محمد زاده در آیین افتتاح موزه ملی مطبوعات ایران؛/2

دولت دهم به بيش از ۲۴۰۰ نشريه مجوز فعاليت داده است

4 مرداد 1392 ساعت 10:35

محمد جعفر محمد زاده معاون مطبوعاتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعداد نشرياتی كه در دولت دهم مجوز فعاليت گرفته اند دو برابر دولت های هفتم، هشتم و نهم بوده و همچنین به بيش از ۲۴۰۰ نشريه مجوز فعاليت داده شده كه اين رقم با تعداد نشريات مجوز گرفته در ۱۲ سال گذشته برابری می كند.


به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ مراسم افتتاحيه موزه ملی مطبوعات ایران و آیین پایانی نهمين جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری ها عصر روز گذشته با حضور «سید محمدحسینی»وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،« محمد جعفر محمد زاده » معاون مطبوعاتی وزير ارشاد، «محمود اكرامی فر» دبير جشنواره فصلی مطبوعات ،«حجت الاسلام والمسلمين سيد محمود دعايی» مدير مسوول روزنامه اطلاعات و چهره های فرهنگی و هنری و همچنین اصحاب رسانه در موزه ملی مطبوعات ايران واقع در منطقه جنوبی تهران خيابان مولوی برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن برعهده «محمدرضا حسینیان مجری تلویزیون و رادیو بود، محمد جعفر محمد زاده معاون مطبوعاتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی اظهارداشت: شعار معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آغاز كار «توسعه كيفی و تهذيب رسانه ای» بود و در اين راستا اقدام به اصلاح روش ها در مطبوعات شد و بسياری از روش ها و اصطلاحات گذشته مورد اصلاح قرار گفت. بسياری از آيين نامه های حوزه مطبوعات مانند دريافت ماليات از خبرنگاران و ارايه خدمات رفاهی و صنفی به اصحاب رسانه تغییر کرد.
وی افزود: بخشی از آيين نامه ها در اين راستا تصويب و بخشی ديگر در حال بررسی و تصويب بوده و خوشبختانه در سه سال گذشته در حوزه مطبوعات و رسانه ها ما ۱۲۰ عنوان كتاب در حوزه روزنامه نگاری و ارتباطات به چاپ رساندیم و در هيچ دولتی به اندازه دولت دهم در حوزه مطبوعات نهادسازی نشده که از جمله این نهادسازی ها می توان تشکیل اتحاديه مطبوعات جهان اسلام را به حساب آورد.
معاون مطبوعاتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تعامل و ارتباط مطبوعات ما با مطبوعات جهان اسلام در گذشته بسته بود اما با راه اندازی اتحاديه مطبوعات جهان اسلام، مطبوعات ما جايگاه خود را در جهان اسلام يافته است. همچنین در حوزه نهادسازی مطبوعاتی راه اندازی سرای روزنامه نگاران ايران است که تاكنون در ۱۴ استان كشور این دفاتر راه اندازی شده و همچنان ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما دردولت دهم دانشنامه مطبوعات ايران را تدوین کردیم که اين دانشنامه با همكاری تعداد زيادی از استادان دانشگاه مدخل گذاری و مدخل شناسی شده و احتمال جلد نخست آن تا پايان شهريور ماه منتشر می شود. به هرحال من جا دارد دراینجا به این نکته مهم اشاره کنم که تعداد نشرياتی كه در دولت دهم مجوز فعاليت گرفته اند دو برابر دولت های هفتم، هشتم و نهم بوده و همچنین به بيش از ۲۴۰۰ نشريه مجوز فعاليت داده شده كه اين رقم با تعداد نشريات مجوز گرفته در ۱۲ سال گذشته برابری می كند. 

