آئین‌نامه اجرایی جایزه ادبی جلال نهایی شد/ جایزه بدون بخش ترجمه

29 خرداد 1387 ساعت 11:25


منوچهر اکبری دبیر علمی نخستین جایزه ادبی جلال آل احمد از نهایی شدن آئین نامه اجرایی جایزه خبر داد و گفت: وزیر ارشاد هفته آینده آئین نامه را برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می دهد.

منوچهر اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، از تصویب آئین نامه داخلی این جایزه خبر داد و گفت: روز گذشته جلسه دیگری از جایزه با حضور اعضای هیئت علمی - که تعداد آنها 9 نفر است - برگزار شد و در نهایت آئین نامه داخلی و در واقع اجرایی جایزه نهایی شد و هفته آینده آن را برای تصویب نهایی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، به وزیر ارشاد می دهیم تا در این شورا به تصویب برسد.

وی درباره موضوعات مورد بحث جلسه روز گذشته و نتایج آنها افزود: موضوعات مختلفی مطرح شد؛ برخی از اعضا پیشنهاد افزوده شدن بخش ترجمه را مطرح کردند تا زمینه برای بین المللی شدن جایزه در همین دوره نخست فراهم باشد اما با توجه به تاکید اساسنامه در خصوص حفظ هویت ملی، ایرانی و اسلامی جایزه - با توجه به رویکرد نویسنده (جلال آل احمد) - این پیشنهاد پذیرفته نشد و جایزه کماکان در همان پنج رشته اصلی داستان کوتاه، داستان بلند، تاریخ نگاری، مستند نگاری و نقد ادبی برگزار می شود. البته بخش اخیر - نقد ادبی - شاید بتواند جایگزین خوبی برای بخش پذیرفته نشده ترجمه باشد؛ به این معنا که در آن کتبی را که آثار ترجمه شده را به نقد کشیده است، لحاظ و بررسی کرد.

اکبری با خودداری از ذکر تعداد آثار جمع آوری شده برای جایزه مذکور تا این لحظه، گفت: آثاری جمع آوری و تهیه شده است اما هنوز نمی توان آماری از آنها ارائه کرد؛ ضمن اینکه هنوز مشخص نیست که آثار منتشره در سال 85 هم مورد ارزیابی قرار می گیرند یا نه اما بررسی آثار منتشر شده در سال 86 برای این جایزه، قطعی است.

وی گفت: بر اساس مصوبات دیروز هر کدام از اعضای هیئت علمی موظف اند برای هر رشته سه نفر را به عنوان داور پیشنهاد دهند که در صورت تصویب تا هفته آینده، داوران نیز مشخص می شوند. البته نیاز است که وزیر ارشاد هم اسامی داوران را به تمام اعضای هیئت امنا اعلام و حکم آنها را امضا کند.

دبیر علمی نخستین جایزه ادبی جلال آل احمد درباره احتمال اعمال نظر اعضای هیئت امنا در کارهای داوری، گفت: اطمینان می دهیم که کارهای مربوط به داوری ها بدون اعمال نظرهای شخصی انجام گیرد و عدالت رعایت شود اما به هر حال جایزه جلال جایزه ای ملی و هویتی است و در راستای ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی برگزار می شود. ما موظفیم نظرمان را به هیئت امنا اعلام کنیم تا در روز دوم آذر - سالروز تولد نویسنده - برگزیدگان مشخص و اسامی آنها اعلام شود اما اینکه تغییر یا حذفی در آثار برگزیده به وجود بیاید، نظر با هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

اکبری همچنین از احتمال واگذاری مسئولیت دبیرخانه نخستین جایزه ادبی جلال آل احمد به مدیرعامل موسسه خانه کتاب (علی شجاعی صائین) خبر داد.

بر اساس آئین‌نامه جایزه ادبی جلال آل احمد مصوب 23 آبان ماه 1385 شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدف از برگزاری این جایزه "ارتقای زبان و ادبیات ملی ـ دینی" عنوان شده است و آثار در پنج رشته علوم انسانی شامل داستان کوتاه، داستان بلند، نقد ادبی، مستندنگاری و تاریخ نگاری داوری می شوند. هیئت امنای جایزه را اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو شورای هنر تشکیل می دهند که ریاست هیئت امنا با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری آن (بدون حق رأی) به عهده معاون فرهنگی وزارتخانه است. همچنین بر اساس این آئین نامه مراسم اهدای جایزه ادبی جلال آل‌ احمد هر سال مقارن با ایام تولد وی برگزار می‌شود. ارزش جوایز نفرات اول هر کدام از رشته های این طرح، نشان ادبی جلال آل احمد به علاوه 110 سکه بهار آزادی خواهد بود.


کد خبر: 2517

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg.q9xrak9nupr4a.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com