گزارش هنرنیوز از نشست خبری نخستین جشنواره شهدای علمی؛

حمایت سازمان بسیج اساتید از فیلمنامه های سینمایی، کوتاه و مستند برای ساخت

23 آبان 1391 ساعت 16:05

یزدان عشیری دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی گفت: سازمان بسیج اساتید از فیلمنامه های برتر سینمایی، کوتاه و مستند برای ساخت حمایت می‌کند.


به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی با حضور «حجت الاسلام عباس نصیری‌فرد» دبیر کنگره شهدای جهاد علمی و «یزدان عشیری» دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست «حجت الاسلام عباس نصیری فرد» اظهارداشت: حقیقت این است که انرژی هسته‌ای تنها بخشی از اتفاقی بود که این شهدا در راه اعتلا و پیشرفت آن در کشور قدم برداشتند و مهمتر از آن یک جریان علمی بود که توسط این شهدا به راه افتاد و آن جریان مبارزه با استعمار علمی استکبار بود.
وی افزود: دشمن در راستای همین جریان‌سازی علمی دست به ترور این دانشمندان زد و ازطرفی ابعاد شخصیتی شهدای جهاد علمی مغفول مانده و این بر خلاف نظر و میل قلبی رهبر معظم انقلاب است و بسیج اساتید در همین راستا اقدام به برگزاری کنگره شهدای جهاد علمی نموده و به همین جهت چهار جشنواره فرهنگی هنری شامل جشنواره بین‌المللی شعر ، جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه ،فیلمنامه و عکس جشنواره اثار خبرنگاران و جشنواره مقاله‌های علمی برای معرفی این شهیدان دانشمند یعنی دکتر علی‌محمدی ،دکتر شهریاری ،مهندس احمدی روشن ،مهندس رضایی نژاد و سردار دانشمند طهرانی مقدم برگزار می‌شود که خصوصا در بخش شعر و فیلم استقبال خوبی از این جشنواره‌ها صورت گرفت.
نصیری فرد تصریح کرد: واقعیت این است که درباره این شهدا و خدماتی که برای جمهوری اسلامی ایران انجام دادند به لحاظ برخی مسائل امنیتی خیلی نمی‌شود بیان کرد و این مظلومیت این شهدا را بیشتر نشان می دهد و امثال شهید شهریاری که کار غنی‌سازی اورانیوم از سه و نیم درصد به ۲۰ درصد را انجام داد و یا شهید علیمحمدی که یک استاد تمام فیزیک که به لحاظ علمی در دنیا شناخته شده بود حتی یک روز هم در خارج از کشور درس نخوانده بود .
وی خاطرنشان کرد: مبارزه با استعمار علمی بر اساس شعار ما می‌توانیم و دشمن دقیقا تاب تحمل همین موضوع را نداشت و دست به ترور این عزیزان زد و ما در بحث تدوین کتاب‌ها نتوانستیم بسیاری از مطالب جمع آوری شده درباره این شهدا را به خاطر ملاحظات امنیتی بیاوریم. با این حال برخی کج سلیقگی‌ها هم اتفاق افتاد مثلًا درباره کسی مثل شهید داریوش رضایی‌نژاد در روزهای اولیه بعد از شهادتش از عبارت دانشجوی شهید استفاده شد و حال آنکه او دانشمند شهید بود و این اتفاقات بیشتر به دلیل عدم اطلاع جامعه از خدمتی است که وی برای کشور انجام داد .
