ابراهیم اصغری در گفتگو با هنرنیوز؛
مشکل سینمای دفاع مقدس کمبود امکانات و حمایتهای مالی است
17 فروردين 1392 ساعت 13:13
ابراهیم اصغری تهیهکننده سینما و تلویزیون گفت: به نظرم یکی از مهمترین مشکلات تولید فیلمهای دفاع مقدس در کشور ما کمبود امکانات جنگی و نظامی و نبود حمایتهای مالی است که متاسفانه در بخش مالی حمایتهای لازم از سوی ارگانهای مختلف صورت نمیگیرد.
ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهارداشت: به عنوان تهیه کننده در سی ویکمین جشنواره بین المللی فیلم سینمایی «او خوب سنگ میزند» را به کارگردانی «سید هادی محقق» داشتم و که با استقبال خوبی مواجه شد و به غیراز این فیلم نیز ما کما کان درگیر فراهم کردن شرایط لازم برای تولید فیلم سینمایی وسریال «شهید شوشتری» هستیم که امیدوارم همه کمک کنند تا این فیلم سینمایی ساخته شود.
وی افزود: مهمترین مشکل ما درتولید فیلم سینمایی «شهید شوشتری» بحث مالی و تامین بودجه این اثر است وبا توجه اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۱ تاکنون قولهایی برای تامین آن داده شده بود و ومتاسفانه تاکنون هیچ کدام از آنها محقق نشدهاند و باعث شده که فیلم به مرحله پیش تولید نرسد. از طرفی همان گونه که همه میدانند ساختن فیلم جنگی خیلی گران است واز توان بخش خصوصی هم خارج است تا در این گونه آثار سرمایه گذاری کند ونیاز است که ارگانهای مختلف سینمای جنگ را حمایت معنوی و مادی کنند.
اصغری در کمبود امکانات مختلف در فیلمهای دفاع مقدس هم ابرازداشت: چیزی در سینمای جنگ در عرصه بین المللی ما شاهد ان هستیم در سینمای خودمان چنین امکاناتی وجود ندارد و واصلا این قابل مقایسه نیستند. به نظرم چیزی که توانسته در سینمای هالیوود ارتش آمریکا را بدون اینکه مخاطب ما چیزی از بداند یا از نزدیک ببیند، به عنوان یک ارتش مقتدر و قوی در عرصه بین المللی معرفی کرده است، سینما و امکاناتی است که به فیلمهای جنگی خود اختصاص دادهاند است.
این تهیه کننده سینما تصریح کرد: ما باتوجه به عقبهای که به خصوص در بحث هشت سال دفاع مقدس داریم و پیشرفتهایی که در عرصه نظامی و امکانات فنی آن داشتهایم، به نظرم مهمترین ویترینی که این گونه دستاوردها و پیشرفتهای را میتوان برای مردم خودمان وحتی در عرصههای جهانی عرضه کرد سینما ومقوله فیلم است ولازمه به تصویر کشیدن این گونه دستاوردها داشتن یک شهرک سینمایی جنگی و دفاع مقدسی با امکانات پیشرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه شهرک سینمایی ما برای ساخت فیلمهای دفاع مقدس همان شهرک بیست و پنج سال قبل است که امکانات آن به مروردر طول این سالها مستهلک و ازبین رفته شده است وبرای استفاده مجدد در فیلمها از این امکانات باید هزینه بالایی را صرف تعمیرآن کرد. این امکانات وابزار و وسایل قدیمی و ازکار افتاده باعث شده که صحنهها، سکانسهای جنگی و نظامی در فیلمهای سینمایی جنگی خودمان کم و به حداقل برسد و به نوعی این گونه سکانسها در فیلمهای جنگی ما محدود شده به استفاده از یک سری وسایل و محلهای کلیشهای که در اکثر فیلمهای جنگیاز آنها تا کنون بارها استفاده شده و به مرور زمان از حالت نو وتازه بودن خارج شدهاند.
اصغری عنوان داشت: به نظرم یکی از مهمترین مشکلات تولید فیلمهای دفاع مقدس در کشور ما امکانات جنگی و نظامی درفیلمها است و جدای از این فیلمهای دفاع مقدس نیاز به قصهها و داستان خوب و با کیفیت دارد در مرحله بعد نیاز شدیدی به حمایت و پشتوانههای مالی دارد که متاسفانه در بخش مالی حمایتهای لازم از سوی ارگانهای مختلف صورت نمیگیرد وآنهایی هم که قول همکاری میدهند، بعدا ودر آینده همکاریهای لازم را انجام نمیدهند واین اصلا برای سینمای دفاع مقدس ما خوب و جایز نیست.
وی در خصوص برنامههای کاری آینده خود هم اضافه کرد: این روزها مشغول کار روی فیلمنامه یک فیلم اجتماعی به همراه آقای هادی محقق هستیم که امیدوارم امسال بتواینم این فیلم راتولید کنیم. ضمن اینکه همچنان پیگیر ساخت فیلم سینمایی « شهید شوشتری» نیز هستیم که امیدوارم امسال بتوانیم این فیلم را هم به مرحله تولید برسانیم. اما به هرحال تا به امروز هنوز با هیچ کارگردانی برای ساخت این فیلم سینمایی توافقی صورت نپذیرفته است و همه چیز به مسائل مالی و تامین بودجه لازم برای ساخت این فلم سینمایی بستگی دارد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» در ادامه یادآورشد: متاسفانه در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر سال گذشته، من برخی از فیلمها را تماشا کردم و دیدم که برخی از فیلمها به شعور مخاطب احترام نگذاشته بودند و به شکل مبتدیانه و سطحی داستان و قصه خود را برای مخاطب به تصویر کشیده بودند. سینما هنر و صنعت گران قیمتی در کشورما است ونیاز است که در ساخت آثار سینمایی بیشتر دقت شود تا در وقع اکران عمومی این آثار مشکل جذب مخاطب پیش نیاید. چرا که قطعا مخاطب امروز سینمای ما از فیلمهای جذاب و خوب استقبال میکند ودوست ندارد بیهوده وقت وپول خود را صرف دیدن آثار سطحی وضعیف کند.
اصغری تاکید کرد: ساختن فیلم ضعیف و سطحی اصلا نمیتواند برای سینمای ما خوب باشد و باعث ریزش مخاطب میشود. در واقع اکران عمومی این گونه فیلمهای مبتدیانه وضعیف قطعا در زمان اکران عمومی مشکل جذب مخاطب خواهند داشت و بنابراین به نظرم لازم است که برخی از کارگردانان و تهیه کنندگان و حتی فیلمنامه نویسان ما در درجه اول به شعور مخاطب احترام بگذارند و در درجه دوم به وقت مخاطب هم اهمیت بدهند که مجبوراست بلیط خریده و کلی دردسر کشیده و فیلم ضعیف و سطحی آنها را تماشا کند.
کد خبر: 56041
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfyxdt.w6dvjagiiw.html