ بسیاری از مجریان تلویزیون که پر از لودگی و حرفهای بی ارزش هستند به خاطر این است که نه میخوانند و نه میخواهند که بخوانند.
جمشیدی در این باره هم میگوید: «من برای 5 دقیقه صحبت پنج ساعت مطالعه میکنم. به خاطر اینکه مباحث مذهبی بسیار وسیع و متفاوت است طوری که در مورد یک مطلب یا به طور مثال یک آیه و حدیث آنقدر تفسیرهای زیادی وجود دارد که اگر اطلاعات ما به روز نباشد برای مخاطب باسوادمان حرفی نداریم؛ البته کتاب بخشی از این برنامه است و در کنار آن از مقالات و فضای مجازی هم استفاده می کنیم و پنجاه درصد از اطلاعات ما در این برنامه بر گفت وگو با علمای دینی استوار است؛ علمایی که متاسفانه تلویزیون برای معرفی آنها همتی نکرده و همچنان نهان هستند.»
لازم به ذکر است؛ پخش برنامه «ماه خدا» به تهیه کنندگی «سعید عباسی» و «داوود نجفی» و اجرای «فرزاد جمشیدی»، از ساعت سه بامداد هر سحر ماه مبارک رمضان به روی آنتن است.
کد خبر: 30751
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfyedm.w6dxtagiiw.html