در واکنش به بیانیه صنوف سینمایی درباره بازگشايي خانه سینما علیرضا سجاد پور در گفتگو با هنرنیوز:

بیانیه‌های بدون مرجع را جدی نمی‌گیریم!

11 مهر 1391 ساعت 14:16

معاون امور فعاليت‌هاي سينمايي و سمعي و بصري سازمان سینمایی کشور در گفتگو با خبرنگارسینمایی هنرنیوز در واکنش به بیانیه صنوف سینمایی ایران در باره بازگشایی قریب الوقع خانه سینما معتقد است که این بیانیه به دلیل اینکه فاقد هر گونه امضا ومشخصات است کوچکترین اعتباری ندارد.



مشروح گفتگوی هنرنیوز را با علیرضا سجادپور معاون امور فعالیتهای سینمایی و سمعی وبصری سازمان سینمایی کشور بخوانید: 

جناب سجادپور تحرکات اخیر از سوی هیات مدیره سابق خانه سینمای تعطیل شده چه معنایی دارد و نظر جنابعالی در خصوص بیانیه صادر شده چیست؟
 
سخنگوی سازمان سینمایی به طورکامل در این مورد توضییح دادند. بنده هم عرض می کنم هنگامی که بیانیه صادرشده فاقد هرگونه نام، نشانی ، امضاء و مشخصات است و کوچکترین اعتباری ندارد وازسوی دیگر، مرجع و منبع صادر کننده آن به هیچ عنوان مشخص نیست وصنوفی هم که ازآنها یاد شده اصلا قانونی نیستند همان بهتر که ما چنین بیانیه هایی را جدی نگیریم و به وظیفه اصلی خودمان بپردازیم. 

وظیفه اصلی شما چیست؟ 

وظیفه اصلی همه ما چه سینماگران وچه مسئولین و مدیران ، قانونمند کردن صنوف است تا گامهای بعدی خدمات رفافی ، اجتماعی وفرهنگی برای سینماگران بر یک بستر قانونی و سالم استوار شود لذا حالا که اراده قوی ای وجود دارد که برخی مشکلات تاریخی سینمای ایران مثل مساله بیمه ، مسکن ، بهداشت ، تامین اجتماعی ، بیمه بیکاری و غیره حل و فصل شود شرط همه این موارد ، وجود صنوف قانونمند است . بنابراین بهتراین است که ازاین فرصت ، نهایت استفاده انجام شود و خود سینماگران با سرعت بیشتری به ساماندهی صنوف قانونمند دست بزنند و از این اراده قوی که درمدیران ارشد اجرایی همچون رئیس جمهور محترم و بقیه مسئولین اجرایی کشور وجود دارد نهایت استفاده را ببرند واین فرصت را مغتنم شمرده و با تعلل این فرصت طلایی را به هدر ندهند. 

در خصوص نامه جناب شمقدری به جنابعالی در مورد تمهيدات لازم برای راه ‌اندازي صنوف سينمايي قانونمند قدری توضییح بدهید و بفرمائید تا کنون شورای ساماندهی صنوف سینمایی چه کاری انجام داده و آیا این به آن معنا خواهد بود که راه جدیدی پیدا شده است؟ 

خیر راه جدیدی پیدا نشده است. شورای ساماندهی صنوف سینمایی موقعی که تشکیل شد هنوز واحد اجرایی مختلف سازمان سینمایی مستقر نشده بود و حوزه ای برای ارتباط گیری صنوف سینمایی با سیستم مدیریت رسمی پیش بینی نشده بود .

 مگر در تشکیلات قبلی این بخش در معاونت سینمایی پیش بینی نشده بود؟ 

خیر، درمعاونت سینمایی جای مشخصی برای ارتباط با صنوف سینمایی پیش بینی نشده بود و فقط به شکل اعتباری و قراردادی توافق شده بود لذا این موضوع رسما در تشکیلات و دستور العمل اداره وجود نداشت اما درتشکیلات جدید سازمان سینمایی مشخصا حوزه ارتباط گیری با صنوف پیش بینی شده واین بخش درمعاونت امور فعالیت ها قرار دارد که مسئولیت آن برعهده بنده است و حالا که معاونت فعالیتها نزدیک به دو ماهی است که مستقرشده پس زمان آن فرا رسیده است که به یکی از وظایف کلیدی خود که همان پیگیری امرصنوف است پرداخته شود که این وظیفه در نامه آقای شمقدری به بنده واگذار شده است . 

