در نشست هم اندیشی مسوولان و تشکل‌های صنایع دستی عنوان شد:

درها همه باز هستند، ولی تورهای نامریی وجود دارند!

7 خرداد 1391 ساعت 14:37

یک تولید کننده وصادرکننده صنایع دستی گفت: حتا یك‌بار هم این مسؤولان به چهاردیواری‌های ما نیامده‌اند كه ببینند ما چه كار می‌كنیم.


به گزارش هنرنیوز، صبح امروز (یكشنبه، هفتم خردادماه) در ادامه‌ی نشست هم اندیشی مسوولان و تشکل‌های صنایع دستی مجید شاهوران جم ـ تولیدكننده و صادركننده‌ی صنایع دستی ـ به معاون صنایع دستی كشور گفت: امیدوارم عمر ماندن شما در این تشكیلات مثل دیگران نباشد، نمی‌دانم چكار باید كنیم. وقتی خانم دانیالی – معاون پیشین صنایع دستی – را به شكلی كنار گذاشتند، ما گفتیم چه كار كنیم جلوی در وزارتخانه‌ها برویم و شعار دهیم، چون او خیلی قول‌ها به ما داده بود كه خیلی شادی‌آفرین بودند. برای همین امیدوارم شما تشریف داشته باشید تا این مسائل را پیگیری كنید، ما هم آمادگی داریم كمك كنیم.

این هنرمند صنایع دستی ادامه داد: البته فقط دعا كه برای صنایع دستی كارساز نیست، قدرت توپ و تفنگ هم كه نداریم.

شاهوران جم بار دیگر به صالحی‌مرام گفت: در صورتی بیشتر فرمایشات شما محقق می‌شود كه آن طرف میزی‌ها را تحویل بگیرید، كمتر عزیزی از مسؤولان دولتی و اهل میز وجود دارد كه گفته‌های ما را متوجه شود. اگر می‌خواهید موفق شوید آن طرف میزی‌ها هم تحویل بگیرید، مطمئنم موفق می‌شوید.

وی با ابراز تأسف از بی‌‌توجهی‌هایی مسؤولان اظهار كرد: حتا یك‌بار هم این مسؤولان به چهاردیواری‌های ما نیامده‌اند كه ببینند ما چه كار می‌كنیم، البته خانم رتبه‌ای ـ معاون صنایع دستی استان تهران ـ چند بار این كار را كرده است. 

او یادآور شد: در اولین دیدار، من از شما وقت ملاقات خواستم، ولی متأسفانه فرصتی به من داده نشد.

صالحی‌مرام نیز در پاسخ به این پیشکسوت صادرکننده گفت: در اتاق من همیشه باز است، اما شاهوران جم پاسخ داد كه درها همه باز هستند، ولی تورهای نامریی وجود دارند. چگونه وارد شدن به این اتاق‌ها سخت است.


معاون صنایع دستی كشور هم پاسخ داد: آن طرف میز این طرف میز نداریم. من در یك ماهی كه آمده‌ام، شش استان را دیده‌ام، در هر حال ما آدم هستیم و اسیر جسم و قفس تنگ. وقت‌های محدودی هم داریم، ولی فكر می‌كنم بزرگ‌ترین كاری كه باید انجام دهیم، ادبیات‌سازی بین مسؤولان است.

صالحی مرام اظهار کرد: در جلسه‌ی معرفی‌اش توسط موسوی ـ رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ او تاکید کرد كه در انتخاب من، به این موضوع توجه داشته كه همه‌ی سفرا و وزرا صالحی‌مرام را می‌شناسند.

وی ادامه داد: تا كنون هیچ‌گاه معاون صنایع دستی در كارگروه صادرات ملی شركت نكرده بود و همیشه افرادی شركت می‌كردند كه به این موضوع تعلق خاطر نداشتند؛ ولی من چند روز پیش در این جلسه حضور داشتم.

صالحی مرام بیان کرد: معتقدم اگر همه‌ی محصولات انبارشده‌ی صنایع دستی را مفت هم به دیگران بدهیم ما برده‌ایم، چون این محصولات سفیر ایران در دیگر كشورها هستند و این، ارزش دارد. ما با موانعی مواجه هستیم كه اگر این سدها برداشته شوند، آب راه خود را پیدا می‌كند. تلاش ما این است كه به‌عنوان خادم كوچك، این كار را انجام دهیم.

شاهوران جم در ادامه به موضوع صادرات صنایع دستی و موقعیت ایران در جهان اشاره كرد و گفت: من پنج قاره‌ی دنیا را گشته‌ام و به آمریكا هم بزرگ‌ترین صادرات را دارم؛ اما دچار مشكلات عدیده‌ای هستم. به سازمان توسعه‌ی تجارت مراجعه می‌كنم كه پول حمل و نقل محصولات را به قیمت ارز دولتی حساب كنند، چون ما قبلا روزی ۱۲میلیون تومان هزینه‌ی حمل‌ونقل می‌كردیم، ولی اكنون ۲۰میلیون تومان هزینه می‌كنیم. من متعهدم، ولی باید با این هزینه‌ها چه كار كنم.

وی خاطرنشان کرد: خدا شاهد است كه صنایع دستی در كنار نفت قابل عرضه است. ما در صنایع دستی، عرفان،‌ روح،‌ قدمت‌ و چندهزار سال ارزش را داریم و دیگران ندارند. تو را به خدا، یك جوری دل‌تان برای صنایع دستی بسوزد.

در همین حال، صالحی‌مرام به مزاح گفت: اگر این‌طور بسوزد كه صنایع دستی خاكستر می‌شود.

این هنرمند نیز به لحنی جدی گفت: اگر این‌طور است، به گود نیایید و در میدان نباشید. آن‌قدر حاشیه و صنایع پول ساز هست كه به آن‌ها بپردازید.


کد خبر: 41461

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfyjdj.w6dyvagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com