نصیری‌فرد عنوان داشت: خدماتی که شهید رضائی‌نژاد برای نظام داشت حتی نزدیک‌ترین افراد خانواده‌اش از آن بی‌خبر بودند و بعد از شهادتش متوجه شدند. این یعنی مظلومیت لذا وظیفه ماست که تا حد ممکن در نشان دادن جایگاه و چهره علمی آن‌ها به جامعه به خصوص جامعه دانشگاهی کشور تلاش کنیم و شهید مصطفی احمدی روشن دانشمندی بزرگ وار بود و این شهید در بحث مدیریت پژوهش‌ آغازگر جریانی بود که بسیار پیش‌روتر از زمان خود است.
وی یاد آورشد: شهید احمدی‌روشن مبتکر شاخه‌ای نوین در انرژی هسته‌ ای بود و اهمیت دستاوردهای علمی شهید احمدی روشن تا آن‌جاست که امروزه یکی از دانشگاه‌های معتبر کشور رشته‌ای را بر مبنای نظریه‌های این دانشمند شهید تأسیس کرده است. همه این شهدا علاوه بر برجستگی‌های علمی از ویژگی‌های برجسته اخلاقی و اعتقادات عمیق دینی برخوردار بودند و شهید تهرانی‌مقدم یک دانشمند بزرگ در عرصه موشکی جمهوری اسلامی ایران بوده است .
دبیر کنگره بین‌المللی شهدای جهاد علمی تاکید کرد: جهاد همیشه صحنه قتال نیست بلکه این شهدای بزرگوار در جبهه علم و فن‌آوری به مبارزه با استعمار علمی غرب و خصوصا آمریکا به پا خواستند و دستاوردهای علمی دانشمندان ایران اسلامی مرجعیت علمی آمریکا را زیر سوال برد و متاسفانه رسانه ها در معرفی ابعاد شخصیتی شهدای جهاد علمی کار در خور توجهی انجام ندادند.
در ادامه این نشست «یزدان عشیری» دبیر جشنواره فیلم، عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی طی سخنانی، اظهار داشت: نخستین جشنواره بین المللی فیلم- عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی به همت سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با همکاری مراکز و سازمان‌های مختلف در کشور هفته اول اسفند برگزار می‌شود و در این راستا، طی روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر هم نشست‌های تخصصی این رویداد سینمایی در یکی از دانشگاه‌های تهران با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران فرهنگی و سینمایی برپا می‌شود.
عشیری عنوان داشت: ارج نهادن به نقش و جایگاه ممتاز شهدای جهاد علمی و بسترسازی برای شناخت ابعاد شخصیتی و تفکرات ارزشمند این عزیزان و نخبگان به نسل‌های جوان و نوجوان، پاسداشت مجاهدت‌های شهدای شاخص جهاد علمی، در راه پیشرفت و استقلال کشور و تبیین مقام علمی و معنوی شهدای جهاد علمی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری مرتبط با شهدای جهاد علمی و انسجام بخشی به آثارهنری و فرهنگی در راستای مقام و منزلت علم جهادی از جمله اهداف این رویداد سینمایی است.
وی ادامه داد: این جشنواره در بخش‌های فیلم کوتاه شامل: فیلم‌های کوتاه داستانی، آثار مستند، نماهنگ، فیلمنامه شامل: خلاصه فیلمنامه سینمایی، کوتاه و طرح‌های مستند و نماهنگ و عکس شامل: تک عکس یا مجموعه عکس هایی که با موضوع مرتبط باشد به اجرا در می‌آید.

