محمدرضا خاکی:
تئاتر فجر برآیندی از میزان قابلیتهای تئاتر کشور است
12 دی 1389 ساعت 13:56
محمدرضا خاکی، نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: جشنواره تئاتر فجر با بخشهای مختلفی که در آن گنجانده شده، مدعی حضور انواع مختلف تئاتری بوده و به نظر من تا آنجا که بضاعت داشته نیز کمابیش به این خواسته دست پیدا کرده است زیرا اصلا امکانات تئاتری ما بیش از این هم نیست؛ یعنی نمیتوان گفت امکان دیگری هم وجود دارد که جشنواره تئاتر فجر به آن نمیپردازد.
به گزارش هنر نیوز به نقل از روابط عمومي بيست ونهمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر ،محمد رضا خاکی گفت:این جشنواره تلاشی است برای اینکه فعالیتهای تئاتری را در طول یک سال گذشته منعکس کند ضمن آنکه برخی نمایشها هم میتوانند اولین تجربههای عرضه خود را در جشنواره فجر عملی کنند.
خاکی تصریح کرد: جشنواره تئاتر فجر برآیندی است از میزان تواناییها و قابلیتهای تئاتر کشور که اگر کسی از بیرون بیاید و نگاه کند، در این فرصت کمابیش میتواند نمونههای مختلفی از تئاتر شهرستان و تهران را در آن ببیند.
وی در خصوص تاثیر برگزاری این جشنواره در افزایش مخاطب تئاتر اظهار کرد: تئاتر بیشترین مخاطب خود را در زمانی دارد که به صورت معمول اجرا میشود و در هیچ جای دنیا نیز با برگزاری جشنواره برای تئاتر تماشاگر ایجاد نمیکنند؛ با این حال فرصتهای جشنواره فرصت فشردهای است که به همین دلیل نمود پیدا میکند و نگاهها را متوجه خود میسازد.
خاکی جشنواره را فضایی برای ایجاد و عرضه تئاتر و گفتگوهای تئاتری دانست و گفت: امیدوارم جشنواره تئاتر فجر محملی برای معرفی تئاتر ایران به عرصههای بینالمللی باشد زیرا معمولا در این فرصت عدهای از مدیران جشنوارهها به ایران دعوت میشوند، کارها را تماشا میکنند و از آنها دعوت به عمل میآورند و تا امروز نیز گروههای زیادی به این طریق به کشورهای خارجی رفته و ارتباط برقرار کردهاند.
وی تاکید کرد: باید برنامه مشخصی از سوی مدیران و جامعه تئاتری برای معرفی گروههای نمایشی به عرصههای بینالمللی وجود داشته باشد و هرچند که تلاشهایی برای این کار صورت میگیرد اما نیاز به بررسی دارد.
خاکی به ضرورت پژوهش در تئاتر اشاره کرد و افزود: ما دائم بر این مساله که پژوهش در تئاتر مهم است، تاکید میکنیم اما جای منابع نظری و دانشی که جامعه تئاتری باید از آن استفاده کند، خالی است و ضعیفترین بخش از نظر بودجه و حمایت همین بخش است.
وی اظهار کرد: لازمه آن این است که هر سال مخاطبان جشنواره ارزیابی بشود تا بتوانیم مدلها و نمودارهایی نشان دهیم که نشان دهد در بحث کیفیت تئاتر و میزان مخاطب و غیره رشد کردهایم یا خیر.
خاکی در خاتمه گفت: هر نوع فعالیتی که برای تئاتر در جهت رشد و گسترش و توسعه و حمایت از آن صورت بگیرد، خوب است و تئاتر نیازمند اینها است اما باید یک پژوهش جدی بر روی مخاطبان و تولیدات تئاتر داشت تا بر اساس آن به برنامهریزیهای واقعبینانهتری در این عرصه دست پیدا کرد.
کد خبر: 22011
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfyxd0.w6d0yagiiw.html