گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای روز جهانی صنایع دستی؛/۲/
نمیتوانیم دور خودمان سیم خاردار بكشیم
16 خرداد 1391 ساعت 13:58
معاون صنایع دستی کل کشور گفت: در عمل، گرانترین محصولات صنایع دستی مانند مصنوعات سنگی، نقره و طلا از طریق چمدان از كشور خارج میشوند. بدون اینكه آماری از آنها داشته باشیم.
به گزارش هنرنیوز، در نشست خبری صبح امروز (سهشنبه، ۱۶ خردادماه) كه به بهانهی فرا رسیدن روز جهانی صنایع دستی و همچنین برپایی نمایشگاه تخصصی صادراتی صنایع دستی در ارگ آزادی برگزار شد، محمدحسن صالحیمرام دربارهی اقداماتی كه برای معرفی صنایع دستی قرار است انجام شود، گفت: مهمترین كار برای معرفی، ایجاد نمایشگاهها و گالریهای دائمی است. بر این اساس، ما بهدنبال استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده هستیم. ضمن آن تلاش میشود از قابلیت رایزنهای فرهنگی استفاده كنیم و آنها را برای توجیه تا قبل از پایان تابستان فرا میخوانیم.
او ادامه داد: مهمتر از همهی این كارها، استفاده از شبكههای تلویزیونی است كه بهدنبال بستن قرارداد با شبكههای داخلی و برخی شبكههای خارجی هستیم تا از این ظرفیت برای معرفی صنایع دستی استفاده كنیم. واقعیت این است كه امروز تبلیغات حرف نخست را میزند و در این حوزه هرچه تبلیغات بیشتر شود، باز هم كم است.
معاون صنايع دستی كشور گفت: خلأيی قانونی برای بهرهمندی هنرمندان صنايع دستی از يارانههای تدريجی وجود دارد كه در هماهنگی با سازمان هدفمندی يارانهها تلاش میكنيم اين مشكل حمايتی را حل كنيم
وی در ادامهی این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاری دربارهی تكلیف مصوبهی دولت برای اختصاص یكدهم درصد از بودجهی مؤسسهها و سازمانهای دولتی و وزارتخانهها به خرید آثار هنری از جمله صنایع دستی كه اعتبار آن تا پایان تیرماه امسال است، اظهار كرد: هماهنگیهای لازم را با دستگاههای دولتی داشتیم. به همین خاطر در نمایشگاه امسال اجازهی فروش داده شده است، چون مركز نمایشگاههای بینالمللی با فروش محصولات در غرفهها، بهجز كتاب موافقت نمیكند، ولی ما این موضوع را برای نمایشگاه حل كردهایم.
صالحیمرام اضافه كرد: بعد از پایان نمایشگاه، دستگاههای دولتی را كه خرید كردهاند همراه میزان خریدشان در رسانهها معرفی میكنیم.
معاون صنایع دستی در ادامهی سخنانش با یادآوری اینكه قرار است رشد صادرات صنایع دستی امسال ۳۰ درصد باشد، افزود: ما رقم ۵۰۰میلیون دلار را به ۵ / ۱ میلیارد دلار میرسانیم و فكر میكنم مشكل چندانی برای تحقق این تعهد نداشته باشیم.
او دربارهی برنامهی خود برای مقابله با قاچاق صنایع دستی خارجی به داخل كشور، اظهار كرد: در حال حاضر مصوبهی ممنوعیت عرضهی محصولات خارجی در بناهای تاریخی پیگیری میشود و شاهد برخورد در اصفهان و دیگر شهرها هستیم. اگر حالا به شهری مثل اصفهان برویم بهندرت با آثار چینی مواجه میشویم.
وی با تأكید بر اینكه صنایع دستی باید از مجاری قانونی به كشور وارد شود، ادامه داد: ما تلاش میكنیم با همكاری اصناف، با قاچاق صنایع دستی خارجی برخورد كنیم؛ اما اگر ورود این صنایع دستی قانونی باشد نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم. ما كه نمیتوانیم دور خودمان سیم خاردار بكشیم.
او در عین حال گفت: این روزها برخی از این كالاها كه ما فكر میكنیم چینی هستند، اتفاقا در داخل كپی شدهاند. من نمونهی این آثار كپیشده را در كارگاهی در لالجین همدان دیدم. به نظر میرسد این اتفاق خیلی هم بد نباشد، چون ما برای وارد كردن آن كالاهای خارجی میلیاردها دلار ارز را از كشور خارج میكردیم علاوه بر این، سلیقهها هم تغییر میكند.
صالحیمرام دربارهی بازارهای هدف صنایع دستی ایران، توضیح داد: چین یكی از مهمترین بازارهای هدف ماست، نمایشگاههایی كه در این كشور برگزار شد، نشان میدهد مردم چین تمایل زیادی برای خرید صنایع دستی ایران دارند. بازار چین یكسوم دنیاست و ۱۵ درصد این جمعیت بالای خط رفاه هستند. برای همین قصد داریم در چند شهر آن، گالریهایی را برپا كنیم.
او كشورهای عربی را مانند قطر و عمان و همچنین آمریكای لاتین را از دیگر بازارهای صنایع دستی ایران ذكر كرد.
معاون صنایع دستی قلمكاری و مینا را پس از فرش و گلیم، پرفروشترین محصولات صنایع دستی ایران اعلام كرد و گفت: خریداران اصلی محصولات صنایع دستی ایران كشورهای اروپایی از جمله انگلیس و ایتالیا و همچنین چین هستند. ما آمار آنها را از ادارهی گمرك گرفتهایم.
او صادرات چمدانی صنایع دستی را یكی از معضلات دانست و افزود: در عمل، گرانترین محصولات صنایع دستی مانند مصنوعات سنگی، نقره و طلا از طریق چمدان از كشور خارج میشوند. بدون اینكه آماری از آنها داشته باشیم. برای همین با گمرك توافق كردهایم تا محاسبات و آمارگیری صادرات صنایع دستی ساماندهی شود.
صالحیمرام دربارهی تشكیل فراكسیون صنایع دستی در مجلس كه در روز معارفهاش از آن سخن گفته بود، اظهار كرد: در گذشته، فراكسیون گردشگری تشكیل شده بود. در این دوره دنبال آن هستیم تا با افزایش جمعیت نمایندگان مجلس، فراكسیون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را تشكیل دهیم تا از وزنهی حمایتی بیشتری بهرهمند شویم .
کد خبر: 41886
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg379t.ak9q74prra.html