عشیری همچنین با اشاره به بخش بین‌الملل جشنواره شهدای جهاد علمی گفت: بخش بین‌الملل در ساختار جشنواره به عنوان بخش جنبی و غیررقابتی تعریف شده و کلیه فیلم‌هایی را در بر می گیرد که به نوعی با جریان جنگ خاموش غربی‌ها و استکبار جهانی در راستای «نخبه کشی» و تخریب و تضعیف دانش هسته‌ای ایران، جهان اسلام و ملل مستقل مربوط می‌شود و توجه به ابعاد مختلف شخصیتی شهدای شاخص جهاد علمی: مجید شهریاری، مسعود علیمحمدی، حسن طهرانی مقدم، مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی‌نژاد رویکردهای ویژه این جشنواره را تشکیل می دهد.
وی به اهدای ۳۰جایزه در سه بخش جشنواره و پیش بینی بخش تجلیل از یک فیلمساز اشاره کرد و خاطر نشان کرد: جوایز جشنواره در بخش‌های فیلم، فیلمنامه و عکس به هشت مقام برتر به شرح ذیل اهدا می‌شود: نفر اول: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عمره به اتفاق همسر، نفر دوم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفرعمره ،نفر سوم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر عتبات عالیات به اتفاق همسر، نفر چهارم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به همراه خانواده ، نفر پنجم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس به اتفاق همسر، نفر ششم، هفتم و هشتم: لوح سپاس، تندیس جشنواره و هزینه سفر به مشهد مقدس.
عشیری افزود: از سوی سازمان بسیج اساتید از فیلمنامه های برتر سینمایی، کوتاه و مستند برای ساخت حمایت می‌شود و۵ رسانه برتری که بیشترین همکاری و پوشش خبری این جشنواره را به خود اختصاص دهند در روز برپایی مراسم اختتامیه در کنار سایر برترین‌ها تقدیر می شوند.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم، فیلمنامه و عکس شهدای جهاد علمی با بیان اینکه دبیرخانه جشنواره از کلیه عکس‌های مرتبط با شهدای جهاد علمی و شهیدان هسته‌ای استقبال می‌کند، خبر داد و گفت: در این بخش علاوه بر عکاسان که به صورت شخصی و فردی می‌توانند آثارشان را ارائه دهند کلیه رسانه‌ها اعم از شبکه های تلویزیونی، خبرگزاری‌ها و جراید در قالب رسانه می‌توانند شرکت کنند و دربخش عکس‌های خبری رسانه‌ها به صورت مجزا مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرند و رسانه‌هایی برتری که بیشترین و بهترین عکس‌ها را در زمینه شهدای هسته‌ای ارائه دهند قدردانی می‌شوند
وی از برپایی جشنواره فیلمنامه‌نویسی دانش آموزی شهدای جهاد علمی خبر داد و افزود: جشنواره فیلمنامه‌نویسی دانش آموزی شهدای جهاد علمی از دیگر برنامه‌های جشنواره است که با همکاری خبرگزاری پانا و به منظور ارتباط تنگاتنگ با جامعه دانش آموزی کشور و معرفی اسطوره‌های علمی و فرصت‌سازی برای شناخت بیشتر نخبگان علمی و شناسایی استعدادهای جوان نویسنده در این زمینه طراحی شده است و این بخش به کمک خبرگزاری پانا و آموزش و پرورش برگزار می‌شود.
عشیری با بیان اینکه ترور دانشمندان و چهره‌های علمی و هسته ای متأسفانه در مقیاس وسیعی در جهان اسلام و کشورهای در حال توسعه در حال وقوع است، اظهار داشت: به نظر می‌رسد شبکه‌های جاسوسی و امنیتی با هدایت غربی‌ها و صهیونیست ها سناریویی را در این راستا در دستور کار دارند که و این فقط در ایران هم نیست اگرچه تمرکز بیشتر و سرمایه‌گذاری گسترده‌تر و آشکارتری علیه کشور ما دارند.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم، فیلمنامه و عکس شهدای جهاد علمی با بیان اینکه جای خالی جریان سینمایی با این موضوع در کشور وجود داشت خبر داد: خوشبختانه، در سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزشی کشور این عزم وجود دارد که با تاسیس دبیرخانه‌ای این جشنواره به صورت سالانه یا دوسالانه در تقویم جشنواره‌های سینمایی کشور گنجانده شود و در آن صورت می‌توان بخشی را به همه دانشمندان هسته‌ای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد اختصاص داد و به تحلیل فراگیر و کلان این موضوع در مقیاس بین‌المللی پرداخت.
