روایت ازدواج 30 ساعته «آدولف هیتلر و اوا براون»

4 فروردين 1389 ساعت 16:35


«اوا براون» در تاریخ آلمان بیشتر به عنوان معشوقه‌ هیتلر شناخته شده تا همسر قانونی‌اش. واقعیت این است که اوا، وقتی در ۳۰ آوریل سال ۱۹۴۵ به استقبال مرگ رفت،‌ «اوا هیتلر» نام داشت.

این ازدواج بیش از ۳۰ ساعت به طول نیانجامید، هر چند «آدولف و اوا» تا آن تاریخ بیش از ۱۶ سال با هم زندگی کرده‌ بودند. با این‌حال «آدولف و اوا» اغلب یکدیگر را، حداقل در حضور دیگران، با نام کوچک صدا نمی‌کردند. هیتلر برای اوا، رهبرم بود و اوا برای رهبر نازی‌ها، دوشیزه اوا. همین امر سبب شده که پژوهش‌گران این دوره از تاریخ‌ آلمان به این نتیجه برسند که رابطه‌ مشترک براون و هیتلر، چندان صمیمانه نبوده و از این رو اوا براون، نقش مهمی در زندگی یکی از سنگدل‌ترین جنایت‌کاران قرن بازی نکرده است.

 چندی پیش کتابی در آلمان به‌چاپ رسیده که می‌کوشد خلاف این تصور تاریخی را ثابت کند: این کتاب پژوهشی ۳۶۶ صفحه‌ای «اوا براون، زندگی با هیتلر» نام دارد و یکی از معروف‌ترین بیوگرافی‌نویسان آلمانی، هایکه گورتماکر (Heike Gortemaker)، آن را نوشته است. کتاب از لحظه‌ آشنایی این دو در اکتبر سال ۱۹۲۹ در یک مغازه‌ عکاسی در مونیخ آغاز می‌شود و ۱۶ سال بعد، با نمایش آخرین لحظات زندگی آنان، در ساعت 16 روز ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ پایان می‌یابد.

هایکه گورتماکر می‌کوشد «رویدادهای خانوادگی و شخصی» این دو شخصیت را در این فاصله‌‌ زمانی بازسازی کند. بر اساس پژوهش‌های نویسنده، اوا براون، دختر ۱۷ ساله‌ زیبایی است که بیش از سیاست، به مد، سفر و عکاسی علاقه داشت و برای رسیدن به جایگاه یکی از وفاداران هیتلر زحمات زیادی متحمل شده است.

گورتماکر می‌نویسد: «اوا» در ابتدا بر این امر واقف بود که هیتلر هرگز تن به ازدواج نخواهد داد؛ نه با او نه با هیچ زن دیگری. این ناسیونال سوسیالیست جنایتکار می‌گفت که با آلمان عروسی کرده و حاضر نیست دوباره ازدواج کند، چون از انجام وظایف مهم و حیاتی برای کشورش باز می‌ماند.

هایکه گورتماکر، در کتاب «زندگی با هیتلر»  به این جنبه از زندگی مشترک این دو بهای چندانی نمی‌دهد و بیشتر به مسئله‌ نقش او در زندگی رهبر نازی‌ها می‌پردازد. پژوهش در این مورد، از آن‌جا که هیتلر پیش از دست زدن به خودکشی دستور داد، به‌ویژه تمام اسناد و مدارک مربوط به زندگی خصوصی‌اش از بین برده شود، امر دشواری است: «صدها نامه‌ای که اوا به دوستان، به ویژه به خواهرش نوشته بوده، نابود شده‌اند. همچنین هنوز کسی به وسایل شخصی و اموال و لوازم خصوصی «اوا براون» دسترسی پیدا نکرده است.

گورتماکر، برای جبران این کمبود به بازسازی تاریخی و سیاسی ستاد رهبری هیتلر در «اوبرتسالزبرگ» می‌پردازد، تا به وسیله آن به واقعیت رابطه‌ بین هیتلر و اوا نزدیک شود.

جایگاه خاص براون در زندگی هیتلر، با گذشت زمان و نزدیکی به پایان جنگ، به تدریج اهمیت بیشتری می‌یابد. برخی از تاریخ‌نویسان، علت این که هیتلر پیش از خودکشی و در آخرین لحظات زندگی مشترکشان با اوا براون ازدواج کرد، را ناشی از همین امر می‌دانند.

هایکه گورتماکر ضمن تأکید بر این نکته، در پایان کتاب خود نتیجه می‌گیرد: به این ترتیب، اوا براون به آرزوی دیرین خود رسید؛ نه تنها بر حسد و بخل حاکم بر آن محفل‌های خصوصی چیره شد، بلکه همچنین بر خواست هیتلر در مورد از بین‌بردن هرگونه نشانه‌ای که دال بر پیوندهای شخصی او باشد، غلبه کرد...


کد خبر: 8971

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg.u97rak9yqpr4a.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com