حسین معماری در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
رد پای دلالهای میوه و تره بار در انیمیشن!
15 مهر 1392 ساعت 12:04
این افراد تخصص ندارند و با بیتخصصی وارد این عرصه شدهاند و لطمات جدیای به انیمیشن، این هنر ناب میزند؛ هنری که بهترین راه برای انتقال مفاهیم انتزاعی هستند.
حسین معماری در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که تعریف شما از ایمیشن چیست و قدرت آن را در چه چیزی می بینید؛ گفت: ناب ترین بیان تصویری در انیمیشن شکل می گیرد. بهترین مدیومی که قادر است؛ مفاهیم گوناگون از جمله مفاهیم انتزاعی را به مخاطب انتقال دهد همین مدیوم انیمیشن است. به طور مشخص می توانیم این مفاهیم انتزاعی و ماوراعی را در دفاع مقدس بیابیم. که بسیاری از آن لحضه ها را می توان فقط با انیمیشن به تصویر کشید؛ چرا که سایر مدیوم ها از این قدرت نفوذ بی بهره هستند. انیمیشن در تعریفی دیگر یعنی عبور از فراسوی نا ممکن ها یا ممکن ساختن مفاهیم انتزاعی که ای اثر از آن بی بهره مانده بود.
وی در ادامه افزود: در هر حوزه ای مخصوصاً در حوزه دفاع مقدس دو عامل بسیار مهم است؛ تا یک هنرمند بتواند نسبت به کارش حق مطلب را ادا کند.۱_تسلط بر ابزار۲ _داشتن دغدغه برای موضوعی که در نظر دارید تا آن را به تصویر بکشد. من وقتی به عنوان یک استاد وارد دانشگاه می شوم اگر دغدغه تدریس و بچه ها را نداشته باشم کاملاً لحضات بی فایده ای را سپری خواهم کرد. در پروژه هایی که خودم کار کردم اولین ضربه را از افرادی خوردم که در گروه بودند اما جز دغدغه مالی که داشتند به چیز دیگری فکر نمی کردند و در نهایت کار آن چنان که باید شکل نمی گرفت.
بچه های جنگ یک فرهنگ غنی از تمام مفاهیم انسانی هستند؛ که این مفاهیم را می توانیم به سینه نسل امروز سنجاق کنیم. اما هیچ وسیله ای بهتر از هنر نیست و در ارائه مفاهیم انتزاعی هیچ هنری بهتر از انیمیشن نیست. آن بچه ها در حال حاضر منشور اخلاقی و فرهنگی جامعه ما هستند. شما همین الان از مردم یک آماری در ارتباط با فیلم های دفاع مقدس بگیرید و ببینید که کدام صحنه ها است؛ که به یاد مردم مانده اند؛ تعداد خیلی کم است، چون در رساندن این مفاهیم انسانی الکن مانده اند در حالی که انیمیشن توانایی زیادی برای رسوخ به درون این مفاهیم را دارد.
کارگردان انیمیشن «یک سفر و نیم» در ارتباط با نقاط ضعف کار گردان های این حوزه گفت: فیلم سازان ما در عرصه انیمیشن وقتی به سراغ ساخت فیلم های دفاع مقدسی می روند به قدری در جدی بودن این حوزه غرق می شوند که جذابیت ها را فراموش می کنند. متاسفانه در حیطه دفاع مقدس در حوزه انیمیشن فیلم های قابل قبولی ساخته نشده است. در همین جشنواره پویا نمایی من فیلمی را دیدم که زندگی یک شهید را به تصویر کشیده بود آن هم با هزینه بسیار زیاد، که از نظر واژگان ، زبان و دکوپاژ سینمایی دارای معایب بسیارزیادی بود.از همه درد آورتر این بود که با یک دهم آن پول می شد غیر انیمیشنی ساخت.
معماری پیشنهاد خود را برای بهبود فضای انیمیشن این گونه بیان کرد: بنده به مدیران فرهنگی پیشنهاد می کنم یک واحدی به نام انیمیشن در حوزه دفاع مقدس راه اندازی کنند. متخصصینی را به این اتاق فکر راه بدهند تا در این جمع ها سلیقه های شخصی تبدیل به خرد جمعی شود، آن زمان خروجی می تواند یک تحول جدی در این عرصه ایجاد کند. ما برای اینکه در این عرصه موفق باشیم باید قدم جدی در کوتاه کردن نقش دلال ها داشته باشیم. با این روش می توانیم هزینه ها را بسیار کاهش دهیم. این افراد تخصص ندارند و مانند این است که دلال های میوه و تره بار پایشان به این عرصه باز شده است. شما وقتی یک فرد نادرست را وارد کار می کنید قطعاً به کار لطمه می زنید،«از کوزه همان برون تراود که در اوست».
وی در ادامه درارتباط با تهیه کننده ها در این حوزه این گونه اظهار نظر کرد: در این میان سود های کلان به جیب تهیه کننده می رود و فقط با یک سوم آن بودجه فیلم تولید می شود. که این عوامل باعث اُفت کیفی و کمی کار می شود. به نظر من سینما و انیمیشن در پیش تولید است که شکل می گیرد. چیزی که همه می دانیم مهم است و قدمی برایش بر نمی داریم فیلم نامه خوب است؛ که تهییه کننده در این قسمت هزینه نمی کند. فیلم نامه، تحقیق و پژوهش، بنیان واساس کار ما است. اگر استیون اسپیلبرگ «نجات سربازرایان» را به خوبی می سازد به این دلیل است؛ که شما وقتی به تیتراژ پایانی کار نگاه می کنید؛ انبوهی از نام های متخصص و مشاور در آن حوزه را می بینید که پژوهشی کامل در آن خصوص داشته اند.
حسین معماری در ارتباط با جشنواره ها گفت:جشنوار ها می توانند تاثیر گذار باشند به شرط این که ما افرادی را که به عنوان برگزیده انتخاب می کنیم رها نکنیم.من فیلمنامه ای داشتم کا پانزده سال پیش در اولین دوره جشنواره کانون پرورش فکری اول شد اما از آن به بعد کسی سراغ من را هم نگرفت.این نشان از آن دارد که ما به نیروهای جوان اعتماد نمی کنیم و استعدادآن هارا ندید می گیریم.
کد خبر: 64566
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3n93.ak9t34prra.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com