عشیری غفلت سینِما و تلویزیون از حوزه شهدای ترور و به صورت امروزی‌تر از شهدای جهاد علمی و ترور دانشمندان هسته ای و توجه و تمرکز افراطی به بسیاری از موضوعات و مضامین پیش پا افتاده اجتماعی و نادیده گرفتن مهم‌ترین رویدادها و اتفاقات تاریخی و اجتماعی از جمله: شهدای ترور و شهدای علمی و هسته ای را یکی از آسیب‌های جدی خواند و عنوان کرد: این سؤال قابل طرح است که چرا وقتی از آثار فاخر حرف می‌زنیم صرفا- شخصیت‌های تاریخی دور و مقاطع خاصی از تاریخ در اولویت قرار می گیرند؟ آیا ترور اندیشمندان و دانشمندان علمی و چهره های تاثیرگذار تاریخ معاصر در شمار آثار فاخر تعریف نمی‌شوند؟ آیا روایت زندگی دانشمندان جوان هسته‌ای کشور و تصویر فراز و فرودهای فرایند پویایی توسعه در ایران بعد از انقلاب اسلامی در این گستره نمی‌گنجد؟ این در حالی است که متأسفانه این نوع نگاه حتی در مجموعه تولیدات غیرفاخر سینِما و تلویزیون کشور نیز نادیده گرفته شده است.
وی ادامه داد: درحالی که بخش عظیمی از سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی تولیدات سینمایی و تصویری در غرب آمریکا و اروپا - در زمینه تروریسم است و اغلب هم می‌کوشند مسلمانان را تروریست بخوانند هنرمندان ما از این موضوع و موضع غافل بودند و بیشتر از آن‌ها، مدیران فرهنگی و سینمایی ما در این زمینه غفلت داشته‌اند و حتی مجلس شورای اسلامی در تخصیص اعتبارات واقعی و مشخص برای این حوزه ها و… کوتاهی کرده است. البته جای تشکر از عزیزانی چون جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی که با وسعت نظر و نگاه دلسوزانه ای به این حوزه نگاه می‌کند و نیز، محمد خزاعی و پژمان لشگری‌پور دارد که در جشنواره دفاع مقدس بخشی را به نام شهدای ترور طراحی کردند و تا حدودی افکار عمومی را به این موضوع حساس کرده‌اند ولی همچنان احساس می‌شود که به توجه جدی تری در این زمینه نیاز است.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم،عکس و فیلمنامه شهدای جهاد علمی با این پرسش که چرا نباید ساخت آثاری تاریخی و سیاسی و اجتماعی در باره شهدای هسته‌ای در ردیف آثار فاخر سینمایی و تلویزیونی تعریف نشود و توسط گروهی از پژوهشگران و نویسندگان به صورت هدفمند و عمیق به این موضوع نگاه نشود؟ تصریح کرد: اساساً سینمای سیاسی ایران با این موضوع می‌تواند رونق پیدا کند و رسالتش را در ثبت و روایت گوشه‌هایی از تاریخ معاصر و تاریخ پرتلاطم و پر فراز و نشیب معاصر محقق نماید.
دبیرجشنواره فیلم شهدای جهاد علمی از برپایی نشست‌های تخصصی با حضور صاحب نظران و کارشناسان و هنرمندان سینمایی در آستانه و همزمان با برگزاری جشنواره خبر داد و خاطر نشان کرد: این نشست‌های تخصصی و بسترسازی برای فضاهای پژوهشی و مطالعاتی و تجزیه و تحلیل چالش‌ها و ضرورت‌های این عرصه با اهدافی چون: ایجاد نوعی نگاه تازه در سینمای ایران، آسیب شناسی ریشه‌های غفلت‌های سینما از حوزه شهدای جهاد علمی در طول سه دهه و امکان توجه و اهتمام رسانه‌های تصویری بویژه سینما و تلویزیون در خصوص پرداختن و روایت و شناسایی اسطوره‌های علم جهادی و بهره‌گیری از ظرفیت سینما و تلویزیون برای شناخت عمیق تر و گسترده تر این چراغ های نورانی و شهیدان عرصه های علمی طراحی شده است. وی ادامه داد: در این بخش آقای عباس کریمی دبیر گروه فرهنگی و هنری خبرگزاری مهر و از نویسندگان خوب سینمایی به عنوان مسئول نشست های تخصصی پیگیر امور هستند.
عشیری با بیان اینکه جشنواره شهدای جهاد علمی همزمان در دانشگاه‌های کشور برگزار می شود اضافه کرد: به دلیل اهمیت موضوع و تازگی آن و لزوم آگاهی بخشی و شناسایی ارزش‌های این شهیدان و گسترش پیام این جشنواره در نظر داریم با همکاری بسیج دانشگاه‌های کشور این جشنواره را به صورت همزمان یا توالی زمانی در استان‌های مختلف برگزار کنیم.
وی در ادامه گفت: بخش بین‌الملل اگر چه در قالب جنبی و غیرمسابقه‌ای طراحی و تعریف شده ولی بنا داریم با توجه به موضوع گسترده و مفهوم وسیع مقاومت و بیداری اسلامی که برای بخش بین‌الملل طراحی شده آثار شاخص این عرصه را همزمان با جشنواره در دانشگاه‌ها اکران کنیم. در این راستا، مذاکرات خوبی با اداره کل آفریقا و عربی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت گرفته همچنین رایزنی‌های پراکنده با شبکه‌های مختلف تلویزیونی کشورهای منطقه و اتحادیه رادیو تلویزیونی‌های کشورهای اسلامی انجام شده است که پیش‌بینی می‌شود مجموعه های ارزشمندی گردآوری شود. همچنین، با همکاری بنیاد فرهنگی روایت و دبیرخانه دایمی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس قرار است برترین آثارجشنواره با موضوعات ذیربط را در قالب پکیجی مناسب در دانشگاه‌های کشور نمایش دهیم.


کد خبر: 49571

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfytdj.w6d1eagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com