رییس سازمان میراث فرهنگی در نخستین نشست رسانهیی سال 90:
منتقلیهای سازمان میراث به تهران بازنمیگردند
22 اسفند 1390 ساعت 13:00
رییس سازمان میراث فرهنگی خبرداد :در تدارك برگزاری جلسهای با رییس دیوان عدالت اداری هستیم تا بحثها و استنباطهای خود را مطرح كنیم.
به گزارش هنرنیوز، صبح امروز (سهشنبه، ۲۳ اسفندماه) نخستین نشست رسانهیی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با خبرنگاران این حوزه در روزهای پایانی سال ۱۳۹۰ در تالار «سلام» كاخ گلستان برگزار شد.
سیدحسن موسوی راحتترین كار را برای خود، اجرای برنامههای مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دانست.
موسوی خطاب به خبرنگاران درحالی که عنوان میکرد نگاهش به فعالان عرصه خبر توأم با ارادت و محبت است، گفت: امیدوارم با همكاری یكدیگر كارهای اساسی و سنگینی كه بر سر راه گردشگری و حفاظت از میراث فرهنگی و اعتلای صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور وجود دارد، انجام دهیم.
او با اشاره به این که اعتقاد راسخ دارم از طریق گردشگری معضل اشتغال را در كشور میتوانیم برطرف كنیم، بیان کرد: همهی اصحاب رسانه در این راه میتوانند به ما كمك كنند، حتا آنهایی كه خلاف سیاستهای ما قلم میزنند. عزم جدی من این است كه در یك فرآیند ارزشی، فرهنگی و اجرایی، مسائلی كه وجود دارد، برطرف شود.
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نباید سیاسی باشد
موسوی تأكید كرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نباید سیاسی باشد و سیاسی شود. من هم از این نگاه كاملا به دور هستم و تمام مسائل را در چارچوب جمهوری اسلامی ایران بررسی میكنم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی تأثیر تغییرات مدیریتی در ساختار این سازمان و حوزههای زیرمجموعهی آن، توضیح داد: تغییر را همیشه مثبت میبینم. آمار، اعداد و گزارشهایی كه داریم، هیچكدام نشانهدهندهی افت در حوزههای این سازمان نیستند. اتفاقا به نظرم جدیتر عمل میكنیم.
دوماهه، نقشه راه اقدامات پژوهشی آیندهی كشور ارائه میشود
موسوی دربارهی پژوهشهای سازمان اظهار کرد: تأكید كردم كه در مدت دوماه، نقشه راه اقدامات پژوهشی آیندهی كشور ارائه میشود و قرار شده است در سال ۱۳۹۱ نتیجهی تمام پژوهشها منتشر شود.
وی با اشاره به اینكه پیش از انقلاب اسلامی، پژوهشها و نتایج كاوشهای باستانشناسی توسط بیگانگان منتشر میشد، خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر، این موضوع بسیار جدیتر در نظر گرفته شده است كه نتایج كاوشها را در داخل كشور انتشار دهیم و حتا اگر از كاوشگران خارجی دعوت میشود، فعالیتهای آنها در خدمت سیاستهای ایران باشد.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: در سال آینده یك جهش جدی در حوزهی انتشار نتایج كاوشهای انجامشده خواهیم داشت.
سیاست دولت بازگشت منتقلیها به تهران نیست
موسوی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینكه آیا امكان بازگشت بخشهای انتقالیافتهی سازمان میراث فرهنگی، بویژه پژوهشگاه سازمان به تهران وجود دارد؟ اظهار كرد: اصل انتقال، به تصمیم یك فرد مربوط نیست و پشتوانهی وسیعی دارد. اینكه تصور كنیم فقط با حضور این بخشها در تهران، كارها بهخوبی انجام میشوند درست نیست.
وی گفت: هر انتقالی اثرهای كوتاهمدت و درازمدت دارد. برآورد من از فعالیتها این است كه پژوهشگاه در این انتقال، آیندهی خوبی دارد؛ ولی همكارانی كه منتقل شده، با مسائل و مشكلات شخصی روبهرو شدهاند.
او خاطرنشان کرد: با این حال، معتقدم پژوهشگاه و معاونت میراث فرهنگی در شیراز و معاونت صنایع دستی در اصفهان توفیقهای فراوانی را بهدست میآورند و شاید اثرهای درازمدت اینكه همهی آنها در تهران جمع شوند، در سطح كلان خیلی خوب نباشد.
معاون رییسجمهور اضافه كرد: دستاوردهای این انتقال زیاد است؛ ولی مشكلات افراد و كارمندان باید برطرف شود. در اینباره گروهی در حال بررسی موضوع است كه انشاءالله در كوتاهمدت مسائل برطرف شوند، اما سیاست دولت این نیست كه این بخشها به تهران بازگردانده شوند.
قوه قضاییه حامی ما است
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی اینكه تعامل این سازمان با دیوان عدالت اداری چگونه خواهد بود؟ تصریح کرد: قوهی قضاییه در همهی سطوح برای پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران حامی ما خواهد بود. البته اختلاف نظری بین بخشی از تصمیمات این حوزه با ما وجود دارد كه در تدارك برگزاری جلسهای با رییس دیوان عدالت اداری هستیم تا بحثها و استنباطهای خود را مطرح كنیم.
او افزود: امیدوارم با كمك یكدیگر، از آثار فاخر فرهنگی بیشتر حراست و مراقبت كنیم. لازم است در این حوزه با سرعت بیشتری فعالیت كنیم تا كار به خارج شدن بناها از فهرست آثار ملی نرسد.
وی همچنین دربارهی خانهی «اتحادیه» و برخی آثار تاریخی دیگری كه پروژههای برجسازی یا تخریب برای آنها در نظر گرفته شده است، توضیح داد: هر كدام از همكاران رسانه اگر اطلاعات لازم را نه از طریق خبر بلکه از طریق روابط عمومی به ما بگویند، سریع ورود پیدا میكنیم تا نواقص برطرف شوند. به این ترتیب، در راستای حفظ و حراست از مواریث فرهنگی توفیق پیدا كنیم.
نباید بها بدهیم
معاون رییس جمهور دربارهی بازگشت الواح هخامنشی از آمریكا به كشور نیز گفت: سازمان میراث فرهنگی با تمام قوا از همهی ظرفیتهای قانونی دنیا برای بازگشت این الواح استفاده میكند.
وی تشریح کرد: در چند سال اخیر، فعالیتهایی جدی در این زمینه انجام شده است، چندی پیش هم خبرهایی دربارهی گفتههای برخی افراد از سنای آمریكا برای توقیف این الواح منتشر شد که باید یاداور شد اینكه یك فرد بیعقلی چنین حرفی را زده نباید در كشور به آن بها دهیم، زیرا شاید آنها حرفی زدند و میخواستند بازخورد آن را در كشور ببینند. وكلای ما در عرصهی بینالمللی موضوع را پیگیری میكنند، البته اصرار دارند كه نتیجه خیلی رسانهیی نشود.
کد خبر: 38646
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg339w.ak97t4prra.html