بلاخره تکلیف شورای ساماندهی صنوف چه خواهد شد؟ 

در نامه آقای شمقدری کاملا مشخص است ما باید با مشورت و همکاری شورای ساماندهی صنوف این کار را انجام دهیم بنابراین خود من بلافاصله بعد ازدریافت حکم، با آقای حسین زندباف رئیس شورای ساماندهی صنوف سینمایی گفتگو و جلسه ای داشتم و بزودی هم با کل اعضای این شورا جلسه ای خواهم داشت تا بتوانم تسریعی درروند قانونمند کردن صنوف با همکاری شورای ساماندهی صنوف سینمایی داشته باشم . 

برخی ها شائبه دولتی بودن صنوف قانونمند را مطرح می کنند در این مورد آیا پاسخی دارید؟ 

قانونمند شدن صنوف به معنای دولتی بودن صنوف نیست و درهمه جای دنیا نیزهنگامی که یک صنفی تشکیل می شود براساس قوانین آن مجمع تشکیل خواهد شد به گونه ای که همه صنوف سرجای خود هستند ولی براساس قانون تشکیل می شوند آیا اگر صنفی براساس قانون تشکیل شد به معنای دولتی بودن آن خواهد بود؟ اگر این طور باشد پس هیچ صنفی در هیچ کجای دنیا غیردولتی نخواهد بود در حالی که اینگونه نیست واین برداشت غلطی است. اما نکته جالب اینجاست کسانی که شائبه دولتی بودن صنوف قانونمند شده را مطرح می کنند خودشان عملا طرفدار برخی تجمعات شبه صنفی کاملا غیرقانونی بودند که اتفاقا مدعی بودند این تجمعات توسط دولتهای وقت راه اندازی شده است - درست یا غلطش به عهده خودشان - چطور آنهایی که مدعی هستند این تجمعات ازسوی دولتهای وقت تاسیس شده آن زمان دولتی بودنش را مشکل نمی دانستند اما حالا نگاهشان متفاوت شده است؟ از سوی دیگر، خود این معترضین جمع می شوند و با مدیران دولتی برای رفع مشکلات جلسه برگزار می کنند وحتی راهکارهای دور زدن قانون را جستجو می کنند در حالی که معلوم است هیچ مدیر ارشدی قانون را دور نمی زند حال چگونه است که این ارتباط را دولتی بودن تلقی نمی کنند؟ لذا معتقدم باید این مساله را به کناری بگذاریم چرا که دولتی بودن یا نبودن تنها بهانه ای است برای افرادی که همواره عینک بدبینی برچشمان خویش زدن و قصد تخطئه کردن هر حرکتی را دارند که این امر ناشی ازسیاست زدگی در اقلیت سینماگرانی است که این سیاست زدگی نتوانسته دست از سر آنها بردارد و همچنان به عنوان سربازان پیاده نظام گروههای سیاسی خاص ،علاقه مندند که همچنان به وظیفه سیاسی خویش عمل کنند. بنابراین خیلی کاری به صنف ،هنر، هنرمند ،سینماگر و مشکلات سینماگران ندارند لذا بهتر است همان طوری که عرض کردم به وظیفه خودمان که همان تسریع در قانونمند کردن صنوف می باشد بپردازیم چرا که در فرصت محدود باقی مانده ای که نظام برای استفاده ازامکانات بسیارخوب برای سینماگران قرار داده نباید زمان را از دست داد این درحالی است که شرط استفاده ازاین فرصت فقط قانونمند شدن صنفوف است . بنابراین باید ازاین فرصت استفاده کرد لذا در این مورد من هم کاملا با وقت کامل و انرژی صد درصدی هم درخدمت همکارانم درسیستم سازمان سینمایی و هم در خدمت خیل عظیمی از سینماگران خواهم بود. 

به عنوان آخرین سوال فکر می کنید هدف ازصدور این بیانیه، فرار به جلو بوده تا مدیران سینمایی را وادار به عکس العمل در این زمینه کنند یا اهداف دیگری را داشته اند؟ 

اساسا بیانیه ای وجود ندارد چرا که آن چیزی که ما دیدیم و شندیم تنها یک متن کاملا بی پایه ، بی ریشه و همچنین مبهم بوده است و همان طوری که عرض کردم بهتراین است که این بیانیه را خیلی جدی نگیریم .


کد خبر: 47196

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3q9t.ak9uy4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com