اكرامی فر : متاسفانه امروز حال طنز مطبوعاتی در كشور ما خوش نيست

پیش از سخنان معاون مطبوعاتی ارشاد در این مراسم «محمود اكرامی فر» دبير جشنواره فصلی مطبوعات هم در خصوص این دوره از جشنواره مطبوعات اظهارداشت: در جشنواره فصلی این دوره، روزانه ۱۳ نفر از كارشناسان ما آثار ۶۴ روزنامه و ۳۰ خبرگزاری را در ۱۳ بخش و رشته بررسی می كنند و يكی از اين بخش ها طنز است كه متاسفانه طبق بررسی های صورت گرفته امروزه حال طنز مطبوعاتی در كشور ما خوش نيست.
اكرامی فر یادآورشد: در اين دوره از جشنواره مطبوعات و خبرگزاری ها آثار در بخش های مختلف بررسی شدند که طنزیکی ازآنهاست که در رسانه های ما به دو حيطه نوشتاری و تصويری خلاصه شده است. كاريكاتورها جزء طنز تصويری است و كاريكاتورهايی كه امروز در نشريات و روزنامه های ما منتشر می شوند، بيشتر نمايشگاه های هستند و حكم مساله روز را ندارند. ضمن اینکه كاريكاتورهای مربوط به مسايل روز در روزنامه های ما كم و نادر است.
وی ابرازداشت: اصولا خندان مردم دشوار تر از گرياندن آنها به ويژه مردم ايران است و مخاطب طنز، فرهيختگان و فرزانگان هستند و امروزه طنز پردازان با تخصيصی كه انجام داده اند به تخفيف كشيده شدند. ضمن اینکه طنز، روابط اجتماعی و فردی را در بر می گيرد و خلاصه شدن طنز به حوزه سياست، دست طنز نويسان را بسته است در حالی ما بايد به جای مسئولان، مردم را ببينيم.

در ادامه این مراسم برگزیدگان نهمین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاری ها بهار امسال به شرح زیر توسط مجری برنامه اعلام شد: 

بخش مطبوعات:
 
۱ - تیتر:
جام جم (مرگ در شهربازی ها چرخ می خورد)
جوان (بیمه ها پزشک خانواده را سکته دادند)
همشهری (بازار خودرو در پیچ بحران).

۲ - سرمقاله:
قانون (قاسم خرمی)
شرق (محد سنایی)
وطن امروز (محسن جندقی).

۳ - گزارش:
رتبه نخست نداشت
روزنامه های ۷ صبح (فرنوش آبا)
شهروند (سمیه سایش)

۴ - کاریکاتور:
قانون (شهاب جعفرنژاد)
جام جم (مجتبی حیدرپناه)
اعتماد (فیروزه مظفری).

۵ - مقاله:
کیهان (علیرضا موحد نژاد)
اطلاعات (سید موسی دیباج)
دنیای اقتصاد (محسن رنجبر)

۶ - صفحه آرایی:
پیروزی
ابتکار
وطن امروز

۷ - عکس:
مهر (یونس خانی)
فارس (مهدی مریزاد)
ایرنا (عادل پازیار)

۸ - نقد:
اطلاعات (رباب فضائیلی)
خراسان (احمد صبریان)
بهار (مریم گودرزی)

۹ - طنز:
جام جم (رضا رفیع)
ایران (رستم اسفندیاری)
سیاست روز (علیرضا بندری)

۱۰ - گفتگو:

رتبه نخست نداشت
تهران امروز (یوسف ناصری)
بانی فیلم (مجتبی احمدی)

۱۱ - گزارش خبری:
همشهری (سعید مروتی)
جوان (مجید میرزاحیدری)
شرق (رسال آرامیان).


بخش خبرگزاریها:

۱ - خبر:
ایرنا (مرضیه فاتحی)
ایسنا (بهناز غفاری و مهری محمدعلی)
مهر علی زمانخانی؛ (تغییرات جدید در قبوض گاز)

۲ - گزارش خبری:
فارس (الهه رفیعی نژاد)
ایلنا (بابک احمدی)
شبستان (لیلا ضامنی).


کد خبر: 61531

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfytdv.w6dymagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com